| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 16859  [Dalších 16559 >>]
Silueta 17864

Re: Ilís,

19.5.2005 20:05:09
Kačab - díky za podporu, já vím s těma horečkama, vždyť já jako dítě mívala fakt až k 42°C. Právě ta Dr co jsme dnes u ní byli k nám jezdila na pohotovost a píchala mi injekce. No to víš, když to teď vidím z pohledu maminy, tak to je jiný. Koukni na ty střípky, třeba tam něco o Éčkách bude.
Kačabáci (L&N&H) 15801

Ilís,

19.5.2005 19:57:18
a co kupel místo zábalu? Napustit vanu příjemně vlažnou vodou a nechat ji koupajícímu Vašíkovi pomalu chladnout. Hadům to takhle vyhovovalo a hlavně učinkovalo. Teď Vám přeju ať je Vašík po probuzení bez teplot:-). Ty horečky vypadají děsivě, ale takhle malým dětem často vyskočí hodně vysoko. Léky dávám stříkačkou.
Valeri,
poslala jsem ti mail.
Ivo,
tobě jsem napsala dlouhatananáský mail a omylem jsem ho smazala a teď nemám morálku psát znovu:-(, ale každopádně díky za fotky.
Lí,
všecičko nej... přejeme.
Rondo,
vyhledávač jsem zkusila, ale nikde jsem nenašla polopatické rozdělení "dobrých a špatných éček":-(.
Silueta 17864

Re: Re: Re: Info

19.5.2005 19:56:38
Vendy, díky. A histerický záchvat jsi měla ty nebo Máťa? :o)) Já ho skoro měla, při drcení Diazep. se mi rozprsk poprvé po celé kuchyni, tak probíhal 2. pokus a pak jsem na to rychle lila tu vodu a samozř. jsem to přelila a vylila.... No bylo to fajn.. Teď jsme zjistili, že jsme mu zábal udělali blbě, no příště budem chytřejší.

Holky - našla jsem prima stránky, kde jsou popsaný dětský nemoci, příznaky a různý rady: www.stripky.cz
Beruška9 19102

Re: kalina

19.5.2005 19:52:01
Holky, viděly jste zprávy, zase tam řešili ty pedofilní www. kde jsou odkazy na české servry s obrázky dětí, no doufám, že pedofilové do deníků neumí vlézt...:-(

Ilís, fakt si myslím, že body, štrample a pytel na spaní stačí...uvidíš sama...ten dithiaden je proti febrilním křečím, které by se mohly vyskytnout při vysoké teplotě, to jsme tu jednou s Vendy probíraly, tak ho do Vašíka nějak nasáčkuj...

Jdu kouknout na kalinu!
Vendy,Maty5/04Jony5/07 17306

kalina

19.5.2005 19:40:10
kalina je vyfocená v deníkách:):)
Vendy,Maty5/04Jony5/07 17306

Re: Re: Info

19.5.2005 19:34:17
Nazdárek děvčata,
Anči ty holky si fakt vymýšlejí na tebe super věci:):)
Jinak KALINA je takový keř , nebo stromokeř jmenuje se to česky kalina latinsky INVBORNUM BODNAMTEZE a má květy jako šeřík, ale do koule:):)
Lí gratulace k 18 hlavně si užij romantický večer.
Ilís rvala jsme to do ní při hysterickým záchvatu a hned zapít čajem rozdrcený na lžičce, jinak fakt neboj ono to fakt do zítřka max. do pozítří přejde nejhorší jsou právě ty večery.Neboj to fakt bude dobrý oni to ty prďolkové tak mají opravdu .
Mammita 25947

Re: Re: Info

19.5.2005 19:31:51
Čus, koukám, že jsem to tu zase pěkně rozvlnila :))).
Mléko plnotučné kvůli vitamínům, tukům a cholesterolu, což jak jsem si vyčetla v brožuře o výživě se takhle velkým dětem omezovat nemusí. Prý to potřebují.
Převařené mléko asi proto, že někdy máte krabici v lednici dýl a už tedy není tak jakoby sterilní jako nenačnuté. Usoudila jsem, že v den otevření to tedy nutné nebude.
My s ním ale počkáme, měli jsme ty flíčky na zádech, tak bojim bojim.
To ostatní fakt záleží na názoru. Některý dr zakazuje skoro vše do 1roku, někdo do 2let. Já nevím. Každopádně naší dr považuji za (co se týče jídla) dost cíťu. Taky jsem z toho byla paf.

