| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 18607  [Dalších 18407 >>]
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Raníček

19.1.2005 8:30:58
Dobré ranko!

Tak u nás jen trošku posněžilo večer, pak už nic, takže máme tak pocukrováno, ale aspoň něco, hnedle je to veselejší. Já to včera musela zalomit s Lenkou asi ve 22:30. Leze jí druhá stolička, tak jsem byla víc u ní, než tady, nakonec jsem se dožrala a šla spát s ní. Samozřejmě usnula okamžitě a spala svůj standard se dvěma probuzeními za celou noc. Tak jsem se aspoň jednou pořádně vyspala, i když v šest už jsem byla vzhůru a dívala se, kolik je hodin, jestli jsme nezaspali :o))).

Lenka ještě chrupe, tak jdu něco podělat, už je mi fajn, až na tu rýmu, co ještě mám, ale to už je maličkost.
rain 14358

Re: Re: Večerník

19.1.2005 0:45:20
A zapomněla jsem přivítat zpátky další zbloudilou dušičku, ahooooj Renunko!!!!!

S pitím jsem tady už párkrát psala, že máme problém spíš opačný, Michalka pije děsně málo a nejde to do ní dostat nijak, tak se snažím dávat hodně ovoce.

Besmi, co jsme bydleli na vesnici, tak to taky byly procházky! Od jedněch slepic k druhým, ke koním, ke králíčkům, potom za traktorem, něco do sebe to fakt mělo :o) Péťa byl taky ze zvířátek úplně vedle :o) Michalka slepici asi ještě neviděla, koně na obrázku, proto je tak posedlá každým psem, kterého venku uvidíme.

Sev, náš taťka taky radši počká, až posrajděnou Michalku přebalím já, včera viděl, že nemůžu jít hned, tak holt chuděra čekala 20minut, než maminka mohla :o) Tatínek jen komentoval, že smrdí :o))))Ale zítra ochotně večer pohlídá, až se maminka půjde předvádět na horské stráně :o) třeba ho ani přebalování pokakané dcerunky nemine....

Cis, tak nechceš něco poslat (Francise myslím)?? Za toho krásného medvídka :o))) Já jsem zase v klubu, ale on od té doby, co mu zemřela žena, nic novýho nenapsal, že prý s ní všechno konzultoval a s ní tak nějak všechno dával dohromady, že bez ní už nechce... tak nevím, taky už mu není zrovna málo.
A Kubíček je nakupovací typ? Měl přepravky místo nákupního košíku a matka krkavčí mu je vzala!!! Ten se od vás vždycky dočká nějakých ústrků... :o)))

Pet, sestřenici řekni, ať to nevzdává, když jsem nakonec mohla mít dvě zdravé děti i já. Načekala jsem se na ně dost a dost a stálo to za to! Vždycky říkám, že aspoň vždycky budou vědět, že byly chtěné :o)))

Jani, heč, tady je sněhu skoro deset centimetrů :o)

Cis, nechlubila, a co myslíš, závidím ti??? Nezávidím!!! Mně taky možná přijedou :o( A co ještě nespíš, já čekám, abych Péťovi dala ATB, protože včera jsem se nemohla vykopat, když jsem si šla lehnout dřív a měla v jednu vstát, málem jsem znova usnula, tak tady dnes radši straším.
Utopýr 9323

nocnik

19.1.2005 0:36:39
tak sakra, Kuba se mi uz dvakrat vzbudil, a ja tu jeste porad dodelavam tu hruzu do prace, a u toho si procitam ruzny diskuze a nemuzu se na to soustredit.

