| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 18607  [Dalších 18377 >>]
Abcded 23276

Re: Re: úterýčko

18.1.2005 9:45:54
A proč teda hračky vyhazujete, když nejsou rozbité?:oO

Jinak Kuba sice spí v noci se mnou v posteli, ale večer naštěstí usíná sám. Počkám teda taky až když je vidět, že je ospalý - takže beru v potaz do kdy a jak dlouho spal třeba odpoledne. Ale to naučení bylo obdobné jako u Jíti. Teda akorát to netravalo tak dlouho a nevracela jsem se za ním. Takže první tři dny brečel tak 10 - 20 minut, pak se to zlomilo a brečet pomalu přestal (tak do týdne). Já bohužel na nějaké dlouhodobé uspávání nemám tolik času, mě trvá dost dlouho jenom nahnat všechny dětičky do postelí. A jinak si ale myslím, že na tom Kuba vydělal - večer stihnu udělat i nějakou práci, nejsem nervózní když se za ním nemusím furt vracet, protože ještě bulí a neusnul, a taky si trochu odpočinu. A tak nejsem druhý den tolik nervózní a nevyspalá. Nehledě na to, že i na manžela mám tím pádem více času a zdravé rodinné prostředí taky určitě dětem jenom prospěje:o)
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: usínání

18.1.2005 9:30:13
Já mám teda úplně jiné zkušenosti. Na Péťu, když byl malý jsem taky zkoušela ty prodlužující se intervaly, ale vůbec to nefungovalo. Řval by snad do bezvědomí a já podlehla. U Lenky to dělám jinak, prostě ji dávám spát, až když vidím, že je opravdu ospalá. Takže pevný čas spaní u nás neexistuje. Pak lehne a v tu ránu spí a je jí jedno jestli v postýlce nebo jinde :o). Když není ospalá, tak mi taky dělá brikule i v postýlce, kde je zvyklá. Takže ji klidně vytáhnu zpátky a zkusím to znova za půl hodinky. Naprosto v klidu. No a ještě jeden poznatek: každé dítko se naučí spát samo v jiném věku. Takže když to nejde, nelámejte to přes koleno.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: úterýčko

18.1.2005 9:24:40
Dobré ranko!

Tak já mám dneska podezřele dobrou náladu. Asi proto, že Péťa ráno taky zářil úsměvem (nevím, co se mu stalo!!). Sice je dneska bio 3 a příííšerně mě bolí koleno, venku mrzne (-2°C), ale je mi tak nějak dobře. Volala jsem na plavčo, abych naší plavčici teda aspoň poděkovala, ale ona taky ochořela. A paní z herny říkala, že dneska se maminky budou jenom samy cákat v bazénu. Tak si říkám, že jsme si tu nemoc docela dobře načasovaly :o))). Taky se mi povedlo uprosit taťku a na to kožní nás hodí autem. Je to přes celé město a v tom mraze, když nejsem ještě úplně fit, se mi moc nechtělo. Tak budeme rychle doma, huráá! Lenka už včera vypadala, že ji rýma opouští, ale dneska ráno na mě parádně zachrchlala! :o((( Tak budeme kurýrovat dál.

Alí, tak já musím říct, že Péťa je teda na hračky taky hodně opatrný jako Péťa od Rain. Když občas potřebuju protřídit hračky, tak marně hledám, která je kde rozbitá, abych měla aspoň záminku ji vyhodit... Jinak jsem zatím ráda, že jsou dětičky ve věku, kdy jim můžu nejen hry, ale i televizi a video redukovat podle mého uvážení. Takže čím míň, tím líp. Jinak u nás taky vede Krtek, Bořek, Jen počkej, Pat a Mat a nejnověji Bill a Ben :o)).
Jíťa
  • 

usínání

18.1.2005 9:19:24
Adélka taky usínala jenom při kojení a pak už se s ní nesmělo pohnout, páč byla hned vzhůru. Byla plně kojená až do konce desátého měsíce. V noci se budila po hodině až hodině a půl. Postýlku si zabavila kočka jako svůj pelíšek.
Když jsme ji začali přikrmovat, provedli jsme rázný krok. Nastudovala jsem knížku Spánek malých dětí a postupovala podle ní. Vážně to fungovalo, teď usíná SAMA ve SVÉ postýlce. Nevyžaduje už ani zpívání. Prostě ji tam položíme, přikryjeme, řeknem dobrou noc a jdem.
Asi to nezabere každýmu, ale za pokus to stojí.

