| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 18607  [Dalších 18417 >>]
JANA + 2 prckové 5158

Re: Re: Re: Pro změnu zase po poledni ;-)

19.1.2005 14:14:40
Rain, Míšovi lezly zuby přesně podle tabulek - jedničky dole, pak nahoře, pak dvojky dole, nahoře a pak stoličky, ale Julinka to měla taky nějak zpřeházené a hlavně jí vždycky lezlo víc zubů najednou. Druhá dvojka dole jí vylezla až teď nedávno a to už má tři stoličky, nebo možná už i 4, už jsem jí tam docela dlouho nekoukala. Tak si říkám, jak to na rozdíl od Míšy tak pečlivě nesleduji a napsané to mám taky jen někde v kalendáři, budu to muset dát dohormady, než ho vyhodím.
rain 14358

Re: Pro změnu zase po poledni ;-)

19.1.2005 14:07:45
Kopo, manžel mi tvrdí, že se Michalku přebalovat pokajděnou bojí, aby jí "tam" něco nezůstalo a neměla pak z toho nějaké problémy, nebude to u vás stejný případ? A i u vás, Sev???

Jani, záměrně ještě nesolím, ale třeba do neosolené patly zeleniny s masem jsem přidala naši rýži a podobně. Tuhle zase měla zeleniny málo, tak jsem tam přidala naši br.kaši s normálním mlíkem, jestli nemá na něco vysloveně alergii a sklony alergik být, tak si myslím, že to asi už můžeš zkusit. Už si ale nevzpomínám, kdy jsem začala solit Péťovi, myslím, že když jsem mu začala dělat omáčky z rajčat a v tom rozpouštěla tavený sýr pro děti, ten byl už slaný, ale kdy to přesně bylo, to ti neřeknu. A ten sýr mám pocit taky byl se smetanou. MMCH mu to hroooozně chutnalo s těstovinovou rýží, kterou teď nechce ani v polívce, syčák :o)))
JANA + 2 prckové 5158

Re: Re: Pro změnu zase po poledni ;-)

19.1.2005 14:05:16
Alíku, to malá taky občas dělává, že v noci zničehonic začne hrozně vřískat a nejde uklidnit. Většinou se zklidní po chvíli sama a líp v postýlce, než u mě. Taky nevím čím to je:-(

Pet, fakt o 4 koruny?? Ty se máš!!:o))) Ale vem si, že za rok to je 48 korun, co s nima budeš dělat? A uděluji Ti pochvalu za zjednání klidu na spaní pro Eli:o)))))))



rain 14358

Re: a je po o

19.1.2005 13:59:09
Tady sníh zůstal, je ale asi 3stupně nad nulou, tak jak to vydrží, nevím. Navečer se chystám na ty lyže, jsem zvědavá, jaká bude cesta, abych někde nezapadla :o)

Labu, to by sis teda opravdu k dr. měla zajít, když jsi měla už před rokem :o) Abys taky věděla, že mimi má cestu připravenou :o) Takhle já zanedbávám zubaře, ale vymlouvám se na to, že jsme se loni (teda už předloni) v létě stěhovali a že musím změnit radši dr. než dojíždět takový kus....

Téééééééda, Pet, to se máš, kde to rozfofruješ?!?!?!?! To snad nemůžou myslet vážně???

Já teda dneska od rána neuklízím, ale uklidňuju rozvrzanou Michalku, nic jí není vhod, nemohla jsem ani do kuchyně, kam ona pěkně vidí ze všech míst, kde si v obýváku hraje, pořád je ukňouraná, doufám, že takhle opožděně na ni něco neleze :o( Nudle má pořád stejné, flíčky jsem nikde nenašla, pořád ji pozoruju. Jen se teda zase klube špičák dole, tak doufám, že to je tím. Nikdo jste mi neodpověděl, v jakém pořadí lezly zuby vašim dětem :o(( Michalka má šest nahoře a dole JEN dva, teď jednu vééélikou a jednu malou bouli, něco se klube, ale připadá mi to divné pořadí.

