| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 18607  [Dalších 18247 >>]
Abcded 23276

Re: Re: Re: Sobotěnka

15.1.2005 13:04:06
No jo, tohle znám, my když bydleli v Praze ve starém baráku, tak tam byly ještě dřevěné stropy a to stačilo, aby soused nad námi jenom přešel po místnosti a už se nám pomalu houpal lustr:o) Teďka máme sousedy jen jedny vedle sebe (máme dvojdomek) a i to někdy stačí, protože ta zeď mezi námi je ze škvárovek, takže v koupelně je taky všechno slyšet - i když v koupelně naštěstí nikdo nábytek nemontuje ani si nepouští hip hop:o))) Akorát jsme si dřív vyťukávali se sousedem zprávy, když jsem seděla ve vaně:o)))) (akorát nevím, jestli když třeba omylem klepla do zdi jeho máma, tak se nedivila, proč to má ozvěnu a proč na ni taky někdo klepe:o))) NO teď už z toho vyrostl, tak stačí, že se mi směje, jak "krásně" zpívám ve sprše:o))))

Tak Péťa nakonec dostal deskbooka? Aha, já to nechápala, myslela jsem že dostal i ten monitor a tak, takže jsem se divila, že byl měl dva počítače:o) A nemáte strach dát takhle malýmu klukovi notebook? To u nás by moc dlouho nepřežil...... Takhle děti sice buší do mojí klávesnice, ale když ji rozbijou, tak prostě koupím za stovku novou a je to:o) To má fakt jen já děti takovéhle ničitele?:o(

Taky jsem vám zapomněla napsat, jak jsem šla včera na procházku - teda vlastně jela:o) Dcerunka zůstala doma počítat matiku aby dohnala co zameškala po té operaci no a Pitrýsek chtěl jet na koloběžce. Tak si ji vzal (má prďáckou ještě po tátovi, krásně jí šmajdaj kolečka...:oD) no a já tak smutně koukala po té koloběžce, na které jezdí ségra (taková ta s těma malýma kolečkama) a říkám si, že to bych asi bohužel nezvládla, jet na kolobrndě a ještě vézt kočár. Tak jsem tam s tím chvíli bojovala a nakonec jsem prostě dala Kubu do baťohu na záda a jelo se:o)))) Na poli jsem potom Kubu vyndala s tím, že si tam bude chodit a já si se synáčkem trošku zajezdím a on ne, on se sápal hned na tu koloběžku. Tak jsem mu dala dolů řidítka, postavila ho na koloběžku a velice opatrně s ním začala jezdit, měla jsem strach, že z ní bude vystupovat a vypadávat a on ne, on tam stál jak přibitej s naprostou suveréností:o) Tak jsem si stoupla za něj a jezdili jsme spolu - no to bylo radosti!:O)))

JO a ještě jsem chtěla k tomu Excipialu, nám ho taky předepsala alergoložka na Kubovu a Pitrýskovu suchou kůži, ale nejsem s ním teda tak spokojená jako s obyčejnou vitamínovou mastičkou, kterou nám namíchají v lékárně a kterou mi vždycky předepisuje naše dětská lékařka a mám ji tím pádem úplně zadarmo. Sice nevoní a vydrží asi jen měsíc a musí se uchovávat v lednici, ale je úplně super.
LaBu 19306

Re: Re: Re: Sobotěnka

15.1.2005 13:03:36
ahoj :o) Už mám doma manžela z práce, Simču od babky, tak tu vypukne rodinný kolotoč:o)
Tak ešte obrázok pre Elíška-chudáška ;o) Dúfam, že už odsávania stačilo a bude to len a len lepšie...:o)
Klár@ 18353

Re: Re: Re: Sobotěnka

15.1.2005 13:00:57


Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: Re: Sobotěnka

15.1.2005 11:54:36
No Lenča je taky stráááášně ukecaná. Inu ženská, no :o)). Péťa, ten strašně dlouho jenom hučel, ale rozumněla jsem mu všechno :oD.

