| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 18607  [Dalších 18537 >>]
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pondělíčko, pondělí, všichni jsou dnes veselí!

24.1.2005 17:24:02
No, tak vidím, že dneska nejsou všichni veselí :o(. Škoda, tak příště...

Li, moc Tě vítám zpátky doma. Snad si nakonec odpočineš doma, i když ten přechod (zvlášť od rodičů), je někdy drsný a na delší dobu. Snad se prvek rychle zadaptuje a Ty se zbavíš chmurů. S kojením se netrap, to nemá smysl, myslím, že 14 měsíců je dost dlouhá doba na to, aby ses považovala za dobrou :o). A jéje, tak od kojení může být i zvětšená nosní a krční mandle? Těprsty, obojí prcek má a všichni se diví, že nebývá nemocný. Že by na tom fakt něco bylo? Jestli můžu moc moc poprosit o zkopírování části té knihy...

Rain, kolik Ty máš vůbec sourozenců? Jenom bráchu? A kolik mu je?

Besmi, u vás na vesnici panují opravdu středověké názory :oDD. Ještě, že tam máš tu jednu normální kamarádku, jak jsi psala...

Náš srazík se vydařil. V MC jsem kromě smluvených kámošek potkala paní, co s náma chodila na plavání a další paní, co jsem s ní 3 dny ležela na rizikovém, jak jsem tehdy měla podezření na slepáka. Ona se ke mně hlásila, hnedle mi říkala všechny podrobnosti a já si ji vůůůůbec nepamatovala :o)). Lenka byla spokojená s dětskou obyčejnou židličkou. Chtěla na ni vysadit, houpala si nohama a byla na vrcholu blaha :oDDDDD. Pak ji tam tlačila po koberci a jiné hračky nepotřebovala.

Venku je náááádherně bílo. Domů jsem schválně šla kus pěšky v pořádné chumelenici, to bylo žůůůůžo! Chvíli vysvitlo sluníčko, pak chumelenice, zase sluníčko, zase chumelenice, nááádhera. Sice jsem si s kočárkem do kopce mákla, ale pak to protáhli a šlo se líp. Lenka spala 2,5 hodiny, tak jsem vyvětraná a uťapkaná až až. Jani, řekni, že je sníh i u vás. Že jo?!?!?
rain 14358

Re: Re: Re: Re: Re: Pondělíčko, pondělí, všichni jsou dnes veselí!

24.1.2005 16:34:19
Ahoj, o víkendu jsem zase klasicky nestíhala :o)))Byly tady holky, byla jsem lyžovat, pekla jsem houstičky, chlebíček a decoupageovala :o)))

Taky vám musím říct jednu novinu, nikomu to ještě nemám říkat, ale tady snad můžu :o))) v dubnu se mi bude ženit brácha!!!

Pantera jsem taky včera viděla a Zdendovi dodatečně přejeme s Michalkou všechno nejlepší k svátku!!!!!!!

Jani, díky za přáníčka pro Péťu. Už začal vymýšlet, co namaluje a vyrobí, tak doufám, že na žádnou "tetu" nezapomene, ještě je to ve fázi přípravy, tak trpělivost :o) Dneska jsme byli na ORL, jestli je ta mandle na vytržení, tam nám řekli, že ne, přestože dětská dr. tvrdí opak.

Teď fičíme ven, navečer se ještě ozvu
Li. 14175

Re: Re: Re: Re: Pondělíčko, pondělí, všichni jsou dnes veselí!

24.1.2005 13:58:11
Díky za přivítání :o). A tobě Petull za snahu uklidnit mě ohledně kojení. Také se utěšuji tím, že kojit 14 měsíců není zas tak málo.
S mléčnými výrobky je to teď u nás problém. Obávám se, že když teď nekojím, nemá Prvek dost vápníku. Jogurty mu nechutnají, tvaroh a sýry odmítá... Ke snídani sní krajíc chleba namazaný slabě Jogurtinou a večer kaši ze 120ml mléka. Myslím, že je to dost málo, ale nevím, co s tím :o(. Snad se to časem samo upraví.

Tedy Besmi, kde bereš hlášky ohledně bití dětí? Přiznávám, že Prvek už dostal na zadek, ale jen přes plenku a slabě, tak se to snad nepočítá. Jen jsem mu vysvětlovala, že maminka se nekouše, což dělá poslední dobou celkem rád a často. Zjistila jsem ale, že "výprask" nepomohl, tak to budu dál zkoušet s domlouváním. Respektive, také vás děti koušou? Máte na to nějaký prima recept?
A jaké další hlášky máš ohledně výchovy dětí v zásobě? Poděl se o ně :o).