Uz jsem se pochlubila, ze zacatkem unora prijedou na tyden tchanovci? Ja se taaaak tesim :(
JANA + 2 prckové 5158

Re: Večerník

18.1.2005 22:46:25
Táák ještě pokračuji:o)

Rozbité hračky - Alíku neboj, jste na tom ještě v porovnání s námi dobře. Míša totiž má už nějaký čas bourací období:-( Většinou tedy bourá s autíčky, ale nějak bourá do všeho včetně Julinky. Ta má chuděrka nožičky samou modřinu:-( Taky hrozně rád všechno vyhází a udělá obrovskou hromadu, do které pak najíždí na odstrkovadle, nebo nákupním vozíkem. Rozbitá auta se snažíme opravovat, můj táta si dokonce zařídil krabici na náhradní díly (autíčka co už nejdou opravit) a tak mu tam to, co nezvládne manžel nebo spíš nechce zvládnout, vozíme:o))) Malej má pak hroznou radost, když mu nějaké spraví:o) Já taky nerada něco vyhazuji, spíš mám tedy hračky různě poschovávané a dětem je obměňuji.

JItul, ty jsi neměla televizi? To by můj manžel-závislák nevydržel:-(

Renunko vítej, kde jsi se nám zatoulala? Julinka už pomalu hledala nového ženicha:o))) Taky nějaké aktuální fotečky by to chtělo;o)

Pet, já jsem taky před každým dítětem potratila:-(( Vlastně to bylo zamlklé těhotenství, jak píše Labu. Naštěstí to netrvalo dlouho a pokaždé jsem znovu otěhotněla a s dobrým koncem:-) Tak držím tvé sestřence palečky, aby jí to také už vyšlo. Mě pak dr. zjistil, že mám vrozenou vadu na děloze, nějakou přepážku a když se to vajíčko uhnízdilo blízko, tak to nevyšlo:-(

Ještě k tomu pití. Malá toho za celý den moc nevypije, tak 1 max 2 hrnečky, což jeden je tak dvě deci. Míša ten pil hodně, i 6,7 hrnečků. U Julky jsem ráda, že pije alespoň to, dost dlouho nepila skoro nic:-( Jupíka má Míša rád, dřív jsem ho taky občas kupovala kvůli lahvičce, ale už mu jí nedávám, tak ho dostane jen vyjímečně u našich. Ředím mu ho tedy 1:1, ale je mi jasný, že je to hnus.

A kdože to má sníh? Sev? Bééé já chcíí takýý!

Labu, chválím;o)) A snažím se Tě dohnat:o))
LaBu 19306

Re: Román :oD

18.1.2005 22:24:11
Uff...to som toho popísala:oD Dostanem pochvalu alebo skôr "vyhubováno"? :oD
LaBu 19306

Román :oD

18.1.2005 22:04:36
Ahojky :o)
V posledných dňoch vás nejako nestíham :o/ Keď nenapíšem ráno, popoludní je tu už brácho a aj Simonka si tu ťukala niečo do školy.

Lucinkaa, tak to ste sa v podstate asi prisťahovali bližšie k nám??, my bývame v Malackách :o)

Jitulko, so Siskou by som budúci rok rada začala, lyžiarky dokonca už má, tie som si vyhliadla ešte pred jej narodením u nás v bazáre :oD Tak už len dokúpiť "lyžičky" a ide sa :o)
U nás to vyzerá s lyžovaním tak možno na štvrtok-piatok (Lucinkaa- hovorím tu o Pezinskej Babe-nechodíte niekedy?), zatiaľ vraj usilovne zasnežujú. Dnes im asi príroda pomáha, máme tu asi tak 3 mm snehu :oD
Jo a Jitulko, chvalim ta za dlhy prispevok aspoň v zastúpení a "ponekud" oneskorene :o))

Besmi, vitaj naspäť :o)
Doma je doma, čo :o) Už len kvôli tomu pocitu súkromia človek vydrží aj trocha nepohodlia :o) Raňajkujete teraz pri novom pultíku, kým je vám vzácny? :o)
S kojením vitaj v klube, u nás sa kojí podobne, hoooodně :o)

Karkulinko, Charlienka má také krásne výrazné dievčenské črty, že jej ten zostrih nijako neublížil, je to stále malá kočka :o)
Dnes som si na vás myslela, Sisi mala celý deň červené líčka, ale vyrážka to nebola....
A s lekárom som na tom podobne (nazvala by som to tak trocha nezodpovednosťou :oP) Dokonca sa dobrovoľne priznávam, že som ešte nebola ani na prehliadke u gynekológa po šiestich týždňoch od pôrodu :o( Stále to odkladám pekne mesiac od mesiaca....už rok...ale už pôjdem, už sa mi fakt nejako nezdá, že k nám ten tretí drobček nechce zavítať.