No jasan, že Péťa má svůj. Původně měl podědit po taťkovi staré PC a dostat jenom monitor a klábosnici, ale Ježíšek to rozhodl jinak.

Pet, tak to bude nejlepší vypadnout ven, ať se z toho nezblázníš, já to taky moc dobře znám. Včera nám tu od sousedů zespoda vřeštěl nějaký hip hop, hrůza. Když jsem si sedla na podlahu, tak to úplně vibrovalo. Hmm, panelák je panelák :o(((((.
Šťastná To Žena 12756

Re: Re: Logopedie

15.1.2005 11:36:48
áchojky
tak já už jsem tady skoro na prášule. Od včerejška sousedi z(s)tloukaj nábytek, - podotýkám, že ho z(s)tloukaj v pokoji, kterej těsně sousedí s naší ložnicí- člověk by si myslel - mají malý dítě navečer přestanou, ale ejhle , tloukli asi do devíti hodin. Měli jediný štěstí, že malá u toho usnula a nevzbudilo jí to, jináč bych tam na ně vlítla - ovšem všechno jsem slyšela z chůvy, takže celej večer jsem slyšela jak tlučou. MNO a dneska ráno (v poměrně brzkých hodinách, začali tlouct znovu ) opět to slyšim z chůvy, protože Eli spí - to vám mě dovede tak naštvat - no věřily byste tomu?? - Jo a šla jsem si šmírnout na chodbu a maji tam ještě další nesložený skříně, takže to vypadá že dnešek bude tlučením nabitej. Prostě a jasně tlučení ZDAR.

jak to po sobě čtu, můj dnešní příspěvek je vážně "dobrej" ale mazat ho už nebudu :-)))))

SEV jináč noc ti opět nezádivim, ale ta naše byla k ránu trošku podobná, s tim rozdílem, že Eli brečela, protože měla ucpanej nos a nemohla dýchat, tak jsme hot v půl šestý museli jít odsát. Chudinka malá, ta jen co slyší vysavač už brečí, doufám, že jí to v budoucnu přejde, protože jináč by si musela najít chlapa co by luxoval za ní. :-)

LaBu 19306

Re: Logopedie

15.1.2005 10:38:55
Ahojte:o)
Tak my máme za sebou celkom príjemnú noc, keďže som, poučená, išla spať až po polnoci, nííč mi nemohlo pokaziť dobrý pocit z tých pár hodín spánku ;o))
Siska sa zobudila o pol ôsmej, o chvíľku pôjdeme von, slniečko tam chvíľkami prebleskuje spoza mrakov.
Takže logopédia je v podstate aktuálna až od piatich rokov....taký nejaký skrátený záver som si z toho spravila :o)

Jani, ešte pochvala pre teba, že si sa včera doma tak činila :o)

Tuším som vám ešte nespomenula, že Sisi spáva najnovšie v spacom vaku? Možno sa budem opakovať? Bola asi dva dni nakapatá a odkedy sme ju dali spať zababušenú v teplučkom vaku, choroba zázrakom zmizla :oOO, ani smrk ani chrch ;o) Tak si odvtedy myslím, že to zateplenie má niečo do seba. Predtým bývala vždy skoro celú noc odkopaná.
Každé ráno, keď vstávame, opýtam sa jej, či dáme dolu pyžamko, celá šťastná prikyvuje a snaží sa ho rozopnúť (nemá šancu), keď je pomôžem, "vybehne" z neho s nadšením, že je vyslobodená :o)) Len sa vždy večer "modlím", aby si nezmyslela prísť za nami do kuchyne, lebo v tom by asi z postele nezliezla bez úrazu.
Už sa nám totiž v minulosti stalo, že sa večer zobudila, nezaplakala, takže sme ju nepočuli v "chúvičke", len zliezla z postele, pootvorené dvere na detskej izbe si otvorila a prišla nám zabúchať na kuchynské dvere:oDD

