| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 18607  [Dalších 18567 >>]
Utopýr 9323

Re: Re: Re: ahoj

25.1.2005 18:05:28
nazdarek Jitulle, my taky nechodime, teda my jo, ale Kuba ne. Asi syndrom rodilych Belgicanu?
karkulinka
  • 

Re: Re: Re: ahoj

25.1.2005 17:57:00
A to dr. usoudila dle čeho?
Ja a zase ja 8089

Re: Re: ahoj

25.1.2005 17:35:23
ahoj,díky za přivítání:-))) Koukám,co tady mám emajlů a pod. a nemůžu se odlepit:-))))U nás nic nového,malá ještě nechodí,dává si pěkně na čas,zato je pěkně uvztekaná,nějak odvykla chodit ven nebo co. Ted jsem pár dní doma a šla jsem s ní na celej den ven a to jsem si teda dala!Minulej týden byla na 15ti měsíční kontrole,má 10 kilo a nějaký drobný,dostala očkování (prej neřvala,byl tam s ní manžel,tak nevím,jestli nekecá:-))) a za 3 měsíce má jít zpátky na kontrolu,prej má špatnou motoriku,neumí brát malý věci. To s emi nějak nezdá,na koberci vyzbírá kde co.
Li. 14175

Re: ahoj

25.1.2005 17:23:26
Jitulle, ahoooojjj!!! To je prima, že máš zase připojení. Vítej! :oD
Karkulinka
  • 

Re: ahoj

25.1.2005 17:22:34
Ahoooj Jittul!!!! jak se máš???
Ja a zase ja 8089

ahoj

25.1.2005 17:12:43
Ahojte,tak jsem opět online,jak se máte, Co je tady nového? Až budu mít více času tak se zastavím.
rain 14358

Re: Re: Padá sníh, padá sníh, pojedeme na saních...

25.1.2005 15:16:17
Jitulko, představila jsem si Vítka u pračky a fakt dooooost dobrý :o))) Ale noční jízda nebyla nic moc, asi bych se neudržela a něco moc nehezkého bych řekla alespoň panu otci, u opilých mladíků by to stejnak nemělo cenu. Jak ale vidíš, výchova dělá svoje. Takže bych neměla takový strach o Terku.

Včera jsem se už zase nedostala, Michalka je zase ukňouraná, už aby měla ty zuby všechny. Vadilo jí i že vařím, když jsem si s ní hrála, tak jsem jí dávala špatné hračky, se vším bouchala o gauč a vykřikovala něco jako že mami-ka ne ne, tak nevím, co se jí dělo. Dneska to není o ´moc lepší, snad nebude taky nemocná, jen se zlobí, ale jinak na ní nic nepozoruju. A večer sice manžel šel spát dřív, ale zase obsadil PC s nějakým svým projektem, takže jsem si hezky napusila vanu s voňavou koupelovou pěnou anerušeně se máčela.

Alíku, brácha si myslí že je k čemu gratulovat :o))) Já jsem rozpačitější, ale žít s ní bude on, ne já :o))) No, čas ukáže..... A Karkul, nevím ještě, jak to bude, protože to zatím drží v tajnosti, vím to jen já a brácha té jeho, půjdem za svědky. Naše a její rodiče chtějí jako pozvat do nóbl restaurace, že jako na oslavu jeho 25.narozenin, co bude mít nedlouho na to, takže se mají dozvědět všechno až na místě. Myslím, že s dětma se tam ´moc nepočítá. V pátek to příjdou říct jakože oficiálně k nám, zatím jsem to vydržela a manželovi to neřekla, tak uvidíme, s čím příjdou, na ty děti se každopádně zeptám.
Jo a pochval za mě Kačku za pohádku, Péťa má karkulku nejradši.
Li, aspoň o tobě mohli říkat, že seš mistr zkratky.

Sev, mám jednoho bráchu a je o osm a čtvrt roku mladší. Vlastně můj otec taky pak ještě měl syna, ale toho jsem v životě neviděla :o) Takže to beru tak, že mám jednoho.

Rajskou dělám, ale zato ji nejím, manžel ji sice miluje, ale má smůlu, má ji tak dvakrát za rok. Petřík ji taky má celkem rád, Michalka ještě neokusila.
A taky nesnáším, když já něco dětem řeknu a někdo jim to chce povolit nebo aspoň před nima o tom remcá. V tom je hvězda švagr, ten je k dětem tak benevolentní, až hrůza. Ale on je pak celý týden v trapu, s kamarádama, na fotbálku, v hospodě a tak a má je na starost jenom švagrová. To se mu to před návštěvou dělá hodnýho tatínka. Bohužel se plete i do naší výchovy, svoje ať si kazí, naše teda nebude!!! Je fakt, že já jsem asi trochu zaujatá, ale tohle mi nemůže dělat nikdo.