Hlavní zásady: 1.chodit spát každý den ve stejnou dobu
2. VYDRŽET

Postup: 1. šoupnout do postýlky a zhasnout
2. zpívat tak 15 min ukolébavky
3. nechat řvát a odejít
4. vrátit se po pěti minutách a celý postup opakovat
5. vrátit se po 10 minutách a celý postup opakovat
6. dále se vracet vždy po 20 minutách

Je to hrozně těžký, někdy to trvalo třeba 2 a půl hodiny.
Sama začala usínat asi po měsíci.
Šťastná To Žena 12756

úterýčko

18.1.2005 9:02:51
ahojky,
to jsme se ale krásně vypinkali :-))), šla jsem spát brzo a El mě nechala spát - představte si do půl devátý !! :-))))) krásná nesmírná (a nebo vesmírná ?? :-)))) )

Alíku myslim, že já tě rozhodně s veselýma historkama netrumfnu , přece jenom - ty na to máš víc dětí než já :-)))))))

Karkul jsem ráda, že jsi se ukázala!!

kubulo - Máťa je pěknej klučina - a kolik má vlásků co??
Alíkujá bych taky chtěla bejt hubeňour :-(( ale poslení dobou se mi hubnutí zdatně vyhýbá :-(

moc jsem toho nenapsala - ale musim jít, malá mi tady sedí na klíně, mačká na klávesnici, hraje si s bonbonama a hází me je na monitor, tak jdu radši odsud, nebo se ještě stane nějaká nehoda :-)))))
Jíťa
  • 

papání

18.1.2005 8:57:39
Adélčin jídelníček:
5.00 kojení

6.15 pohanka s jablíčkem

10.00 ovoce

11.30 rýže parboiled nebo brambory nebo jáhly + kuře nebo vajíčko + rajče + + nějaká zelená zelenina

nebo červená čočka + rajče + zelená zelenina

15.00 kojení

17.00 bílý jogurt s pšeničnými klíčky

18.30 banán nebo vařená mrkev

Jíťa
  • 

ICQ

18.1.2005 8:51:47
Ahojky,

tak zas přinášíme pozdrav od veverek. Moje ICQ je 322197481.

Abcded 23276

Dobrý den, celý den:o)

18.1.2005 8:34:14
Tak já už mám poklizeno, v kuchyni mi kyne kvásek na pizzu, takže teď už jen očekávám vzbuzení synáčků, na který budu mít díky brzkému vstávání více času. No musím říct, že to má na jednu stranu opravdu něco do sebe, vstát rovnou i s dcerunkou, když ji vypravuju do školy. Musím teda dát za pravdu manžovi....:o) Jen kdyby se k tomu člověk donutil častěji!:oD

Jinak, kdopak se to tu ptal, jestli tu někdo spí s našema prckama v posteli? Já se hlásím! Spala jsem tak se všema dětma a do těch tří let se pak spát samy naučily, tak věřím tomu, že i KUba se to naučí. Má to velké výhody, např. to, že se krásně vyspím, Kuba defakto v noci vůbec nezazlobí a nezazlobí, jen se tulí:O)

Jo Pettul se ještě ptala na tu kolobrndu - no abych pravdu řekla, taky bych tomu nevěřila, že tam Kuba vydrží stát, taky jsem s ním zezačátku jela tak strášně pomaloučku a děsně mě překvapilo, jak tam krásně drží. Chvílema tam frajer stál dokonce jen na jedné noze:o) A koukám, že s veselýma historkama s Elíkem mě za chvilku začneš trumfovat:o))))

Kuba je taky takový, že jak vidí, že něco jíme tak si to přihasí a už by chtěl taky:o) Ale naštěstí se ještě nechá oblbnout a většinou se spokojí s tím co může jíst i on.

Rain nemáš zač! To jsem ráda, že má Péťa rád krtečka:o) A co hra, líbila se alespoň trochu?:o) Jen doufám, že je taky doma nenepodporujete jako Sev:o))) I když mě přijde taková počítačová hra lepší než třeba televize, která se zase přes den nějak moc nevede u nás.
Ale obdivuju vaše nic nerozbíjející dětičky. To u nás se hračky rozbíjejí a to hend několika způsoby. Nejčastější je asi rozšlápnutí, bohužel min tak ze 70% jsem ten viník já:o))) No a já když šlápnu na hračku se svou vahou, tak je zcela zřejmé, že už je pak úplně nepoužitelná:o) Potom taky dost častý důvod devastace hračky je její používání na jiný účel než byla původně myšlena. V tomto děti opravdu hýří nápady (já jsem ale nebyla jiná - např vození se v kočárku na panenky na ten kočárek nemělo moc dobrý vliv - ale mamča přece musela vědět, že mě panenky moc neberou:o). Pak s tím samozřejmě souvisí špatný odhad dětiček, které jaksi ještě nedokáží domyslet všechny důsledky svého jednání (ty žulové kostky "šetrně" naložené do plastového kolečka nebyl dobrý nápad, ale můžu se snad na malého zlobit, když mi chtěl vlastně pomoci:oD) Jinak jsou děti samozřejmě po mě trošku hromdopolice, manža včera říkal, že notebook by teda nepůjčil snad ani mě:oD Já mám bohužel tu schopnost, všechno co je s úmělé hmoty utrhnou apod. (asi jako madla na ledničce, ty u nás dlouho nevydží, či snad ulomené otvírání a zavírání myčky - no i když ta už nám slouží i přes tento defekt asi deset let...) JInak úmyslně snad dětičky hračky neničí, nepočítám.li mezi to rozebírání nerozebiratelných částí hračky za účelem zjištění, jak to vlastně funguje....:o) No zkrátka rozbitých hraček je tu dost, ale já jsem se doteď utěšovala, že v tom nejsem sama, obzvlášť co jsem tu kdysi zjistila, že tu vyřazuju a vyhazuju oproti jiným jen opravdu málo hraček (i když u mě je to tím, že mi je je líto vyhodit, než tím, že by nebyly rozbité), no ale teď koukám, že mám teda děti ničitele:o)