S rozbíjaním hračiek je to u nás v norme, najčastejšie nejakú rozšliapnem ja :o/

Pokiaľ ide o upratovanie, niekedy začínam mať dojem, že poriadok ten môj drahý postupne začína brať ako štandard, ktorý je mojou povinnosťou zabezpečiť (keďže som predsa doma na dovolenke) :o(
Vždy keď zbadám u neho takéto "príznaky", uvádzam to na pravú mieru a to dosť radikálne...

Kubulo, na fotkách vám to obidvom pristane! :o) Naše si môžeš pozrieť na rodina.cz/SisiSimi. (Simona má 8 rokov)
Akú školu si to začínaš robiť? Ak si to už písala, prepáč, strácam prehľad :o( Budeme držať palce, aby sa ti darilo :o)

Alíku, Alíku, Alíku :oD Ty snáď chceš tromfnúť aj Severku ;o) Ty si sa dnes priam vzorovo snažila "poránu" :o) Ale chváálim :o) Pochutili ste si na pizze?
Ja si tiež často sľubujem, že už budem ráno vstávať zarovno Simonky a D., ale keď oni to tak dobre zvládajú a nám je so Sisi tiež taaak dobre :oD A tiež by bola určite hore hneď za mnou.
Silvinka spí s nami tiež, už sme si nejako zvykli, ešteže máme aj iné priestory na večerné radovánky ;o))
Hračky sem tam Simonka vyraďuje, predá ich u nás v bazáre a korunky sú jej. Ale ťažko sa s hocičím lúči, spomínam si, ako mi raz robila scénu, keď som chcela vyhodiť vypísanú tuhu z pera :o)

Jíťo, pohanku uvaríš a zmiešaš s nastúhaným jabĺčkom ?? Alebo uvaríš spolu?
Inak zdravíme veveričky ;o)
Uspávací rituál vyzerá dobre, naozaj:o) U nás našťastie večer uspáva tatino (okolo ôsmej, skoro pravidelne), ale ten by to spievanie popri Sisinkinom plači asi psychicky nezvládal :oD Zato ja by som sa asi dobre zabavila, kým by som to duo počúvala ;o)

Cez deň už uspávam Sisu skoro vždy v kočíku, keď je unavená, už na to len čaká a skoro hneď zaspí.

Sev, dúfam, že dobrá nálada ti vydržala celý deň, alebo ešte lepšie, vydrží celý týždeň:o)

Sisa pije najradšej len vodičku,ale začala som jej do hrnčeka zarábať aj Nutrilon a vypije denne tak dva krát po 60 ml. Celkovo je to ťažko odhadnúť, koľko vypije aj s kojením...

Pettul, chúďatko tvoja sesternica :o( Prajem im nech to do tretice vyjde...snáď budú ďalej skúšať.
Je toho teraz všade veľa, alebo je to náhoda, že sa s tým tak často stretávam...mám tiež bohužiaľ aj osobnú skúsenosť (zamlklé tehotenstvo pred Siskou)a aj moja sesternica už si to za posledných niekoľko rokov dva razy prežila :o( Ona mi vtedy hovorila, že podľa neviem akých štatistík tak končí každé desiate tehotenstvo...to je teda doosť veľa:o(

Renunko, vitaj, oddýchnutá, tak sa ukáž častejšie :o) Podľa tvojho opisu sa mi vidí Jindříšek byť moc šikovný :o)

Cisco, vidím, že Kubíček sa vie vynájsť a po obchode si pochodil v pohode a urobil im tam aj prestavbu:o) Gratulujem aj k prvým ozajstným krôčikom, keď už sa rozchodil, pôjde to teraz raz dva :oň

















