| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 400] Názory 401410 z 18607  [Dalších 18197 >>]
Li. 14175

Re: zdravíčko

14.1.2005 8:53:21
Ahoj Pettul, můžu tě uklidnit - mám to doma taky. Pryč jsou bohužel ty doby, kdy si panter bral o víkendu Prvka do pokoje a mě nechávali v ložnici dospat. Prvek teď s tátou dlouho samotný nevydrží (asi 2 minuty). Pak s pláčem tluče na dveře od ložnice a volá mě. Doufám, že ho to brzy přejde.

U nás nejen že není nasněženo, ale dokonce se trochu klube sluníčko. Takže všem přeji krásné sluníčkové ráno :o).

Šťastná To Žena 12756

zdravíčko

14.1.2005 8:48:30
tak jsem se vzbudila a je nasněženo :-) trošku mi to připomíná zimu :-))))
Eli se dneska vzbudila po pár dnech zase brzo (7.45) , tak nejsem moc vyspalá.
I když pořád lepší než Kláruli batoláč že ano ? :-)))) - jináč Klárule tě tu samozřejm vítáme !

ohledně mazání po koupání - mažu pravidelně jenom obličejík, zbytek těla mi přijde zbytečný mazat, když nemáme suchou kůži, ekzém apod. , taky se Eli nekoupe nijak dlouho a nejni to ani koupání, spíš stojí ve vodě a hraje si tam, mažu jedině modrou indulonou. Mazala jsem jí celou když byla malinká, myslim že mazání je pro tělo zbytečný. (samozřejmě jak jsem už psala, když nemá problémy s kůží)

za hoďku vyrážim na zkrášlení , doufám, že tady malá vydrží s tetou.
Poslední dobou má divný období, nechce být vůbec s tátou, když jsem u toho tak jo, ale jakmile je někde nechám samotný, tak má záchvat brečí, tak dlouho než pro ní přijdu. Občas tohle provede i s jinými členy rodiny, tak nevim nevim,,každopádně s tim taťkou mě to štve, nemůžu si ani v klidu nic udělat a nechat je samotný :-(, snad to časem přejde. Nemáte to některá doma taky tak??????
Kopo 4173

Nemohu spát, tak straším :-)

14.1.2005 4:06:09
Ahoj všechny.

Nějak se nám rozrůstá marodka, ne? Sev, jak je Leničce, doufám, že brzy zaspala a nechala tě taky načerpat nové síly. Rain a jak Péťa (na ICQ jsem TI nechala zprávičku)?
Marodi, domarodit, prý by mělo začít sněžit, tak ať můžete vyrazit ven na koulovačku.

Bubíšku, k mazání dětí olejem. V porodnici nám mazání nařizovali, naše dr. však má takovýto názor: děti mazat ano, pokud mají suchou kůži, jinak je to nadbytečné zatěžování pokožky. Takže děti jsem mazala jen krátce, cca 1 - 2 měsíce. Děti omývám vodou, jednou za 2-3 dny dětským mýdlem. Vlastně to musím upřesnit, já to nevím, spíš si to myslím, protože dětičky se chodí mýt s tatínkem. :-))
Klár@ 18353

Re: Re: Re: Večerní report

13.1.2005 23:25:13
Juchůů,to jsem potěšená:o))Jak to děláš ráno?Náš batoláč v 6.30 udělá na moje čelo "ťuky ťuky na vrátka", možná k tomu "baf"a šťouchnutí do oka a bude si chtít hrát a tak jdu radši spát,ráno musím brzy vstát...hezký sen si nechám zdát.Dobrou.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: Re: Večerní report

13.1.2005 23:00:21
Klárko, to víš, že vezmeme! Přece Tě nevyhodíme, když jsi takový opuštěný sirotek :o)). Tak směle do toho, uroněných slz není nikdy dost! Bude nás víc, nebudeme se bát vlka nic!!! :o)
Klár@ 18353

Re: Večerní report

13.1.2005 22:45:48
Dobrý večer všem.Jmenuju se Klára a náš poklad:o)Anežka.Narodila se 6.12., patříme na prosincovky, ale tam se nic neděje:o(.Občas Vám sem nakouknu, abych věděla, že se jiné děti taky nechovají vždycky podle přání nás maminek, co kdy a jak provádějí a jak nejlépe na ně:oD.Taky bych občas potřebovala upustit papiňák nebo se pochlubit.Vezmete mě mezi sebe?(zní to jako "chcete mě?":o)))
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Večerní report

13.1.2005 22:05:41
Ahoj všem!

Tak předně Li - vidíš, vidíš, a Ty na nás nedáš. JSI (téměř) dokonalá matka :o). Gratuluji ke zjištění!!!