Teď, když jsem to tady všechno zahnala do postelí, tak jsem dala péct chlebíček (aby měla hladová rodina co k večeři) a dala jsem se do ubrouskování, i s krakelováním, to už jsem vyzkoušela včera, dneska vystřihuju motivy - to je ale pěkná piplačka, když jsem si vybrala zubatý listí vinné révy - a polepím tím nějakou dózu. Zatím to vypadá pěkně, tak se asi pustím do těch obrázků, co jsem si navymýšlela do dětského pokoje. Zatím jsem dělala jen takové miniozdůbky, teď se do toho pustím ve velkém! :o))) Jo a vedle na diskusi probíráme s holkama výzdobu na Valentýna, držíte to někde někdo a jak máte eventuelně doma nazdobeno?
JANA + 2 prckové 5158

Re: Pro změnu zase po poledni ;-)

19.1.2005 13:47:45
Tak já se taky hlásím až po poledni:-)

Dopoledne tu byla sestra, tak jsem jí hned využila na hlídání a sjela si do města něco oběhnout, pak oběd a teď už dětičky hezky chrupkají:-)

U nás tedy po sněhu není ani památky:-( Předevčírem, když jsme byli venku, tak na trávě v parku byla jinovatka, či co to bylo, tak jsem Míšovi říkala, že je to takovej malinkej snížek a on v tom chodil:o) Pak byl smutnej, když už nebyla.

Holky, solíte už dětem jídlo? A můžu malý udělat omáčku ze smetany? Radši asi zakysanou co?
Kopo 4173

Pro změnu zase po poledni ;-)

19.1.2005 13:25:37
Nejdřív omluvte moji nepřítomnost, v pondělí mi chcípl myšák, včera makro, ocenění zboží, večer fakturace. Už jsem neměla sílu se za vámi kouknout, dnes do pečlivě doháním.

Jani, malý Petrušce taky něudělá nic dobrého. On jí má moc rád, ale ještě nemá ten správný cit a moc jí mačká. Jindy jí (podle mě) naprosto bezdůvodně plácne a nezabírá pokárání, hrozba ani plácnutí.

Jitulko, taky to máš veselý a já si říkala, že kdyby byly víc od sebe, že bych to měla jednodušší a jak čtu, neměla. Jinak se přidávám k chválícím kolegyním, krásný dlouhý příspěvek. Když sis tedy o to řekla ;-)))
Petruška, ještě nelyžuje, momentálně se jí děsně zalíbilo lezení nahoru, tak vyhledává kbelíky, židle, židličky, stolky a stoly, čím může vylézt výš tím líp. Dnes jsme byli v Led. a sama šla jen tehdy pokud, jsme šly do schodů. Ještě že na polikliniku je jejich tolik :-))))

Besmi, konečně zpátky. Hlavně, že jste doma, že jo?

Karkulko, fakt mě ta fotka překvapila, takhle ostříhanou jsem Charlottku nečekala, ale holky mají pravdu, že jí to moc sluší.
Teda Ty máš zastání,to už nemusíš nic dělat, když ti vytře prach a zamete ;-)

Severko, s tím přebalováním si děláš srandu. Fakt Tě kvůli tomu vzbudil? I když mezi námi manžel Patrika normálně přebaloval a u Petrušky to zásadně odmítá. Nechápu proč.

Print, to si dovedu představit, jak jsi byla v pohodě, když se již poněkolikáté vysypal batoh a k tomu se přidá dítko.

Kubulo, neboj tatínci to zvládají v pohodě. Vím, že jim dětičky zásadně nezlobí, to si nechávají pro maminky.

Alíku, u nás hračky jen hoří, nejčastěji je rozdupe tatínek. Patrik se pomalu učí nerozbíjet hračky. (Ale některé můžeš opečovávat sebevíc a jednou se na ně špatně koukneš a je po nich - většinou je kupuje děda). Za to Péťa, ta jim dává zabrat, hračka hned letí sem, hned tam. Poničené hračky putují do odpadu. S ohledem na množství hraček, které doma máme, občas nějaké schovám a příležitostně je vrátím zpět na hraní.

Jíťo, ahoj, v první chvíli jsem nevěděla, tak Tě přiřadit a pak se mi rozblesklo. Petruška usíná stejně jako Adélka. Občas jí vyprávím pohádky, někdy jí říká básničky ze školky bráška.

Bubíšku, myslím, že Ty bys víc dětí taky zvládla. Obzvlášť když Ti manžel tolik pomáhá (mytí oken apod.)

