| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 11820  [Dalších 11720 >>]
Petra Kučírková 122985
10.11.2011 13:30:40
Ahoooj holky!! To jsem ráda, že jsme se tak rozjely: )))

Léňo,

s Filipem jsme si dost přestali rozumnět, on odmítal jakoukoli snahu o nápravu s tím, že já jsem se změnila (tak taky si tenkrát bral dvacetiletou holku, že jo, s tím musel počítat) a už tou dobou měl přítelkyni. Takže tak.
Teď je to tak, že si je co 14 dní bere, v týdnu přijede na dvě hodiny, ale domluvla žádná, jak kdyby mě neznal. Teď je třeba Mates nemocnej a prostě si ho na víkend nevezme, ani na hlídání v týdnu s tím, že je mám v péči já, tak si to mám vyřešit jak chci. Alimenty by taky měl dávat větší, takže jdu příští týden na soud podat žádost o zvýšení. Prostě děs, prej chci jen peníze. To je divný, když pak nemám ani korunu ~o~ a musí mi pomáhat máma ~a~
No nic, ukončená kapitola, řekla jsem si po včerejší hádce, že už mu budu jen kejvat a nebavit se s ním ~q~

Zkouška foto s Eli, přidám další, když se mi to podaří ~t~

Léňa+Dádík10/05 + Bětuška02/08 27781
9.11.2011 14:54:13
Ahoj holky!!!

No já když vidím staré dobré tváře, tak mi nedá taky nenapsat :) .

Super, že to tu Péťa zase trošku rozpoutala tu diskuzi. Moc ráda jsem si přečetla o všech kamarádech :) .

Náš Dáda zuby zatím mléčné, ikdyž dva, co si ve školce málem vyrazil, se hodně kývaly, ale ustály to, teď je tam má dost nakřivo, ale nějak se usadily mrchy,a tomu bych fakt nevěřila, jak se kývali. Šikovnej je moc, maluje, začal pískat na flétnu, chodíme dvakrát týdně na atletiku. Mihulko, proč nechodí kluci spolu??? My do Újezda. Ale vlastně jen pro to, že na volejbal je ještě moc malej, ale jinak jak je od mala taháme po zápasech, tak moc šikovnej, už si s ním fakt i zapinkáme, je to sranda, takže asi jen co dospěje do nějakého věku, asi sám bude chtít na volejbal místo atletiky, ale jeho baví všechno :) . Taky choděj s Bětulí do třídy do školky, a to je vážně pohodička, já od října začala taky pracovat na více než 2,5dne v týdnu, ale domluvila jsem si 7mi hodinový úvazek, rsp. 35h týdně a jak si to udělám je na mne, ale zpravidla c hodím tak 8-15, ikdyž nikdo mi to tu nestopuje. Autem tak 8minut od domova i školky, takže pohoda, prachy asi žádná sláva, ale za ten komfort k dětem a zkrácenej úvazek, to taky není nejhorší :) .

Na školu se moc netěším a tak trošku doufám, že děti obě se budou učit tak nějak sami :) .

Tak ještě by to možná chtělo nějakou fotečku, co??? :) Já tu toho asi moc nemám a hlavně tu cestu na vkládání mám napsanou někde doma.

Markét, nemám strach, že Ty to s Marečkem nezvládneš všechno levou zadní! :) A taky už asi dávno pracuješ, co? A pokus o holčičku už nebude? :)

Mihu, a vy bydlíte stále na Proseku nebo už jste postavili nějakej ten srubík?

Péťo, a co Filip, jestli si dobře pamatuju a dobře to píšu... Vzpomínám si na velkou lásku, co se stalo, jestli se můžu ptát, ale není to čerstvé, tak asi jo, v iď :) .

A copak naše Amaz??? nemá už třeba páté bejby??? :)
Margaret 1200
8.11.2011 9:06:36
Vici, přišla na to grafomotorička, ke které mne s Markem loni poslali ze školky. On nemaloval, nezajímalo ho to, v rámci výtvarky akorát začmáral papír. Já bych to sama ani neřešila, on prostě dělal později všechno, takže kreslení mě nechávalo v klidu. My byli rádi, že začal mluvit. Nechtěla jsem ale té učitelce odporovat, aby to nějak nedala Markovi sežrat. Stejně k té grafomotoričce nechodíme, byli jsme tam 2x, stálo to 800 Kč a nebyla ani trochu sympatická. Logopedka mi doporučila psycholožku v psychologické poradně při speciální škole, dělá s ním to stejné co soukromá grafomotorička, ale neplatím to. Chodím tam s ním jednou za dva týdny a pokroky prý dělá.
Na nápravu té prohozené laterality je speciální cvičení - dýchání, různé cviky s křížením rukou a nohou a kreslení čar za doprovodu říkanek. Malovat ale začal až letos na jaře z vlastní vůle a bez nějakých cičení, prostě k tomu dozrál. Malíř z něj určitě nebude ~t~ Lidi maluje asi podobně jako Danča, ale věřím k tomu, že se ještě zdokonalí. Ale třeba tank nakreslí celkem pěkně.
Půjdu s ním ještě na test školní zralosti, i když doufám, že mu nebude doporučen odklad, příští rok v září už by mohl být i větší, než paní učitelka ~t~ Přeháním, ale je dost velký. U Adama jsem o nástupu do školy žádné pochybnosti neměla, on ve čtyřech letech četl a počítal i s tisícema. Marek mi má asi tu pohodu s Adamem nějak "osladit" nebo co....
vicinka 24505
7.11.2011 23:27:00
Ahoj,
tak my už máme po oslavách :-)
Danča má zatím 1 zub venku. Pořád je dost malá, docela se děším toho, jak bude příští rok chodit s aktovkou.
Jinak je moc šikovná, akorát furt děsně neprůbojná.

