| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 6145  [Dalších 6105 >>]
splechtulka & M+J+R 35354
28.5.2008 20:34:39
Koukám, jak to tu ožilo .o). Dneska bylo ve školce sportovní odpoledne, ale Marek ho problindil, neudržel ani vodu. Uvidíme zítra, se z těch nemocí nevymotáme a nevymotáme.
Abcded 23276
27.5.2008 18:01:48
No vida, jde to se mnou z kopce víc než se zdá...sakryš nějak mi nedochází, že po smajlíku mi to vyhodí kurzor z okýnka a když pak zmáčknu dvakrát Enter přihodí se něco takového:-D No chtělo by to ty smajly ještě trochu vypilovat ~j~

JInak Pitrys je ve škole taky kliďas, takže je takový učitelčin oblíbenec:-D A i jemu se paní učitelka moc líbí, mají takovou pěknou, mladou;) No nedivím se mu, že se do školy pořád těší:-D
Jo to Kachna už přinesla první poznámku ~k~

Brigošku doporučuju - já se vždycky v krámu úžasně odreaguju. Sice pak ty návraty jsou náročný, doma bordýlek, děti hladový:-D No jo, znáte to, když hlídá chlap. A kdypak se chystáš a máš už něco v plánu? No je pravda, že s vyšším počtem dětí ty útraty stoupají geometrickou řadou:-D To nemluvím o tom, že čím starší, tím je to náročnější. Teď jsme třeba byli v kině a rodinný lístek stál 444 korun. Tak se ptáme, jak velkou rodinu tím mají na mysli:-D Tak prý jen čtyřčlenou:-D No šli jsme na nového Indiana Jonese, takže dva nejmenší jsme nechali doma, tak to stačilo;) Ale vynadali jsme jim, že myslí jen na takhle malé rodiny~j~~j~

JO a za týden odjíždějí ti dva starší na školu v přírodě (taky žádná levná záležitostRv), tak si snad taky trochu odpočinu, když mi tu zůstane polovina osazenstva :-D~j~

Tak a už jsem to konečně dopsala, normálně jsem se teď u toho celou dobu potila, kdy si to zase kvůli těm pitomým smajlíkům zase odentruju, uf~k~
Abcded 23276
27.5.2008 17:44:07
Jinak ještě blahopřeju k uklidněné Leničce. U nás je taky Kuba generálovitější a má tendence to na Andulu zkoušet, ale Andula se jentak nedá. Tak přemýšlím jestli bych na tvém místě doufala, že to Nelinku přejde, protože až se začne vzpírat, tak to bude teprve veselo ~k~

Školka je bohužel u nás plnější než kde jinde, já budu ráda, když mi letos vezmou Kubu, ale zatím to vypadá spíš špatně:( A to defakto pracuju, ještě se asi budu muset nechat rozvést;) Sakra to by měla číst Besmi:-D
Abcded 23276
27.5.2008 17:28:09
Sev, Kuba jezdil na normálním kole z kterého jsme odšroubovali šlapky:-) Řetěz mu nevadil, má tam na něm kryt.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
27.5.2008 14:33:57
No Alí, je teda fakt vidět, že to jde s Tebou z kopce... :-D:-D

No co nového u nás? Lenka šišlá stále, jsme z toho občas na prášky. Ovšem, když chce něco důležitého říct, vysvětlit nebo honem rychle povyprávět zážitek, tak to panečku mluví jak tiskový mluvčí a ještě u toho důležitě rozhazuje rukama. Konečně (!!!) ji přešlo to šílené vztekací období, sice je taková hodně ubrečená furt, ale už to nejsou ty hrozné scény několikrát za den. Jinak je moc spokojená ve školce, učitelky ji chválí, že je šikovná hlavně na ruce. A taky jak je tichá a milá. No doma ovšem generáluje ostošest, teď má zrovna období, kdy šéfuje Nelinku. S čím si budou hrát, resp. s čím ona, s čím Nelinka, co Nelinka smí, co nesmí. Furt si z ní dělá miminko a říká jí kočí (jako kočičko), nutí ji ležet a přikrývá jí dekama, pak si hrají na školku, Lenka Nelinku jako přivede, přezuje jí bačkůrky, předá ji paní učitelce, řekne jí, že pro ni přijde po o... Neli vůbec neodporuje, nechá sebou manipulovat, snad ji to brzy přejde a začne se vzpírat, protože Lenka si snad ani jinak hrát neumí, nenechá ji dělat nic samotnou.

Takže když jsou Lenka s Péťou dopoledne ve školce, Nelinka maximálně využívá možnosti hrát si podle sebe, zaleze do pokojíčku a celé dopoledne o ní nevím. Je to úžasný kliďas, vůbec se nevzteká, naprostá pohodářka, takže s ní mám rajský život. Navíc ji vychovává "tlupa" starších, takže fakt paráda. Nelinku mi snad od prosince vezmou do školky. Nejdřív ředitelka říkala, ať tu žádost vůbec nenosím, že má plno, pak psala, ať ji přinesu, že se snad vejdeme, protože ve škole otevírají přípravný ročník, tak snad pár dětí nalákají. Uvidíme, příští týden dostaneme rozhodnutí.

Já bych ráda našla nějakou malou brigošku, protože s penězma teda jedeme nadoraz a od prosince, až mi skrouhnou rodičák na půlku budeme asi totálně v pytli. Děti se příšerně rozjedly, Péťa má 24 kilo, je jak tyčka a porce jí větší než já. Mám pocit, že furt jenom sháním nějaké jídlo, uááá!