No za dnešek mám tolik zážitků a přitom jen z logopedie, to jsou věci! Lenka měla po obědě pořád 38,5°C, tak jsem jí lupla Paralen a od té doby je teplota dole. Ovšem unudlané a uřvané mimi nám zůstalo. VYpadá to na další bujnou noc, běhám do ložnice v desetiminutových intervalech :o(((((. Spokojená je jenom u mě v náručí. Samozřejmě se jí okamžitě rapidně zhoršil ekzém, takže ji to svědí a i když bere Zyrtec, tak jí to na klidu vůbec nepřidá. Ach jo. Jinak já si v noci taky říkala, co mi to z těch prsou sosá, když na to nejsem připravená, ale asi jí stačilo dudlat. Ona totiž začala ječet, dudlíka nechtěla a do toho volala dudu, dudu. Tak jsem věděla, že chce prso. Jednak mi jí bylo líto nechat jí řvát a druhak jsem pohodlná a nejsem na řvaní v noci ani zvědavá ani zvyklá a tohle bylo nejlepší řešení :o))). Doufám, že se to dnes v noci nebude opakovat, jinak budu mít brzo prsa zase nalité :o))). Už už chci taky vyměnit podprsenku za menší velikost.

A teď k té logopedii. Měla jsem asi mylnou představu, že si paní Péťu poslechne a dá nám nějaká cvičení atd. Houby. Vypadalo to jako komplexní psychologický rozbor osobnosti :o))). Nejdřív mu dala papír a pastelky, ať namaluje panáčka (toho si pak schovala, stejně jako ostatní úkoly) a se mnou zatím vyplnila podrobný dotazník, který obsahoval věci o těhotenství, porodu, jeho psychomot. vývoji, kojení, nemoci atd. atd. Hnedle slyšela, že dýchá pusou, tak nejdřív jsme rozebraly jeho zvětšenou nosní mandli. Prý to dělá hodně v huhlání. Pak mi řekla, že ještě uvidí, jestli nás nepošle na foniatrii, jestli kvůli té mandli špatně neslyší. Toho jsem se bála, ale po testu sluchu slyší dost dobře, ufff! Divila se, že ještě nikdy neměl píchané uši. Pak mu dávala nakreslit nějaké obrazce, to zvládl raz dva, tak ho pochválila, že je v tomhle dost napřed ve vývoji. Má zkříženou lateralitu levá ruka, pravá noha. Špatně dýchá (díky té mandli), neumí pořádně používat jazyk, má málo citlivé patro (díky dlouhodobému kojení)... no nestačila jsem zírat a vstřebávat informace. Tak jsme dostali spoustu cvičení na rozhýbání jazyka, rtů, takže jsme si večer vyplazovali, olizovali jazykem rty, špulili rty atd. Musíme cvičit dýchání, bublání, foukání... Jsem z toho docela na větvi. Napsala nám asi 6 návštěv dopředu, takže to nebude jen tak raz dva, jak jsem si myslela. Takže mě dnes teda naše zdravotnictví hóóóódně překvapilo.

Lenku po koupání samozřejmě mažu. Péťu ne, střídáme koupání bez mýdla se sprchováním s mycím olejem, takže mazání není potřeba.

U nás teda nechumelilo! Ráno bylo modro, před polednem se zatáhlo a odpoledne trošku chvilkama poprchalo. Začínám ztrácet naději, že letos uvidím sníh...

Fotečky jsou moc krásné. Alíkovy děti jsou si čím dál víc podobné. A Ciscy Kuba, ten teda vyrostl!! A je z něj hubená žížalka, co?
Abcded 23276

Re: Příjemný večer všem

13.1.2005 21:34:01
Tak mě dneska taky zastihla chumelenice - no chumelenice, přišlo mi to něco mezi kroupama a sněhem. Kuba si ležel v kočárku a měl z toho děsnou psinu, když mě viděl, jak to na mě padá:o)

Jak to dělám s ovocem? NO přes den toho většinou moc nesníme, do oběda jsem ráda, že se vůbec stihnem nasnídat a strávit to:o) K obědu se pak snažím dát na talíř oblohu - většinou rajče a okurku (ale samozřejmě od každého jen kousek), odpoledne to máme rozlítaný, jsme buď venku nebo tak, takže nejvíc ovoce a zeleniny sníme jakožto druhou večeři - dneska např. mrkev, okurku, rajče (k obědu nebylo), jablko, hrušku, banán a pomeranč. Ale jak říkám od každého jen kousek -1/4 jabka, 1/2 rajčete a tak. Takže mi to nepřijde taková dávka, vy dáváte dětem (samozřejmě těm starším) celé ovoce? To by asi pak dětičky taky tolik druhů do sebe nenacpaly, to ne:o))))) Takhle mi to ale přijde lepší, že z více druhů mají více druhů vitamínů a tak. A dětičky už jsou na to zvyklé, bez ovoce by snad ani nešly spát. Sakra to by se asi nelíbilo zakladatelkám diskuse připadám si nenormální...:o)