Jo a dětičky se mezi sebou tak trochu zlobí do dneška. Hlavně dcerunka velice ráda provokuje bráchu (protože už moc dobře ví, co ho rozčílí potvora jedna) a ten pak ječí jak siréna:o) Ale jinak je vidět, že se mají rády, zrovna včera si nafoukly večer lehátka, lehli si vedle sebe v pokojíčku na zem a dcerunka mu vyprávěla pohádky. Kubu naštěstí dcerunka nezlobí no a brácha občas, když se mu Kuba bere hračky.

Jo a Jitulko, vidíš já úplně zapomněla, že ty máš vlastně doma velikou pomocnici!:o) No ale "to se teda máš" psát nebudu, koukám, že už si to tu objasnila, že všechno má taky své nevýhody:o)))

A ahoooooj Besmi, to je dost, žes zavítala:o) Album jsem ti teda vyjímečně ještě nesmazala, tak doufám, že nějaké aktuální fotky přidáš:oD a z kojení si nic nedělej, myslím, že takhle hodně nás tu kojí ještě dost:o) Zrovna včera u doktora mi bylo přiznám se až trapné říct kolikrát denně ještě kojím (a to jsem přiznala, že 4x, někdy to bývá více, někdy ale taky méně). No schroupnul to s údivem a když jsem k tomu ještě nesměle dodala - no a ještě k tomu tak 2-3x v noci, tak nechápal (myslel, že už to předešlé číslo je i s nocí:o)

Karkulí Charlie má teda opravdu krásná kukadla, díky kterým ani Kuba nezaregistroval, že jeho milá schodila vlasy:o))) (protože jestli bude po tátovi, tak bude na dlouhé:o)

Jo a Kubulo, pěkný fotky, Máťa je taky pěkný klučina. Ale co to vidím, že by další hubeňourka? Já chci takýýýý, jak to děláš?:o)


kubula 16959

papání

17.1.2005 22:32:55
Máťa má ke snídani čajík, gervais nebo lučinu, pečivo nebo tvrdý sýr, ten také miluje. K tomu zkouším nějaké ovoce, podle možností. Vzhledem k tomu, že vstává v osm, tak snídá v devět. Obídek má před spaním a to je většinou vařená zeleninka s masíkem a nějakou zavářkou,občas koupená zelenina s rýží (samotnou jí nechce) a podobné obměny. Po vyspinkání dostane třeba těstoviny, které zobe sám. Odpoledne je jogurtek nebo pribiňák a ovoce (banán, mandarinka, pomeranč, jablíčko, hruška, víno ...) nebo zelenina (nejradši má rajče). No a večer po koupání má kaši - kupovanou. Mlíčko ode mne dostává v noci a před poledním spaním.

Už jsem zabojovala a mám ICQ, tak jestli by tu byla nějaká mamka na pokec, tak budu jen ráda. Teď už přeji dobrou noc a hlavně klidnou. Mějte se
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: Taky se už vám chce spát?

17.1.2005 22:23:32
Nechce se mi spát, nechce :oP. Asi jsem toho naspala odpoledne dost. Akorát mě pořád pálí ty oči, ale jinak je mi celkově mnohem líp. Dokonce jsem teď i vyžehlila jednu pračku. Koukala jsem na Záchranáře a taky na včerejší Hop nebo trop. Fakt dobrý vtipný seriál!

V bytě je to fakt jak po výbuchu, je hned vidět, že tady dva dny nechodím všem za zadkem a nesbírám co najdu. No co, myslím, že ještě do zítřka to vydrží. Zítra jsme měli mít poslední plavání, tak je mi moc líto, že tam nejdeme naposledy se vycákat a pohrát si v herně. Chtěla jsem té naší plavčici poděkovat, tak tam asi budu muset zavolat. No ale stejně budu muset s Lenkou vyrazit do mrazu, páč jdeme na kožní. No vůbec se mi nechce :o((.

Lucko, já asi nejsem zrovna ten kompetentní člověk, co se týče papání. Máme HA stravu a teď kvůli ekzému nic nového nezkouším, takže hodně ovoce, k obědu maso-zeleninový eitopf a do toho s rýži, pohanku, těstoviny, jáhly..., pečivo s máslem nebo přírodním sýrem, jogurty, přesnídávky, večer kaši.

Pet, no vidíš, jaké máš príma veselé historky s Elí. To by se Ti bez ní stát nemohlo :o))).
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 18607  [Dalších 18377 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.