| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 18607  [Dalších 18587 >>]
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Fotečky

26.1.2005 9:51:38
Takhle byla Lenička spokojená na židličce v MC



a takhle ji Péťa včera zkouloval

Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: Re: Snídaně

26.1.2005 9:45:06
Li, tak svátek máš opravdu jenom trošku :o). Tak Ti posílám aspoň malou kytičku, když už teda jindy lepší svátek nemáš .

Téda, holky, to mi přijde divné. Rajskou omáčku jo a polívku ne? Vždyť je to to samé, akorát řidší. Teda aspoň já ji dělám skoro stejně.

Alí, čokoláda je opravdu dost silný alergen. Ale jinak je asi nevhodná spíš kombinací velkého množství cukru a tuku. JInak má samá pozitiva. Ale tuhle jsem četla, že na většině čokolády je podepsaná doslova dětská krev, protože ke sběru kakaových bobů jsou v Africe využívány děti jako otroci, kteří tvrdě makají a rodiče je vlastně prodávají za peníze, aniž by věděli, že děti takhle dopadnou. Bylo mi z toho smutno, je to velký byznys a musím říct, že od té doby si na to vždycky vzpomenu, když vidím čokoládu. A od vánoc jsem teda žádnou neměla!!!

Hele, Cis! Ty nám kazíš morálku. Vesměs jsme tady za dlouhé příspěvky rády, jen Ty furt brbláš!
Li. 14175

Re: Snídaně

26.1.2005 9:30:04
Dobré ranko, nechci se vnucovat, ale uvědomujete si, že mám dnes tak trochu svátek? :oDDD

Vy si vážně myslíte, že jsem to včera Kubule moc dobře nevysvětlila? :o) Že by to stále nebylo jasné? :o) No dobrá, tak ještě jednou: mým životním partnerem je panter a máme spolu Prvka. Panter je občas v TV. Kubulo, pochopila jsi to? :oDDD

Zrovna jsem objevila výhodu nekojení. Můžu se ládovat bobulema :o). Už několik dní mě hrozně bolela bederní páteř a včera večer mě navštívila potvora červená. Takhle hrozná snad ještě nikdy nebyla. Cpu se práškama, ale nějak na ni nestačí. Jestli to nepovolí, vyrazím snad k dr. Takhle nějak si totiž představuju potrat a následné vykrvácení :o(. Hypochondrům zdar!!!

Jani, ty jsi viděla v reálu P.-P.Ária? Vážně jsou tak lehké?
Abcded 23276

Re: Snídaně

26.1.2005 9:29:58
Také přeji dobré ráno všem!

Hlavně chci pozdravit Jitulli, achooooooj, ty ses tu teda hodně dlouho neukázala. Viď že se už teď budeš ukazovat častěji, že jo?:o)

Tak Karkulí, představ si, že když jsem sem včera dala tak ošklivé stránečky (už se mi to podařilo dostat se na ty fotky - ale jen díky tomu že vám to šlo, tak jsem měla motivaci, jinak bych se na to vybodla, vám ty stránky takový problémy nedělaly?), tak dneska tady máš ode mě trochu pro mě šokující článek. Co vy na to všechny říkáte? Je to teda dost dlouhý četla jsem jenom úryvky a docela jsem žasla:oO

Rain, já zase měla bio čokoládu, ta byla teda fakt moc výborná a pak takový tenký oplatky, mezi nimiž byla taková strašně dobrá oříšková náplň. A když už jsme u té čokolády, už kolikrát jsem se vlastně chtěla zeptat, jakožto velký milovník čokolády a jakožto matka, která dětem čokoládu občas dopřeje a zařadila jsem ji mezi takové povolené cukrovinky pro moje starší děti (kam patří takové ty sladkosti, které mi nepřepadají až tak nezdravé a obsahují aspoň něco prospěšného), co je vlastně na čokoládě horšího než na jiných sladkostech (jako třeba sušenky, které už koukám i malým dáváte), nebo v čem je tedy tak špatná?(pominu-li alergie, ale maminka by asi svému dítěti čokoládu nedávala, kdyby na ni mělo dítě alergii) Nepíšu to nijak ironicky, třeba jsem opravdu nevědomá a o něčem důležitém ohledě tohoto nevím.