Pekný deň!
Abcded 23276

Re: Re: Sobotěnka

15.1.2005 10:34:10
Jo a ještě Sev, tys psala že se Péťovi špatně dýchá nosem kvůli té mandli? Tak to by možná stálo za to ji nechat vytrhnout, musí to být dost nepříjemný dýchat jenom pusou. To moje dětičky teda když neměli rýmu tak nosem dýchali, ale třeba vedle nás na pokoji byla holčička, která když přišla z toho zákroku, tak byla úplně u vytržení, že může dýchat nosem:O)
Abcded 23276

Re: Sobotěnka

15.1.2005 10:26:02
Já jsem tady Sev!:o) Nic si z toho řevu nedělej, já si taky mnohdy říkám, že když jde někdo okolo našeho baráku, tak musí žasnout co všechno neslyší. Možná u toho i vytáčí nějakou linku důvěry, či přímo sociálku:o))) Jé díky moc za ten Spirograf, sice to není ještě úplně ono, ale už se to docela blíží:o) Takže chválím chválím! A taky chválím chválím fotečky! Lenička je opravdu fešanda (a opravdu teda roztomilá prdelinka jak říkáš:oDDD), i Péťovi to moc sluší (to i on dostal deskbooka?), no a tobě to taky moc sluší v novém sestřihu:o)

Jitulko jak často vy vlastně hrajete? Jak to zvládáš s Vítkem? A co vlastně hrajete?

Rain moc pěkná ikonka! A co chleba? Dobrej?

JInak Kuba oblíkání taky moc nedá, akorát si všechno strká za krk a víc nic. Ale za to už umí přepínat stanice na rádiu, takže včera si to přepínal tak dlouho, až tam bylo něco co se mu asi líbilo, protože dal to rádio víc a začal tancovat:o))) No docela jsem se u toho bavila. Akorát, že se mu to pak podaří přepnout třeba na sluchátka nebo něco jiného, co nehraje, tak zkouší dát hlasitost úplně naplno a když se mu furt nic neozývá, tak se na to vyprdne a odejde od toho:o)))) Docela sranda ho při tom pozorovat:o) Taky se poslední dobou snaží něco vyprávět - mele pátý přes devátý nějaký nesmysle, ale to mu nevadí, hlavně že mluví rychle:o) A strašně srandovně u toho intonuje, jako by mě napodoboval jakým stylem s ním zrovna mluvím:o)







Abcded 23276

Logopedie

15.1.2005 10:00:56
Stručný popis vývoje řeči dítěte v závislosti na věku

do 1 roku - Dítě rozumí jednoduchým pokynům a začíná opakovat jednoduchá slova, která slyší. Vývoj výslovnosti M B P A E I O U D T N J

do 2 let - Tvoří jednoduché věty, od 2 let se ptá "co je to", rozšiřuje svou slovní zásobu. Vývoj výslovnosti K G H CH OU AU V F

do 3 let - Mluví ve větách, začíná si osvojovat gramatickou stavbu vět, ptá se proč, získává nové kvality slovní zásoby, začíná se tvořit verbální slovní paměť. Musí zvládnout D T N L Bě Pě Mě Vě

4 roky - Dochází ke zpřesnění slovní zásoby a gramatické stavby vět, umí již vyprávět, chápe děje. Dokončuje se Ď Ť Ň začíná vývoj Č Š Ž C S Z R Ř

do 6 let - Dítě chápe složité děje, má již velkou slovní zásobu, gramaticky zvládá jednoduchá souvětí. Zvládá kombinaci Č Š Ž a C S Z