Mně osobně javorový sirup chutná, u nás ho mají ve zdravé výživě a někde v hypermarketu jsem ho taky viděla. Ovšem minulý týden jsem byla zase v té zdravé výživě a koupila z něho lízátko pro Péťu, že mu udělám radost, on lízátka moc rád, ale tohle jsem si mohla nakonec vylízat sama, protože mu nechutnalo :o) Přidávám ho do vaření, někde jsem ho viděla přímo v receptu, ale já si dělám spoustu různých variací a inspirací sama, takže se všechno hodí, možná byste padly a ťukaly si na čelo, kdybyste viděly moje skříňky, spíš skříně, na koření. Já jsem na různé ingredience na vaření chorobná, taky se mi nemůže stát, abych si za týden vzpomněla, co jsem do nějakého jídla všechno dala a příště to uvařila přesně stejné. Proto manžel vždycky, když mu něco obzvlášť chutná, už má takové okřídlené - tohle zapiš!- abych to byla schopná zase udělat aspoň přibližně stejné.

Alíku, nijak nechytračíš, vidím to sama, že třeba se pamatuju na holky, když byly malé, že spoustu věcí nezvládly, je to taky výchova, třeba doteď vím, že budou sedět u nějakého úkolu a přestože se jim už snad tisíckrát řeklo, že když něco nevim, tak se zeptám, lepší, než sedět jako blůma, nikdo tady na ně ani hlas nezvedl, natož něco jiného, tak sedí půl hodiny u matiky a radši se rozbulí, než aby se zeptaly. Přitom jde o blbost a dělá jim problém třeba převést slovní úlohu na nějakou rovnici nebo příklad, což už pak spočítají dobře. Když se o tomk přece bavím, čím víckrát něco dělám dobře, tím spíš se mi to dostane do krve. To mě můžou vzít všichni čerti. Manželovi vždycky říkám, že Péťu a Míšu už asi budu u něčeho podobného švihat rákoskou, protože veškerou pedagogickou trpělivost vyčerpám na ně :o))) Péťa se taky cpe pomáhat do kuchyně, moc ho to baví, jako dvouletej měl svoje "nádobí" a "vařil" se mnou nebo i sám, strašně si s tím vyhrál. Holky to ani nenapadne, aby se zajímaly o něco jiného než o výsledek na talíři. Dneska už jsou aspoň u nás naučené, že jdou a rozdají talíře a příbory. Když jsem se jich ptala, jestli mamce doma s něčím v kuchyni pomáhají, tak mi řekly, že je to nebaví.

Li, neboj, taky už se mi Michalka postupně odstavila a několikrát jsme svedly ráno úporný boj o mléko, takže už dostává Nutrilon, někdy vypije 210ml, jindy jen ani ne 150ml, moje nechce už vůbec, to se jen přitulí a chce se spíš jen mazlit, ani si do pusinky nevezme. Nic si z toho nedělám, Péťa se odstavil taky sám a daleko dřív, na 10měsících, možná na devíti, bylo to ale asi taky tím, že jsem jeli do Chorvatska a takže tou změnou prostředí. Oba si zvykli docela dobře na láhev, Péťa ale pil i navečer, Michalka už nechce jindy láhev ani vidět. Myslím, že už jsem stejně asi nic moc v těch prsou neměla, problém jsem rozhodně neměla, že by se mi dělaly záněty nebo mi tvrdly prsa. Když to zkusím, tak ještě mléko stříká dost, ale na snídani už to asi nebylo :o((( Jo a pak taky Péťa přestal ze dne na den chtít i ten Nutrilon a už předtím mu chutnala taková ta jogurtová mléka Jovomix drink s brčkem, takže jsem mu je dávala k snídani, nic jinýho stejně nechtěl, snídat se naučil až někdy před půl rokem, ty mlíka pije dodneška, sice teď tak čtyři měsíce ne každý den, ale fakt je každý den měl a dr.tenkrát říkal, že už mu to stačí. To mu bylo asi rok a půl.
A s tou termoskou jsem to takhle dělala právě na cestách, že jsem měla vroucí vodu v ní a po ruce Dobrou vodu na eventuální schlazení na správnou teplotu a míchala jsem, kdy bylo potřeba. Jinak si děti zvyknou, že když se pije z flašky, tak se musí čekat, už i Miška to pochopila za tu chvilku. Nechci od mámy, tak holt musím na ham čekat :o))) Ale abych se tady netvářila jako hrdinka, taky mě to docela mrzí, že už ode mě nechce, docela mi to chybí, zvlášť, když vím, že to bylo naposled....