JANA + 2 prckové 5158

Večerník

18.1.2005 21:43:50
Ahojky

My jsme měli dneska hezký den. Celé dopoledne jsme byli v MC, míváme tam skoro každé úterý srazík tady z plzeňské diskuse. Sešlo se nás tam sice jen 5, ale bylo to moc fajn. Teď v zimě je to ideální, o Míšovi tam skoro nevím, akorát po něm musím tedy koukat, aby něco neprovedl:o) Julinka se už taky otrkává, občas na mě i zapomene když se zabere do hry, ale většinou mě musí vidět, jinak jde a hledá mě. No, je to ještě pořád trochu závisláček:o)))
Pak si děti pospinkaly a odpo jsme šli ven. U nás bylo dneska celkem fajn, byli 2 stupně, nefučelo, jen občas trošku poprchávalo. Vzali jsme to hezky pěšky, protože včera jsem měla malou v golfkách a jak jsem jí vyndala, aby se taky trochu prošla, už mi tam vlezl Míša a musela jsem ho vést a když jsem tam zase dala Julku, tak se Míša chtěl nést! Takže jsem mu celou cestu vysvětlovala, že už je velkej a nosit ho nemůžu a on mi celou cestu pofňukával:-( Dneska, když jsme neměli kočár, tak to bylo lepší, sice se chtěl taky nést, ale viděl, že Ju taky šlape, tak se nechal snáž přesvědčit.

K tomu režimu, my máme celkem pevný, jen málokdy se mění. Vstává se kolem osmé, deváté, pak snídaně většinou chleba nebo pečivo s lučinou. Pak už dávám malý rovnou oběd, protože snídaně trvá tak hodinu, takže kolem dvanácté je oběd a pak jde malá kolem jedné spát. Spí 2-3 hoďky, pak svačina, ta bývá různá, protože malá je poslední dobou vybíravá a večer se jde koupat mezi sedmou a osmou a na večeři jsme se vrátili ke kaši (hurá!!), spát jde hned po jídle bez řečí, má to tak naučené, takže vůbec neprotestuje. Někdy si tam ještě třeba povídá, ale vcelku usíná dobře. A mezi tím vším splácá všechno možné, kukuřičné tyčinky, jablíčko, banán, burisony, chleba, rohlík ... Jinak ještě občas spí dvakrát, ale to už musí být, to když přes poledne spí méně než hodinu.
No a dneska si zase řekla přes den o kojení!!! Normálně ke mě přišla, začala mě tahat za tričko a říká "ťo - ťo" .... a já se jí ptám "ty chceš mlíčko? to snad ne, přece tě teď nebudu kojit" a ona se chudinka rozbrečela, tak jí říkám " jo jo dobře, tak ti dám" načež okamžitě přestala bulet a podala mi plenku:o))) To je potvůrka, jak už všechno rozumí, s tím mě překvapila už několikrát, já jí pořád mám za malou a ona už není..
Utopýr 9323

Re: večer (originální jooo :o)

18.1.2005 21:35:01
ja zase nestiham, ani cist, natoz odpovidat. jeste ke vsemu tu ted musim dodelat neco do prace a jen cekam, kdy se zase vzbudi drahe dite. posledni dobou se v noci budi strasne casto, uz me to fakt zacina stvat. vecer s usinanim nejsou problemy, kolem osme se trochu nasosa v nasi posteli, pak ho, jeste bdiciho, prenesu k nemu do postylky, tam mu tak pet minut vypravim a zpivam, dalsich pet minut tam potichu sedim a on mezitim usne. malokdy to trva dyl. ze zacatku jsem mu teda zpivala treba pul hodiny, ale ted uz vi, ze svemu osudu stejne neunikne. jenom veeelmi vyjimecne opravdu nechce spat a to ho pak vezmu jeste na chvili k nam do obyvaku. ale to je tak dvakrat do mesice. po prvnim nocnim kojeni pak spi uz u nas v posteli, protoze jinak bych se pri jeho sosaci frekvenci asi celou noc plizila mezi jeho a nasi posteli. jo a nechapu, jak to, ze vase deticky spi rano tak dlouho. my mame budicek mezi sestou a sedmou.