No to mám ale odněkud s inernetu, tak nevím nakolik je to správné, možná mi to přijde příliš přísné. Např. že teda L musí dítě zvládnout ve třech letech to mi přijde dost brzo. To já jsem se řídila podle trochu mírnějšího pravidla - Pokud po pátém roce přetrvává špatná výslovnost, je dobré zahájit cílený nácvik. V tomto věku už je dítě schopno vědomého nácviku směrovaného na určitou skupinu hlásek (nejlepší formou je ovšem hra) V době kolem nástupu do školy se nedostatky ve výslovnosti samy nesrovnají a nelze spoléhat na rychlé odstranění špatné výslovnosti. Obecně platí, že s nástupem dítěte do první třídy by měla být váslovnost v pořádku. Pokud nesprávná výslovnost ještě přetrvává, je jistě na místě cílená logopedická náprava.
Takže my jsme šli na logopedii až někdy před šestým rokem a taky jsme to do školy stihli:o) Já si myslím RAinbow, že pokud Péťa neumí ř, tak se ještě vůbec nic neděje. A na sykavky má taky ještě čas - jinak podnět můžeš dát i ty sama, nebo dost často si toho všimnou ve školce, doporučení ale musíš mít samozřejmě od dětské lékařky (kvůli pojišťovně). Ale jak říkám, to Péťa mluví krásně - to ten můj je na tom mnohem hůř - sice už si u něj občas zazní r a ř, ale stejně jako dcerunka mu moc nejde měkčení ď, ť, ň a ž, š, č. Nevím proč. Že bych na mě měla začít nějak infantilně šišlat nebo já fakt nevím?:o))) I když oproti dcerunce už tam občas náznak nějaké měkké hlásky je. No na logopedii se s ním nechystám, ale možná brzy začne cvičit doma - teď ovšem ještě ne, vidím na něm, že by zcela evidentně ještě nespolupracoval....:o))))
A jak je vidět, doba se změnila, takže dneska na to jdou trochu pomaleji a opatrněji. Ovšem abych pravdu řekla na můj vkus to bylo až příliš pomalé. Nejprve se učí výslovnost samotné hlásky, pak slabiky, poté jednoduchá slova a věty s nimi, pak těžká slova (to byste nevěřili jak jsme se zapotili u dědy neboli kombinaci měkké a tvrdé hlásky) a věty z nich, básničky a nakonec vyprávěcí obrázky. Dcerunka teda se mnou doma zvládala mnohem rychlejší tempo, takže se doktorka pak nestačila divit.


Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Sobotěnka

15.1.2005 9:43:59
Dobré ranko, kde jste kdo? Halóóó, vstávat!!!

My dnes zase měli uřvanou noc, Léňa byla sice "jen" 4x vzhůru, ale nedala jinak, než nakojit :o(((. Asi by se uřvala, tak jsem volila příjemnější cestu. Opravdu se vracíme do miminkových časů, protože i včera přes den chtěla kojit před a po spaní. Ležela v postýlce a řvala dudu, dudu, přičemž dudlík do pusy ani náhodou. A po vyspání se mi zase sápala po prsou, no to fakt neznám! Hrůza. Navíc mám nějakou ucpanou bolavou žlázu v prsu, to je teda dílo. Že mě to potká ještě ve 14 měsících, to jsem fakt netušila. Opětovně se mi prsa trochu zvětšily, takže s výměnou podprsenky ještě posečkám... No mám já to s tou Lenkou starosti!! Nevím, jestli je to zubama nebo jenom její rozmar. Ještě, že jsem šla včera spát už v jedenáct, teď jsem vstávala v 8:30, takže jsem relativně vyspaná.

Li, kdy odjíždíš k rodičům?

Pet, já většinou přes den schrupnu v obýváku, takže v centru dění (už jsem si zvykla usnout za běžného ruchu). Dětičky jsou rády, že na mě vidí, tak buď si mě nevšímají, ale taky se stane, že Léňa přijde a začne mě plácat po zádech nebo po hlavě nebo se na mě sápat, když ji taťka neuhlídá. Včera jsem ale sebou plácla do tmy pokojíčku a vzbudil mě takový řev z obýváku, no hrůza, jak někde na safari. A pak prcek přišel (mysleli si,že spím v ložnici) a rozsvítil, to bylo taky příjemné. Taťka z nich byl totiž včera taky na nerva a poslal Péťu si hrát do pokojíčku. Ten, když se vrátil s tím, že tam spím a vyhnala jsem ho, tak začal nadávat ještě mě (jak byl v ráži), že mám spát v ložnici... Někdy si říkám - nás někdo vidět a poslouchat, tak si asi myslí, že jsme pořádně praštěná rodinka! :o))))
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 18607  [Dalších 18247 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.