Co se týká názorů našich na výchovu: ono to nebylo tak zlé. Jen mu dovolovali to, co já mu zakazuji - malovat na zeď a kuchyňskou linku(prý stejně potřebují malovat), trhat papíry apod. Na druhou stranu mu zakazovali nevinnou zábavu, jako třeba tahat za sebou provázek (šlápne na něj a upadne), běhat po bytě s pastelkou (upadne a vypíchne si oko) atd. Nejvíc mě štvalo, že ho podporovali v jeho hysterických záchvatech. Jak zakňoural, už ho brali do náručí a když se kroutil na zemi, tak z toho snad i brečeli. Já ho nechávám těchto situacích samotného (odcházím do vedlejšího pokoje). Prvek se rychle utiší a jde za mnou. U našich ale vždy vřískal snad hodinu, asi se mu líbilo, že je tak opečovávaný. Nevím, jak bude dlouho trvat, než pochopí, že už jsme doma, že je tady jiný režim.
Mimochodem, v pátek naši přijedou na návštěvu. Mám je moc ráda, ale tak často je nemusím :o(.

A sakra, než jsem odjela, byla jsem pokárána, že píšu moc pesimisticky. Vrátila jsem se a koukám, že píšu snad ještě hůř. Omlouvám se a slibuji, že se pokusím od zítřka hýřit optimismem. Howgh!
Jitulka 18006

Re: Re: Re: Re: Pondělíčko, pondělí, všichni jsou dnes veselí!

24.1.2005 13:40:31
ahoj vsem,ahoj Li.

nejdriv jsem chtela napsat az vecer,ale kdyz jsem si precetla clanek Li,musim reagovat hned.

Li,mas muj hluboky obdiv,mam svou mamu moc rada,ale kdyz s ni mam byt na chate treba jen tyden,mam vzdycky depku(a to vubec nemusi predchazet nejake domaci neklidne obdobi).Nemuzu ani rict,ze by mne nejak dirigovala,ale ten rozdil v pojeti vseho tu proste je a ten tyden je pro obe strany ve znameni kompromisu,coz je jiste i zatez na nervovou soustavu.
Tak holka,kdyz jsi prezila tohle,tak to uz doma pujde vetsina veci jako po masle a aspon ted muzes mit zase radost z kazde malickosti,kterou doma mas a tim mam samo na mysli i pantera,ktereho jsem,zel,v TV nevidela a FAKT me to stve.

Vitas je vzhuru,tak jdem ven a zbytek vecer.
LaBu 19306

Re: Re: Re: Re: Pondělíčko, pondělí, všichni jsou dnes veselí!

24.1.2005 13:39:46
Ahojky :o)

Li, vitaj naspäť, dúfam, že ti aspoň my troška, čo len o kúsok, tú náladu vylepšíme:o) Už sme sa na teba tešili :o)

Karkulinko :o), tá vaša víkendová pohodička vyzerá výborne, to je fajn, že ste si to tak užili :o) Prajem vám takých čo najviac:o)
Ja som si včera VEGETENIE tiež dopriala. Aj keď za cenu kompromisov :oD
Skrátka som len navarila a nechala všetko tak :oP
Pre Sisku prišla svokra, povozila ju a zostala tu večer ešte tak hodinku, myslím, že to bude ešte nejakú dobu "tráviť", keď videla, že pozerám nejakú komédiu, dobre sa bavím a poriadok v domácnosti nikde, Sisa sa tu len tak tmolila a nevšímali sme si ju :oDD A keby ešte vedela, že som počas toho ako ona vozila malú, aj hodinku spala ;o)

Bubíšku, zdá sa, že Davídek má vyhranené názory na hudbu ;o)) Uvidíme, či z neho rastie nádejný hudobník alebo možno hudobný kritik :o) Tak dúfam, že tatino dorazil v pohode a užijete si ho naplno celé dva dni :o)
Jo a poraď mi, prosím ťa, znova vašu adresu albumu, "martínkovi" má niekto iný a teda som ju asi zabudla :o(

Jitulko, jasné, že si nám chýbala....a vôbec, musím priznať otvorene, že v poslednej dobe mi dosť chýbajú také tie pravidelné denné "hlásenia zo života" od teba...