JO dětičky ale po koupání pravidelně nemažu (tak nejsem super matka:oD) Jen když mají suchou kůži, což kluci teda přes zimu mívají, zato dcerunka má pleť jak dětskou prdelku, takže tu nemažu téměř vůbec. Ale myju je samozřejmě jenom vodou, mýdlem nebo něčím podobným opravdu jen málokdy. Ono je fakt, že už samotné mytí vodou tu rovnováhu, kterou si pokožka vytváří dost dlouho, trochu naruší, ale rozhodně to nerozhodí tak jako mýdlo. Dokonce jsem ale slyšela, že ani to bezdůvodné mazání krémem té kůži moc neprospěje a celkem to naruší její přirozené prostředí.

No s těmi doktory, to je teda věc. Musím teda říct, že jsem se se špatným chováním doktorů k mým dětem naštěstí nesetkala, asi vědí, že by dost riskovali. Zvlášť když nás manža ke vzdáleným doktorům vozí a tím pádem i doprovází (jak říká on - to by si dovolili jen jednou) Ale hlavně myslím, že by mě to dost rozhodilo, vidět jak je někdo zlý na MOJE děti.
Li. 14175

Příjemný večer všem

13.1.2005 20:36:36
Ahojky. Tak jsem povídání o zubařce dala do diskuze Prahy 4 a ukázalo se, že předvolání k zubařce dostaly i některé maminy chodící k jinému pediatrovi. Takže, když podám tr. oznámení, bude na Praze 4 vážný nedostatek dět. doktorů :o(.

Bubu, ačkoliv mi už táhne na 4křížek, mažu se po koupeli pleť. mléky. Pravda, byla doba, kdy jsem si myslela, že jsem mladá a krásná a tudíž se mazat nepotřebuji, ale to už pominulo :o(. Myslím si, že všichni lidé se potřebují po delším ráchání ve vodě nakrémovat. A hlavně teď v zimě, bydlí-li v panelových domech, ve kterých je velmi suchý vzduch.
Prvka mažu stále, má jako atopik velmi suchou pokožku, mazala bych ho ale i v případě, že by atopikem nebyl.

Petull, mezi Prvkovi oblíbence patří bohužel i kaluže. Zrovna dnes mi předvedl venku hysterickou scénku na téma: máma je zlá, nedovolí mi lehnout si do kaluže.

Karkulínko, jak jsi dopadla u doktora?

Rain, tobě se už nelíbí duhové srdíčko? Bylo moc hezké :o).
A co se týká příhody z orthopedie - možná si vzpomenete, jak mě s Prvkem vyhnali z dětské kardiologie, protože se tam Pvek rozbrečel. Ani mě tam nenechali ho obléknou, jeho oblečení za námi vyhodili na židle do čekárny. Prý, kdo to má poslouchat. Tomu prostě říkám příkladný stav českého zdravotnictví :o(.

Jo a mám jednu bezva novinu. JSEM SUPROVNÍ MÁMA!!! Objevila jsem dnes nově založenou diskuzi "Připadám si nenormální". Dopisovatelky se distancují od super mamin, které definují jako ty, co nebijí své děti, nedávají jim před rokem věku tvaroh, nenechávají dívat děti na telku, chodí do mateřských center atd. Pravda, v MC jsem byla jen jednou, ale i to se počítá, no ne? Myslím, že splňuji definici super matky :oDDD.
Jen se teď bojím, že až si tenhle příspěvek přečte nějaká ta zuřivá dopisovatelka z uvedené diskuze, že moje psaní nevezme jako legraci. Jejich některé příspěvky mi příjdou dost militantní :o(.
Šťastná To Žena 12756

Re: Re: Re: Re: Hezké odpoledne

13.1.2005 19:54:53
rain - koukám že hledáš tu správnou ikonku co? Mě se zatim nejvíc líbily ty rybičky. U týhle si teda vůbec nejsem jistá co tam je.

Taky jsme dneska zažily na procházce - z ničeho nic - chumelenici.
Naštěstí jsme byly už kousek před barákem.

Jani mě je tak nějak stejně ani líp ani hůř - nějak se to zastavilo a nechce se to nikam hnout.
Zítra na jedenáctou jdu ke kadeřnici, představa jak tam sedim se zakloněnou hlavou 20 minut s rýmou mě deptá , tak doufám, že aspoň ten výsledek bude stát za to.
Eli pořád pochrchlává, ale je to pořád takovej ten správnej kašel na odkašlávání , snad to brzo přejde.
Taky jí do skupiny oblíbenců(miminka, chlapi) přibyly holubi ( já je teda nemusim ), je schopná na ně zírat hódně dlouho :-))) Už se "těšim" až se za nima bude na jaře honit.


[<<Předchozích 400] Názory 401410 z 18607  [Dalších 18197 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.