Jinak Kubovi se na sněhu celkem líbí. Vykračuje si po něm celkem v pohodě a když padá, tak padá aspoň do měkkého. A na saních nevím jak se tvářil, seděl přede mnou, ale něco si při jízdě dolu spokojeně vyprávěl, takže se mu to snad líbilo:o)

Pettul, s tímhle jsem měla při prvním dítku hodně velké problémy, obzvlášť když máma bydlela s námi v domě (a obzvlášť když babičce to vysloveně dělalo radost, když se jí dcerunku podařilo odlákat k sobě a nebo ji vyrušit třeba při kojení, tím že na ni mluvila a dělala opičky jen aby přestala pít a začla se smát na NI) .....ale můžu tě ubezpečit, je to normální, neznamená to, že by tě malá měla ráda o něco míň, když zrovna chce být i u babičky. Ale jak říkám chápu tě a hodně záleží na tom, jak to bere ta DRUHÁ strana. Pokud se u toho tváří stylem - che vidíš to mě má radši, tak pak je to těžký (pamatujete na film Ece homo homolka?) Ale jsme přece dospělé rozumné mámy a nad takovéhle věci se přece musíme umět povznést a taky si na ně bohužel začít i zvykat, jak píše Jitulka.....:o( (Ale přesto všechno jsem moc ráda, že nejsem jediná s takovou tou lehce opičí láskou, kdy bych chtěla mít ty své dětičky nejraději jenom pro sebe, ale pššš nic jsem jako neřekla, protože jsem přeci ta dospělá rozumná máma...:oD)

JO jo Jitulko ty mě taky chválíš a vůbec všechny mě tady strašně chválíte a já vás mám za to taky mooooc ráda:o) Kéž by mě doma manžílek chválil alespoň ve zlomku tak jako vy tady...:o(

Jo a rajskou omáčku mám náhodou moc ráda, vlastně i tu koprovku, já nemám jen ráda rajskou polívku. Omáčku totiž dělám se šlehajdou a s knedlíkem, těstoviny v omáčce totiž přímo nesnáším.

Utopýr 9323

Re: Snídaně

26.1.2005 9:27:25
Dobre ranko. Tak tak premyslim, jestli vas neproklit vsechny pekne najednou, at to nemusim delat jednotlive :) Kdo to ma cist? Mejte ohledy na pracujici matky :)

Tady u nas sem tam trosku zasnezi, ale staci to jen na takove pocukrovani, takze Kubovy reakce na snih jsou dosud neprobadane. Jeste porad nechodi, ale ted, co objevil, ze kdyz jde pesky aspon za ruku, daji se na zemi objevit same podivuhodne veci, jako strepy, vajgly, diry v kanalu, tak uz nechce do kocaru. Bohuzel se teda ani nechce moc pohybovat, jenom vzdycky rychle dotape k nejakemu hnusu a jme se ho zkoumat. Kdyz ho nechci nechat, ma hystericky zachvat. To ze me obcas vzteky bije a skrabe uz jsem tu tusim psala. Zkousela jsem predevcirem v noci pevne objeti (ze Karkul), vubec teda nechapu, jak se to nekomu muze podarit, Kubovi se vzdycky podarilo vymotat aspon jednu ruku nebo nohu, aby me moh terorizovat. Jecel pul hodiny, pak trochu prestal, pak jen pofnukaval, tak jsem ho pustila a zacal zase jecet jak kdyz ho na noze bere. Nakonec se teda uklidnil, ale pak se dlasi hodinu povaloval po posteli a po nas nez usnul. Takze tuhle metodu asi odlozim :)))

Jo, Sev, rajsou omacku mam moc rada, rajskou polivku nesnasim. Zrovna tak nesnasim zelnacku a drstkovou, a z omacek koprovku. Co mam moc rada je fazolova polivka, hrachova, hrstkova, bramboracka, gulasovka, vsechny tyhle co v nich stoji lzice. Ted jsem se navnadila, asi bude k veceri bramboracka, tusim tam vylovim i nejake susene houby :P
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Snídaně

26.1.2005 8:09:17
Dobré ranko!

Tak jsem zasedla, abych si u snídaně přečetla vaše povídání. Mám dneska meruňkovou kapsu a meltu. Ideální snídaně. Mňáááááááám!!

Venku máme -2°C, připadla další vrstvička sněhu, no žůžo. Li, škoda, že jsi u rodičů nezůstala ještě týden :o). Taťka dneska jede pracovně do Mostu, mohly jsme si dát spicha.

Tak, a dneska budu vařit rajskou. Omáčku.
Karkulinka 15733

Re: Re: Re: Re: Re: Re: odpovědna :)

25.1.2005 23:24:34
Zdarecek, tak ja jsem zalehla do pelisku, a jeste jsem vylezla, a koukam kolik prispevku tu pribylo Ale jen tak dál holčiny, ať mám co číst

Li, s tím mlíčkem jsem to myslela tak, že třeba u toho bifidusu ty bakterie zničíš, když tam nedáš správně teplou vodu... právě proto jsem se ptala jak je to s tím HA mlíčkem:-) Mimochodem s tím panterem se ti to fakt povedlo:-)))

Kubulo, on se Matějovi sníh líbit bude neboj:-) Malá do sněhu nejradši padá a taky ho ochtunává:-) Akorát nemá ráda stejně jako prvek, když chumelí, a je silnější vítr, to se jí fakt moc nelíbí.