Sev, Lenička je skrátka akkurátna:o) Presne ako má byť!(nemyslím podľa tabliek) :o)
A Silvinka tak isto a Davídek tak isto atd atd :oD K takému záveru som prišla na základe toho, že Simonka mala v tomto veku o nejaké to kilo dve tri(?) viac, bola dooosť baculatá a mne sa vtedy zdala "presne akurát"-dokonalé bábätko... Chudšie detičky mi pripadali ako "žížalky". Teraz, keď mám Sisku- chudšiu, pripadá mi práve ona "akurát" a buclatejšie detičky(vrátane Simonky na videu a fotkách) sa mi zdajú "trochu viac baculaté, než je norma" ;o))))
Takže môj záver- všetky sú dokonalé, pretože sú naše milované:o)

Jani, javorový sirup by mala podľa nápisu na flaške byť "prírodná šťava z javoru". Mne osobne to chutí ako normálny sirup, je to proste také nejaké doosť sladké...možno si treba na chuť najprv zvyknúť, neviem. Nám chutil hneď. Pridávam ho sem tam do nejakých nápojov (čerstvá ovocná šťava, čaj) ale my väčšinou pijeme aj tak všetko nesladené. Lievance ním nepolievam, lebo ich nerobievam (ale mohlo by to byť chutné), ale polievam ním často ryžový nákyp namiesto šťavy z kompótu (pretože kompót "neľúbime" :oD)....je to skrátka taká prírodná náhrada sirupu.

Pett, tá Eli sa pri tebe ale má :o) Vymýšlaš je všelijaké dobrotky :o)
S doktorkou je to zvláštne, aj Sisi hneď "naťahuje", keď sa jej Dr. len dotkne, a pritom sa mi zdá, že je dosť jemná a ohľaduplná...

Kopo, so sánkami si to výborne vymyslela :o) Spojila si príjemné s užitočným :o)


Besmi 15580

Re: Re: Re: Re: Pondělíčko, pondělí, všichni jsou dnes veselí!

24.1.2005 13:27:57
Ahoj holky, tak jsem tu zase po víkendu, který se nám velmi vydařil. V pátek jsme si byli zaplesat, přišli jsme v jednu ránu. Ondrášek dělal kupodivu hodné dítě a dokonce se nechal od babičky uspat. No a v sobotu jsme šli slavit narozeniny k sousedům. Do dvou. Vyspalá pravda moc nejsem, ale zato jsme si to moc pěkně užili :oD

Ahoj Li, vítej zpátky. Nevím jestli tě to uklidní, ale já tu minulý týden popisovala rozladění nad dvěma slípkami a jejich názory na výchovu mého chlapečka. Aby toho nebylo málo, tak jsem se včera dozvěděla, že je Ondra málo bit, protože správně vychovávané dítě má mít modrá jelita na nohou a zadečku. Nevím teda jestli vy máte správně vychovávané děti, ale dle mého názoru tělesné tresty absolutně nic neřeší. Ondra sice občas dostane přes packu, když mi i přes můj výslovný zákaz šáhne do květináče, ale je to spíš jenom tak jako. Pravda, taky si z toho taky prd dělá.

Jo a Ondra má úplně nejradši knedlíky. Jakýkoliv. To má ale dost smůlu, protože já knedlíky nevařím, takže když přijedeme k tchýni tak se po nich může užrat a ona má radost jak to naše dítě hezky papá :o)
Šťastná To Žena 12756

Re: Re: Re: Pondělíčko, pondělí, všichni jsou dnes veselí!

24.1.2005 12:49:51
achojky Li !!
koukám, že jsi moc nerelaxovala, neodpočívala apod. ..ono je to těžký být týden s někým kdo úplně nesouhlasí s tvými názory , tim hůř když jde o názory ohledně výchovy dítěte, ale přece jenom to dítě je tvoje, a tvoje slovo by mělo být jako hlavní, škoda že to tvoje mamka tak nevidí.
Hlavně že už jsi doma a mezi náma, zase bude dobře.

Ohledně toho kojení, asi je zbytečný říkat, že jsi udělala pro prvka maximum apod.. ale je to tak. A pije ti prvek nějaký UM?? mě ho malá vůbec nechtěla :-(
A k tý poloze při kojení - já teda kojim v sedě a to i jednou v noci. V sedě mi to přijde lepší, nějak tu ležící polohu moc nemusim. Ale myslim, že když někdo kojí v noci častějc, tak je zase pohodlnější se nezvedat a pěkně si nakojit v leže...

Tak já mám uvařeno, počkám až se vzbudí prcek a vyrazíme ven.
Li. 14175

Re: Re: Pondělíčko, pondělí, všichni jsou dnes veselí!

24.1.2005 10:37:50
Ahojky, tak jsem zpět. Raději se nebudu k uplynulému týdnu blíže vyjadřovat. Jen tolik: máte-li depku, nejezděte na delší návštěvy. Pobyt v domácnosti s lidmi, kteří mají úplně odlišné představy o vedení domácnosti, vaření, výchovu dětí a skladbu jejich stravy … nemusí zachránit ani fakt, že se máte navzájem rádi. Vaši krizi by to tak mohlo jen posílit, což se stalo u mě :o(. Ostatně, proto jsem se neozvala už v sobotu, lízala jsem si rány z návštěvy.