Ilís, tak je líp. To je dobře. Co teď při večeru? Myslela jsem na vás.

Kačab, Matějovi i Klárce se to líbilo moc. Vaše autosedačky jsou fakt super. Asi už ji taky vytáhnem.Mohla bys mi prosím poslat recept?

Holky, co už vaříte pro sebe i děti dohromady, posílejte mi prosím receptíky na mailík. Občas mne něco napadne, ale bojim aby to bylo ok...

Lí, co je malý to je hezký. Lidi co vidí Matěje, tak říkaj:"...a von ještě nechodí?...a próč?...dyť je tak velikej." a koukaj na něj jak kdyby byl retardovaný :((.

Val, Ifčo a Ivo, máte krásný ikonky a hlavně děti. Taky jdu měnit.

Dík Danulo!!!
Silueta 17864

Re: Re: Info

19.5.2005 19:27:38
Už jsem si zabulila :o(( Vašík dostal svůj první studený zábal, měl 40,6°C! Úplně se celej klepal, měl zimnici, nohy a ruce fialový a studený. Po včerejší noci bez přikrytí mi přijde přistydlejší, takže dnes ho přikreju.

Vendy - jak jste prosím tě dávali Mátě ten Diazepam? Mám 5ti mg, mám dávat půlku, rozdrtit mezi lžičkama a podávat na lžičce, trochu přisladit. Ještě jsem na lžičku přilila vodu, ale dostat to do něj byl pro nás s M nadlidskej výkon. A Vašík pak histericky řval asi 20 minut. Ach jo..

Mně je ho tak strašně líto... Doufám, že je to ta šestka a né nic horšího a že ty horečky přežijem.
Ronda 3303

Re: Info

19.5.2005 18:34:41
Dobre ranko,

nakukuju po ranu jak je Vasikovi....Ilis, drzte se, preju at je brzy po horeckach!!
ty SMAJLICI jsou fakt dobry:)

LI, PREJU KRASNE NAROZKY, VSECHNO NEJLEPSI A HODNE ZDRAVI!!!!

Kacab, myslim, ze jsi to napsala presne, do roka nic a pak vsechno. Taky co dr to nazor. Treba s KM, tady v roce radi davat plnotucne neprevarene!! a postupne pridavat dalsi potraviny, co jsme nesmeli. Ale treba pred takovymi orisky stale varuji.....

Kacab, s emulgatory zkus vyhledavac, ja jsem si je kdysi davno ukladala, na netu to uricte bude, tak kdyz to nenajdes, muzu se ti vecer mrknout.

Dneska to vypada uz na hezke pocasi, huraa, taky mate pocit, ze se tomu slunicku letos vubec nechce?
Jdu neco delat, tez potrebuju zlikvidovat spinave pradlo.....
Silueta 17864

Info

19.5.2005 15:27:17
Tak jsme zpět doma. Dr opravdu překvapila a mile, byla fajn a to jsem nečekala, pamatovala si mě jako dítko a dokonce se mě ptala jesli nejsem zdravotnice - jako že jsem tak informovaná :o)) Tak jsem jí vysvětlila, že to díky vám :o)) Na Vašíkovi neshledala nic, prý na ty zuby to nevypadá, tak počkáme jestli se z toho vyklube ta šestka. Napsala nám čípky Paralen a VENDY! taky Diazepam.
Zato sestřička, ta teda překvapila! Tak "milou" paní jsem už dlouho nepotkala. Jsem se dovolila zeptat jestli můžu diazepam dát do pití a sestra hned ostrým hlasem:"Ste neslyšela paní doktorku, že to je hořký!!" No znělo to jako Debilní matko co víš fšechno snad ti může bejt jasný že by to kluk nevypil.... A ještě jsem si ji dovolila poprosit, aby mi nevyhazovala tubu od materny co v ní byla moč, že si ji chci vzít zpět - je totiž na moč perfektní a dá se vymejt - no a když jsem odcházela, tak koukám že ta moč v ní ještě je (na gyndě jsme si ji vylejvaly do umyvadla) ale abych nezdržovala tak jsem řekla že to nevadí, že ji vyliju doma. Komentář sestry: To víte že si ji vylejete až doma!!! Musely byste slyšet její hlas... fakt "milá" dětská sestřička...ani na funuse bych ji nechtěla mít..

Jinak teploty pokračujou, teď měl 39,1°C po odečtení a zase ruce a nohy ledový. Chudáček můj malej.. Spinká.
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 16859  [Dalších 16559 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.