Pettul, nebuď z toho na větvi, je to úplně normální:-)

Tak a já zase pošupajdím do pelíšku, takže se mějte hezky, hezké sny, a papapa

Jitulka 18006

Re: Re: Večerní report

25.1.2005 23:22:59
Ali,Ali,ja te taky porad chvalim a mne si nevsimnes,chjo(je pravda,ze vetsinou chvalim tve deti).
Kacko,jeste par takovych a to by v tom byl cert,aby ta Nobelovka za literaturu nebyla!

Severko,ty snad ty parky pritahujes,nebo co.

Li,procpak si nevyuzila u rodicu nabidku svihle tety a nezvedla telefon?Razem by se chmury rozplynuly,od toho svihle tety prece jsou!Prvek je bezva kluk,prece by si nechtela nejakou zpusobnou buchticku?
Jeste se chci zeptat,zda muzeme pocitat s tema bobama...jestli Zdenda prece jen nezmenil nazor na zimni sporty?

Sev a Li,uplne jste mne odzbrojili v odpovedich pro Kubulu stran pantera,uz jsem se vazne dlouho takhle nepobavila.Nevim,jestli je z toho,chudera Kubula ,moudra,ale fakt to bylo dobry!

LaBu,ty jsi ale...,ze nechces pustit Sisku k PC,ze ty mas strach,aby nam neco na tebe neprovarila?

Rain,ono je to s "pujcovacima"detma tezke,oni totiz nekdy tvrdi na obou stranach jen to,co se jim hodi do kramu a pak druha strana vypada,ze je uplne nemozna a neschopna.

A rajskou miluju.

Petullko,a co to zkusit obracene:jak by asi mala plakala,kdyby jsi odchazela ty?HROZNE!!!Takovou hezkou maminku by musela hledat s lupou.Ale jinak si pomalu zvykej,za par let bude vyvadet,ze ji nechces pustit za tim krasnym zelenocervenym pankackem,protoze absolutne nechapes jeho jednoznacne uzasne kvality a sarm.Ale neboj,to jeste par let potrva!
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: Re: Re: Re: Re: odpovědna :)

25.1.2005 22:41:40
Tak Lenička zbouchá všechno, nemůžu si stěžovat :o). Když mě vidí v kuchyni, hned volá papa, papa a když už jí KONEČNĚ řeknu, že už se jde papat, tak letí celá šťastná k židli :oDDDD. No s jídlem jsme na tom podobně. Na vajíčka se pomalu chystám (teda žloutek), a zkoušela jsem jí do jídla přidat pár lžiček rajského protlaku. JInak jsme tu minulý týden psali o červené čočce. Ta nenadýmá, takže ji může i Lenka. Do oběda jsem jí dneska nakrájela trochu bílého hlávkového zelí a taky je bez prdíků, tak jsem ráda, že zase máme něco nového. Ale i tak si myslím, že jídelníček má docela pestrý, jenom už se těším na jaro (no, spíš léto) a začne ta pořádná šťavnatá zelenina. Začínám jí dávat sušenky, protože ty dětské mi odmítá (to je snad jediné jídlo, co odmítá). Ale řeknu vám, to je práce. Vě většině je totiž sojová mouka a téměř ve všech sojový lecitin. Bude to mít, holka, těžké :o(.
Šťastná To Žena 12756

Re: Re: Re: Re: odpovědna :)

25.1.2005 22:29:43
tééda to jsou superdlouhý příspěvky, já se vždycky leknu kam jsem se dostala :-)))) - ale nemá to chybu jen pište pište. Já se timhle skoronočním asi moc nepřetrhnu :-)
taťku mám v práci, tak se mrknu ještě chvíli na tv a zalezu do pelechu.

Dneska tady byla chvilku navečer za náma moje mamka, Eli měla velkou radost a když odcházela tak brečela, natahovala k ní ručičky..docela mě to mrzelo, držela jsem jí v náručí a ona chtěla za babi :-(((, je fajn, že jí má tak ráda, ale přece jenom mi to bylo líto, místo aby byla ráda že je se mnou tak chtěla pryč :-(( bůůůůůů bůůůůůůůůůůů bůůůůůůůů , já teda nevim, jak to budu dělat až bude chtít trávit čas s někým jiným :-))))) doufám, že mě potěšíte nějakym hezkým slovem, jakože JSEm normální, je TO normální a nemusim z toho bejt na větvi - děkuji moc :-))))

Alíku ani jsem si nevšimla, že jsi poslala Zdendovi stejnej obrázek, ale máš pravdu už se mi to jednou stalo. Prostě si nepamatuju, jakej obrázek kdo poslal, a líbi se mi zrovna ten co jsi poslala ty :-)))))))) - vidiš jakej máme stejnej vkus?? :-))))))
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 18607  [Dalších 18587 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.