Jo a moje máma má taky tendence vyprávět, co jsem já dělala, když mi bylo tolik, co mým dětem, ale beru to s rezervou, už jsem se několikrát přesvědčila, že tátovi tvrdí, že on má sklerózu (a dr. mu ji teda potvrdil) a že si nic nepamatuje, ale nakonec to ví on líp než ona a ona povídá blbiny. Několikrát se snažila něco říkat i o bráchovi, když byl malej, ale to má taky smůlu, protože to si dost dobře pamatuju, když je mezi námi tak velkej věkovej rozdíl a já ho měla pořád na krku. Takže ber věci typu - to tys dělala..... a uměla.... s véééééélkou rezervou :o)) a nenech se tím rozhodit. Můj děda dokonce na jedné rodinné sešlosti povídal, že máma v šesti nebo sedmi měsících říkala "Co to je?" a myslel to naprosto vážně, až ho musela babička trochu usměrnit :o))) Oni si to asi časem všechno zidealizují, tak se nedej zviklat a nakukat si, žes zvolila špatnou výchovu. Jo a tchýně taky uklízela broušené předměty až v průběhu naší návštěvy, přestože jsem ji i já i manžel telefonicky upozornili, že to před Péťou musí dát hoooodně nahoru.

Na sáňách jsem teda s dětma taky jezdila, tak doufám, že ten víkend nebude vážně tak zmrzlý a že si pojedeme zabobovat nebo zasáňkovat.

Labu, to jsem se nasmála, "převařená" maminka!!! Provařený je trošku jiný než převařený :o))) Ale už tady čtu, že se nad tím zamýšlíš sama, nemyslela jsem to špatně :o))) Prefláknutá mamko :o))) možná zase pojedeme v létě na Slovensko, manžel už mi říkal, ať se kouknu na stránky tam co vloni a že bychom mohli na stejné místo. Což mě překvapil, myslela jsem, že by už do hotelu nechtěl, když bude Michalka větší.

Alíku, nezlob mě, že máš vzorně naklizeno, já nejsem schopná udržet pořádek delší dobu, než je nezbytně nutná ke spánku dětí, a to i jen tehdy, není-li doma manžel, který dělá sice jiný nepořádek, ale taky je důsledný :o)))

Trošku jsem to tady zamořila, jak jsem měla absenci, tímto se Cis omlouvám, snad mě nebude tolik proklínat a někdo mě třeba pochválí za dlouhej příspěvek :o)
Li. 14175

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Padá sníh, padá sníh, pojedeme na saních...

25.1.2005 13:26:24
Alíku, díky za tvá slova. Pravdou ale je, že pokladní si spíše řekla, že mamina je už tlustá dost, že teď by mohl čokoládu dostat Prvek :o(.
Mimochodem, také by mě celkem zajímalo, jak si rodiče hrají s Prvkem, když u toho nejsem (stalo se zatím 2x na 3 hod). Ale raději se po tom moc neptám, bojím se, co bych se dozvěděla :o).

Karkulínko, proč myslíš, že je takový rozdíl v požadované teplotě? Asi nejsem zodpovědná matka, ale já bych v tomhle případě moc teplotu vody neřešila. Důležité je, že Prvek dostane svoje mléko a ještě bude několik vzácných minut spát. Co si přát víc?
Dnes ráno jsem se totiž vzbudila o chvilinku dřív, než on. Vyrobila jsem mléko s tím, že mu ho zkusím vnutit ke snídani. V tom se probudil, dostal láhev, vypil skoro 100 ml a na další půl hodiny usnul. Balada!
Nebo myslíš, že vyšší teplota může mléko udělat nestravitelné? To snad ne! Maximálně se asi zničí některé vitamíny, což je určtě hrozná škoda, ale to spaní Prvka to vynahradí :o).
Li. 14175

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Padá sníh, padá sníh, pojedeme na saních...

25.1.2005 13:04:34
Tedy Karkulínko, tohle mi příště nedělej! To prostě nejde, jen tak napsat, že jsi našla bezva golfky a neříct jaké! Jak to mám já bába zvědavá teď vydržet? Grrr.
Abcded 23276

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Padá sníh, padá sníh, pojedeme na saních...

25.1.2005 12:58:10
Nee Karkulí, ty nepatřili tobě:o) Mě jen na těch stránkách s éčkama děsně zaujal ten název - kuřákova plíce - takže jsem tam šla kouknout s tím, že pošlu mamince jak vypadá její plíce a ono mi to prostě nejde a nejde:o( Tak jsem chtěla vědět jak to funguje vám a jak je vidět blbá jsem já a né ty stránky:o)))) (MMCH i když zase na druhou stranu co lze namítat proti přátelskému nakopnutí:oD Kdyby ti to bývalo bylo pomohlo od kouření, tak bych se třeba pak chvástala, že jsem ti to sem dala úmyslně:oDDD)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 18607  [Dalších 18567 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.