Další smutný fakt: jsem asi první listopadka, která odstavila své dítě. Poslední dobou se mi zdálo, že ačkoliv Prvek sosá nějak často a dlouho, je z kojení rozmrzelý. Jednou hned po nakojení si vzal hrneček s vodou a celý ho najednou vypil. No a mně došlo, že jsem už hodně dlouho necítila napětí v prsou, jak se dělá mléko. Konečnou tečkou bylo zjištění, že mi nejde z prsou odstříknout ani kapička, a to i když si napřed prsa prohřeji v teplé vaně. Zkrátka, mléko došlo :o(. Kupodivu, Prvek vypadá celkem smířený s koncem kojení. Nijak se po prsou neshání. Usíná dobře, jen 1x v noci se vzbudí a nemůže znovu usnout. Povídá mi něco, hraje si se „spací panenkou“. Dnes byl vzhůru od 2,30 – 5,00 hod. Vynahrazuje mi to tím, že začal spát přes den 1-2 hod.
Konec kojení mě mrzí víc, než jsem čekala. Chtěla jsem ho prodloužit alespoň do jara, abych pomohla Prvkovi překonat chřipkové období. Nezdařilo se :o(. Také mi chybí ten kontakt s Prvkem. Ano, mazlíme se spolu, ale není to úplně ono.

Jo a ještě jednu novinu pro vás mám. Když tu Severka psala o logopedce, která tvrdila, že delší kojení může způsobovat vady řeči, nevěřila jsem. Dostala se mi do ruky ale knížka Jiřiny Prekopové „Když dítě nechce spát“. Jedna kapitola se jmenuje „Nikdy nespojujte pití se spánkem“. Píše tam, že v době, kdy se u dětí začíná s příkrmy, vytváří se mu žvýkací svaly, mění se patro v puse apod. Celkem podrobně popisuje, proč se od téhle doby nemá kojit v leže. Jako následky horizontálního kojení uvádí vady ve výslovnosti dětí způsobené zvětšením nosních a krčních mandlí apod. Článek bych vám sem přepsala, ale je toho 6 stran. Takže, když budete mít zájem, tak to zkusím oskenovat a poslat. A pro jistotu zkuste změnit polohu kojení :o).

Šmarjá, to jsem se ale rozepsala :o(. Přeji vám krásný sluneční den se spoustou sněhu. Ahoj.
Kopo 4173

Re: Pondělíčko, pondělí, všichni jsou dnes veselí!

24.1.2005 10:33:36
Ahoj. Konečně zase zavládl klid. Manžel je v práci, Patrik ve školce a Péťulka spí. Snad stihnu všechno pročíst zpátky, ale nejdřív vám musím povědět, jak mě dneska dostal švára s babičkou. Přišla jsem k babičce a ona mi povídá, že mi švára posílá peníze a ať je pošlu na účet. ?? To jsem fakt nepochopila, jak to mám udělat. Do města, kde je banka nejezdím a přes monitor se mi to povede asi těžko.
Jinak u nás je nádherně bílo. Ráno jsme vyrazili do školky na sáňkách, dětičky byly nadšené. Nazpátek jsme se s Péťou svezly. To byl fofr, takhle brzy jsme ještě domu nedorazily. Odpoledne razíme znovu, doufám, že nebude všude nasypaný popel. :-(

Kubulo, svoje příspěvky píšu do jednoho okna a ve druhém mám otevřené vaše příspěvky. Psát poznámky mi přijde moc složité i když ze začátku jsem to taky tak dělala. Lenost zvítětila.

Klárule, kam jsi se ztratila?

ad pinďa - Péťula ho samozřejmě nemá, ale u Patrika jsme přetahovali cca od 6 týdnů, resp. jsme se o to zlehka pokoušeli a mazali indulonou, vše podle rad Dr. Postupně se kůže uvolňovala a dnes už jde přetáhnout celá.

ad vaření - u mého manžela jednoznačně vítětí kuřecí nebo krůtí směsi (dnes s šunkou a ananasem) na různé způsoby, děti milují bramborovou kaši a brambory. Občas nějaké těstoviny a rýži s omáčkou, nejlépe houbová.

LaBu, to se máte s lyžováním. Je super, když jste si to užili. Simonce to na fotce sluší.