Rain, Francise mam taky rada, ted uz jsem teda dlouho nic necetla, ale kdysi jsem prelouskala vsechno, co jsem nasla, a dokonce jsem mu jednou v Anglii byla i na autogramiade, nechala jsem ho podepsat knizku pro brachu, a napsal tam venovani i s brachovym jmenem.

jeste abych tu novackum vysvetlila, proc jsem tak jasala, ze Kuba udelal dva kroky. on tu byl totiz z listopadatek uplne posledni, kdo nejenze nedelal chodecke pokusy, ale ani se nepokousel bez drzeni stat. takze u nas to byl duvod k oslave.

vcera jsme tu meli na navsteve Housenku z rijna s Matyaskem, kluci si docela rozumneli, brali si hracky, ale nastesti se nepoprali. Myslim, ze z nich jednou budou spravny parani.

dneska me Kuba pobavil na nakupu. byli jsme v takovem nejakem cash and carry, a Kuba tam na podlaze uzmul prepravku a tlacil ji dost velkou rychlosti pred sebou, ritil se hlava nehlava, pak narazil do dalsi prepravky, takze pred sebou tlacil dve, kdyz narazil do treti, tak uz to neutlacil, tak si tu prvni vytlacil stranou a vesele pokracoval. strasne jecel kdyz jsme ho od toho odtrhli.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Večerník

18.1.2005 21:32:58
Áhojky! :o)

Tak u nás sněží už je dokonce trošku bílo! Není možná! Budeme stavět huhálákýýýýý! Sněhulilo i odpoledne asi 15 minut, takové nádherné velké chuchvalce, Leni koukala z okna jak přibitá.

JInak na kožním jsme nafásli další tubu Elidelu a ještě jedno jiné mazání, prý má v tom ekzému zase nějakou infekci. Tak uvidíme.

Lucinko, a to Kubíkovi na celé dopoledne stačí jen mlíčko? Leni by mě asi sežrala hlady :o). Jo, jinak červenou čočku už jsem taky zkoušela. Vzhledem k tomu, že nenadýmá, tak byla i u nás v pohodě a šmakovala. Po Pribináčku se mi Lenka tenkrát tak pozvracela, takže tvaroh vůbec nedávám, on je těžce stravitelný i pro dospěláka.

Jinak se musím smát, protože je krásně vidět, jak vícemaminy mají na háku uspávání dětiček. Až se jim chce, hlavně v klidu :oDDD.

Rain, no taťka je ochotný jak na co. Některé věci prostě ze zásady nedělá (přebalování, procházky), k některým se nechá přemluvit docela snadno.

Jo, jo, kdepak se nám toulá Pírko, snad je všechno OK.
Besmi 15580

večer (originální né :o)

18.1.2005 21:11:45
Ahoj holky,
já tu měla dneska celej den kamarádku, takže jsem se sem nestihla dostat. Jů jak já jsem krásně vypovídaná :o) a zítra mi přijede druhá takže už dopředu hlásím, že zítra to se mnou taky nebude moc slavný.

Ondra si teda z hračkama ani moc nehraje, spíš ho zajímají časopisy, které trhá, mobil, ovládač od TV, foťák a tak. Prostě není to žádné levné dítě. A taky trávíme hodně času venku. Chdíme kontrolovat slepice, kočky a psy a máme zmáknutý i kdo má ve vsi ovce a husy. Ondra je z těch zvířat úplně nadšenej. Dneska ale dobrovolně a rád usedl do kočáru a nechal se milostivě vozit ve fusaku.
No a spaním je to u nás tak: Ondra spí se mnou v naší maxipostýlce, když usíná tak ležím u něj. Zvládá to tak do 10 min. Táta s náma nespí, protože děěěěěsně chrápe. A to tak, že občas vzbudí i sám sebe :o( Takže byl vyhoštěn do obýváku.



[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 18607  [Dalších 18407 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.