Margi, jak jsi přišla na tu skříženou lateralitu?
Danča to má tak, že dodnes nemá vyhraněnou ani pravou, ani levou ruku. Bere do pravé, ale v průběhu kreslení nebo psaní přehazuje do levé. Taky kreslený projev má cca jako 4 leté dítě - hlavonožci s očíma a pusou.
Margaret 1200
7.11.2011 20:45:09
Zdravím všechny, koukám že nejedna z nás nostalgicky zabrousila na tyto stránky ~t~
My si s Markem pěkně "užíváme" a upřímně se děsím jeho nástupu do školy. Mluví stále jako prasátko, neumí sice "jen" R a Ř, ale L je línej říkat, některé koncové souhlásky je taky línej vyslovit, takže z jeho slovního projevu není nezasvěcený člověk moc moudrý. (I když vzhledem k tomu, že do čtyř let vytrvale mlčel, se i toto dá považovat za úspěch).Takže na logopedii jsme stálými hosty a aby toho nebylo málo, má ještě zkříženou lateralitu, takže docházíme i na grafomotoriku a doma pilně trénujeme. Naštěstí trénuje celkem dobrovolně. Při té příležitosti jsem zjistila, že zkříženou lateralitu má i Adam, akorát že u něj jsem o tom neměla tušení a bylo to mnohem lepší, ó sladká nevědomost ~t~
K narozeninám Marek dostal mj. kuličkovou dráhu a vypadá to, že se u nás dnes nepůjde spát. Jak tak na všechny ty tři chlapy koukám, vlastně ani nevím, pro koho to byl dárek~t~.
Ptáčková 6626
5.11.2011 8:33:22
Ahoj,

koukám, že jsou tu nějaké nové příspěvky, tak se taky přidám.

Vilém už téměř dorostl Tobiáše, ten už je ve druhé třídě. Vilémovi už vypadly 3 zuby, 2 už má venku, baví ho plavání a atletika. Připravujeme se do školy - uvolňujeme ruku - je levák, trénujeme správné mluvení.
Jinak se máme celkově fajn:))
Shedi 12342
4.11.2011 15:02:25
Tak listopad..... holky~:-D

Předškoláci... ježiš to to letí...

Ondrovi vypadl předevčírem první mléčný zub... za dva týdny narozeniny... To už ani neni pravda, když si vzpomenu, jak jsem si ho přivezla z porodnice...:-)
Teď učí ségru samým kravinkám a blbinkám~:-D
Petra Kučírková 122985
21.10.2011 20:01:12
Ahoooooj!!!!

Koukáte někdy někdo do diskuze?: ))

Jak se máte a co u vás?

Já ani nevím, kdy jsem se sem naposledy přihlásila a dala vědět: )))

To, že jsem roozvedená, to asi víte. Od srpna 2009 žijeme s dětma zpátky v mém rodném městě, tak jsem aspoň blíž rodině.
Žiju sama s dětma, Eliška i Matěj chodí do školky, oba do stejné třídy.
Příští rok jde Elis do školy, tak jsem na to zvědavá:)
Já chodím od května na poloviční úvazek do práce, tak jsem ráda, doma mě to už neba: ))
A co vy? Hoďte nějaký fotky!!! Jak se vkládají obrázky? Já už to zapomněla: )))
Marcela,Jonáš11/05,Ema9/07 28078
12.6.2011 19:53:58
Čau holky, jen jsem sem mrkla a čumím jak blázen. Minka má miminko ~g~ gratuluju!!!! Já jsem si myslela, že jsi se tenkrát rozhodla, že to necháte být. Dobře, že jste nenechali :-)
Naxii M05+ K08 + J16 33633
2.6.2011 16:12:22
Gratuluju novopečeným listopadovým sourozencům k přírustkům do rodiny !!!! ~s~~s~~s~~s~
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 11820  [Dalších 11720 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.