Karkul, to jsi měla hezký víkend. I když já jsem si manžela taky po dlouhé době v neděli užila, dopoledne jsme přehrávali videonahrávky s našimi mazlíky - Patrikovu besídku a vánoce. Po obědě jsme vyrazili do lesa, likvidovat větve po těžbě, v klidu jsme u toho probrali všechno možné, zatímco Peťula nás pozorovala, jestli dostatečně pracujeme a pak z velké námahy usnula. Patrik byl na víkend u babičky. Na večer dorazila návštěva - 3 měsíční mimino váží stejně jako naše batole. Kámoška je docela vyřízená, malá jí spí dopoledne hodinu, odpoledne 1-2, ale v kočárku a musí jí vozit, jinak má smůlu, v noci se budí po 2 hodinách a když nespí tak řve a řve. Docela mi jí bylo líto.

Sev, včera večer jsem obdivovala Leničky culíky. K tomu mi se asi nepropracujeme.

Jitulko, ahoj, už se těším na Tvoje povídání. Jinak manžel už po sobě jakž takž uklízí. V létě jsem mu totiž předvedla, jak to vypadá, když dojdou služky. Nechala jsem mu celých 14 dní válet ponožky, tam kde je sundal, pak přišel, že žádné nemá. S klidem jsem mu řekla, že peru jen to, co je v koši v koupelně. Sámo, že jsem se dověděla, že by mě neubylo, kdybych to sebrala, ale šel ponožky sesbíral a donesl do koše. Ještě to nemám úplně dokonalé, ale většina už jich do koupelny dorazí. (mezi námi těch 14 dní bylo strašných, ponožky byly totiž všude - veranda, chodba, obývák, ale stálo to za to). Teď ještě potřebuji nějakou fintu, aby si po sobě uklízel přehoz na gauči. Ale nevím, jak na to.

Jani, se sirupem to mám jednodušší. Patrik nejraději pije Frupper s minerálkou nebo vodou a většinou chce přilít vodu. Teda pokud v dohledu nemá tatínka s colou. Takže tatínek má zákaz pít doma před dětmi.

Šťastná To Žena 12756

Re: Pondělíčko, pondělí, všichni jsou dnes veselí!

24.1.2005 9:40:48
achojkýý
SÉV pantera jsem neviděla bůůůůů:-(((, ale dovedu si představit jak mu to slušelo, vím jak chlapům tato unifroma slušííí

K tomu jídlu - bubíšku omáčku na špagety pro malou jsem dělala hrozně jednoduše, na olivovým oleji jsem osmahla půlku oleje, přidala nahrubo nastrouhanou mrkev a přidala rajčatovej protlak, malinka jsem to osolila. No ale jak už jsem psala velkej úspěch to nemělo - teda spíš nemělo to žádnej úspěch !
Ty naše špagety jsem dělala s mletym hovězim a vepřovym masem, který bylo na cibuli a mrkvi, byl tam jeden česnek ,trošku soli, pepře, dva bobkový listy , když bylo maso hotový tak jsme přidala už hotový 3 sklenice boloňský omáčky. Ale to byla dobrota - Eli dosvědčí :-))
Včera jsem jí dělala ty palačinky a taky nechtěla - tak jsme je snědli sami.
NO a dneska jsem dala vařit 6 kuřecích noh a udělám kuře na paprice. Elíškovi oberu maso z nohy, přidám trošku těstovin a zaleju omáčkou (nejdřív to asi zkusim jenom bez masa abych viděla jestli jí to vůbec bude chutnat nebo ne.)
Teď jsem snídala štrůdl s mlíkem, přišel zvědaveček a chtěl ochutnat mlíko, tak jsem jí po lžičkách dala - vypadalo to že jí chutná.
- tééda takovej velikej odstavec věnovanej jídlu?? to jsem se překonala :-))))

SEV taky si myslim, že Leni nejni zas tak baculatá, ona má jenom naducaný tvářičky, ale tělíčko mi přijde normální :-))))) To náš taťka pořád mrlmlal jak je Eli tlustá - co jsem se mu namluvila, že až začne běhat že to shodí - no a včera na ní koukal, když si tady běhala nahatá a říkal že zhubla :-))))))

My jdeme na kontrolu v roce a půl, a zároveňa na očkování - už teď z toho mám hrůzu protože je mi naprosto jasný, že si to sestřička s Dr. u Eli nadobro rozházely , a bude řvát. Proto už nyní jsem varovala drahouše že jde s náma ! :-) ať si to tam taky vychutná :-)

Včera jsme zapomněla popřát Zdendovi všechno nejlepší k svátku !!

Tak a teď jdu dát malý kaši.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 18607  [Dalších 18537 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.