Péťa končí druhou třídu, stále je nejlepší ve třídě a je na to patřičně pyšný. Ovšem běda, když mu třeba něco nejde, to se taky pěkně vztekne. Ale jinak kliďas. Ovšem poslední dobou ho chytá rapl a odsekává, odmlouvá, za každou cenu chce diskutovat o nesmyslech, no to je něco na mě. Obr škola disciplíny a sebeovládání, i když někdy se taky neudržím, přijde mi, že mnohdy menší lepanec vyřeší víc než co ostatní. Nevím, je to práce veliká, jestli už nastupuje puberta či co. Ale momentálně mě to hněte nejvíc ze všeho. Už podruhé jsem dočetla knihu 12 klíčů k důsledné výchově (doporučuju!) a pořád mám co pilovat.

Jo, jinak jsem Lence ošmikala vlasy. Měla je už až do půl zadku, od narození nestříhané. Už s tím bylo moc práce, motalo se jí to všude, tak teď to má kousek pod ramena a je náramně spokojená. Lupnu do albíka nějaké aktuální fotky.

Léňa na kolo vůbec nechce, raději s Nelinkou na motorce. Kolo bez šlapek se mi teda náramně líbí, ovšem na koupi nejsou fufníky. Leda odšroubovat šlapky z kola, ale nevím, jak tam bude vadit řetěz.

Jinak se děťátka moc těší na prázdniny, to je jasné. Letos dáme Harrachov a Český Ráj, mezitím budou u babičky na Moravě, no mám to zase pěkně nalajnované, snad si odfrknu, celý rok jsem v zápřahu. Konečně jsme se dali zdravotně jakž takž dohromady, zejména teda já. Ale vypnout na chvíli fakt potřebuju.

Tak pište, piště, ať je co číst!
Abcded 23276
27.5.2008 8:17:14
Ale to my přece víme Zdéno, že ty jsi takový skromný chlapec~j~
Zdéna (s hlavou plnou séna)
  • 
27.5.2008 8:11:31
Haha, tak to se nepovedlo, myslete si, že ten příspěvek přede mnou psal Alík. Já bych přece nikdy sám sebe takhle nechválil:-D
Zdéna (s hlavou plnou séna)
  • 
27.5.2008 8:10:22
No Zdéno, to víš že mně bys stačil;) Ty si tady přeci ze všech nejlepší:-D;):-D

Jinak všechny po dlouhé době zdravím.

Šplechťul, teda to je Marek šikovný rybář. Obdivuju. to Kuba by asi u vody s prutem stát nevydržel:-D Jinak taky už jezdí na kole bez koleček, díky tréninku na kole bez šlapek to bylo skoro bez práce.

Jinak co se týká mluvení - tak Kuba už R i Ř umí i používá. Bohužel mu nejdou háčky u jiných písmenek - Ž,Š,Č - vyslovit je tedy umí, ale zatím je nepoužívá.
Ale jinak je taky neskutečně utlachaný:-D A on má ještě takový vysoký hlásek, takže někdy je to jeho "pískání" jako tomu říkáme dost náročný poslouchat. A okecává všechno taky příšerně...říkám si, že se bude muset jednou živit hubou, jinak se neuživí. To Andula je narozdíl od Kuba žena činu, ta všem neustále s něčím pomáhá sama od sebe. Takový dobrosrdečný stvoření.

Jinak Sev - co Lenička pořád ještě schválně šišlá? Vzpomínám si, že děti k tomu měly tendenci vždycky v době, kdy jejich mladší sourozenec začínal mluvit a my z něj byli samozřejmě celí na větvi. Ono stačí nezapomínat i na toho staršího, né ho tedy chválit stylem - no ty jsi taky šikovný, ty umíš taky hezky mluvit - to by bylo spíš trapný:-D Ale stačí třeba utrousit - no s tebou už si člověk bezvadně pokecá nebo no to je paráda, že ty už mi můžeš pořádně říct co potřebuješ narozdíl od...apod.

Taky obdivuju zdejší vysokoškolačky, nejen že to stíhají, ale že jsou schopné si něco zapamatovat. se mnou to jde poslední dobou z kopce, začínám být větší skleróza než manžel a to je teda co říct~k~

A taky vzpomínám na dvojčátkovou matku, jakpak se vám asi vede:-)

JInak zima byla opravdu teplá, ani zalyžovat si člověk moc nestačil. Ale Kuba si i tak stačil natáhnout vazy, tak tu chudák kulhal celkem dlouho.
Teď jsme byli nedávno na vodě - jeli jsme Sázavu - a to se mi moc líbilo, už jsem se na to dlouho těšila, až budeme moct s dětma vyrazit. A musím tu veřejně pochválit starší dítka, protože jeli poprvé na své lodi a ani jednou se necvakli;)
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
25.5.2008 10:29:58
Jééééé, Zdéna, nažďár! :-D To už tady dlouho nebylo...
Karkulinka 15733
23.5.2008 22:05:00
milý Zdéno, jak komu;)

Ahojte listopadky, taky se jdu na vás po delší době podívat. Lukášek roste jak z vody, za chvilku mu bude šest měsíců, a Charlottka je neskutečně utlachaný dítě... :-)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 6145  [Dalších 6105 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.