Cis, vidíš, jak si umí hrát, doufám, že jsi mu nějakou přepravku pořídila domu, co?

Jitulka 18006

a je po o

19.1.2005 12:48:03
Jani,ja jsem tenkrat zadneho manzela nemela a taky jako samozivitelka jsem nemela prasulky a televize mi vazne neprisla(a dodnes neprijde)dulezita,tak jsem proste na ni nesetrila a pak jsem koupila takovou malou,kterou zlikvidoval az muj soucasny manzel-zavislak,se slovy,ze se na to neda divat a ze je to predvalecny typ,ale nahodou byla i barevna(pravda,kdyz prinesl tu svou-byla malo barevna,ale nam to s Tercou stacilo).Ale misto televize jsme o vikendech jezdili po vlastech ceskych a dvakrat jsme byli i u more v Chorvatsku(coz je na mamu-samozivitelku pracujici ve skolstvi vykon) a o volnych chvilich jsme litali po venku a nebo si hodne hrali.Je to jen o prioritach,ktere detem nabidneme,ted to bude taky tezsi,protoze Vitek bude obklopen technikou a ovlivnen tatou-lenochem.

Ali,vcera jsem si v krame vzpomnela na tvuj elan a humor:v krame sla pani,doslova za sebou tahla tri deti,soustavne na ne neco jecela(ja ji ani nerozumnela),nejstarsiho porad pohlavkovala a s tim nejmensim smykala mezi regaly,to prostredni tam volne rozhazovalo sacky se susenym ovocem a to ji nechalo v klidu(vek cca 2,5,9),tak jsem si rekla,ze ti musim napsat,ze se ty tve deti maji,protoze maji pohodovou mamu,tohle totiz byla hruza,pritom pani vypadala velmi pestene,zadny soc.pripad.Otaceli se za nimi vsichni.

Severko,doufam,ze mas zase tak dobrou naladu,jako vcera!

Jinak se zase odmlcim na par dni(doufam,ze to tady pak poznam,minule jsem se nestacila divit zmenam),tak se tu zase mejte a ja se ukazu NEJPOZDEJI v nedeli(doufam).

Rainbow,posilam postu pro marudka.
Šťastná To Žena 12756

Re: Re: Re: Raníček

19.1.2005 11:38:02
áhojky
tak já jsem si právě teď vybojovala hodinu klidu (doufám !) , už si tady připadám jak v domě hrůzy. Jen co jsem ulehla , že dám malou spát, se ozvaly děsný řachy, myslela jsem že je to od sousedky, jak to bylo slyšet. řekla jsem si že jí dám tak čvrt hoďky a jestli to nepřestane tak tam dojdu - jasně že to nepřestalo, tak jsem vyrazila, ale od sousedky byl klid, oni to sousedi pod náma bořej barák , tak jsem je šla slušně poprosit jestli by hodinku nemohli přestat, že jde malá spát - tak že teda jo.UFF.
Uvařila jsem si kafe, pak se v rychlosti najim (úplně macešsky než se vzbudí Eli, aby mi to zase nečmajzla :-))) ) a pak vyrazíme ven.
Napadlo tady taky trochu sněhu, svítí sluníčko, tak se pojedeme vyvětrat.

LaBu netušila jsem že vy už se o mimi pokoušíte - tak ať vám to vyjde co nejdřív !!

SEV to jsi šikulka že od rána uklízíš, já pravidelně uklízim vytahaný videokazety, časopisy, neustále vracim dřevěnou žirafu na místo (MMCh žirafa už přišla o obě uši), telefony se mi pořád někam ztrácejí , takže tohle já přes den pořád dávám do pořádku. Říkám si, proč to dělám?? když je to za chvíli zase všechno vytahaný, ale nějak mě ten bordel tady pořád štve - ještě mě to nepřešlo :-)) - i když drahouš by měl nejspíš jinej názor - ten si klidně drze řekne že je tady bordel pořád :-( - ale copak mu můžu oponovat, když ON chudák chodí do práce???? a já jsem na dovče??

Včera mi přišel dopis z OSSP kromě jiného mi sdělili, že mi zvýšili přídavek na dítě ve výši - 4,- Kč - kdybych to neviděla na vlastní oči, řekla bych že je to žert.



Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: Re: Raníček

19.1.2005 10:55:07
Téda, tady je mrtvo! Já už od rána pěkně pomaloučku uklízím, to víte, že se u toho nestrhám :o). Ale je potřeba, od soboty jsem na nic nesáhla, tak je to znát. Horší je, že Lenča je mi furt v patách a roztahává věci tam, kde právě uklízím. Když si otevřu skříň, abych tam nafutrovala věci, co tam patří, tak mi mezitím rozkramaří spodek, kam dosáhne :o((. Těžká práce.
Abcded 23276

Re: Raníček

19.1.2005 9:37:42
Tak vidíte, zrovna včera nebo kdy si tu libuju, že Kuba v noci díky našemu společnému spaní v jedné posteli nezazlobí a zrovna dneska v noci se vzbudil a začal šíleně plakat. Muselo ho něco bolet, protože byl úplně k neutišení (ale nechápu co - tři stoličky má venku a nic se u toho téměř nedělo, že by ta čtvrtá potvora takhle bolela?) To už se mi nestalo ani nepamatuju. No ale pak se stalo ještě něco více překvapivého, manža vstal, vzal ho do náruče a choval ho a choval až se Kuba uklidnil. NEUVĚŘITELNÉ! Tedy to, že manža kvůli němu vstal, místo toho mě nevyhazoval do obýváku. On se totiž Kuba tak zajíkal, že do manži prý vjel strach, že se nám zadusí.

Jinak u nás je taky trošku bílo, ale klidně to teda mohlo počkat do zítra, teď z toho moc nadšená nejsem, když musíme jet do Makra:o( Doufám, že se nikde nebudem moc klouzat a že zpátky vyjedeme všechny místní kopce. Pokud to teda do tý doby neroztaje:o)

Jo tak máš pravdu Print, chrastítka jsem taky vyřadila, to je prostě krátkodobá záležitost, no teda uklidila jsem je do skříně, třeba se budou ještě hodit:o) Ale ostatní hračky prostě netřídím, či nevyhazuju (nebo co se pak dělá s těmi roztříděnými hračkami?). To by mě nenapadlo, když v obýváku šlapu po hračkách je vzít a vyhodit? Přece je prostě naskládám do krabic a uklidim, když už je toho moc roztahanýho. Já nevím, mám to v sobě asi zakonzervovaný od mala, prostě mi přijde hnusný vyhodit kvůli novým hračkám ty starý. Prostě těm dětem přece nemůžu kupovat víc hraček, než jsou schopny pojmout. Myslím, že to je taky zrovna neučí si pěstovat vztah k věcem. Asi to bude díky jedné pohádce, kde jedna holčička kvůli nové panence vyhodila tu starou a mě jí tenkrát bylo tak líto (samozřejmě, že autor si to dojemně přibarvil:o). U mě to bylo podobné, prostě jsem si k věcem vytvořila vztah a nedokážu si představit, že by přišla mamča a věci mi vyházela. Moje děti na tom asi budou obdobně, drží se zuby nehty každého úlomku hračky - teď jsem to vyřešila tak, že ty nejvíc rozbité odnáším do krámu, kde si s nima taky můžou hrát. A až budou chtít samy nějakou hračku vyhodit, tak ať si ji vyhodí, ale ať nepočítají s tím, že jim ji za půl roku budu kupovat novou...:o)
Jo a jsem ráda, že nejsem sama, že i Jana má doma hromady hraček poschovávaných a rozbité se snaží opravit:o))) Jinak bourání u nás naštěstí nefrčí, ale zase Kubu strašně baví po hračkách šlapat. Třeba na starou klávesnici, co má na hraní, na tu si stoupne a stojí na ní jako děsný frajer:o) Už je chudinka celá prohnutá.

Teda Cisco, docela jsem se tu rozesmála, když jsem si představovala tvého Kubu v tom obchodě:o))) To muselo být fakt hezký:o) Náš Kuba takhle taky doma všechno tlačí - židle apod.:o)

Labu, to bol tedy dlhý príspevok:o) Jen tak dál. A říkáš Malacky? To jsou ty Malacky, co tam do nich šel ten Macek?:o)))

Jejda, to jsem se nějak rozepsala a úplně jsem zapomněla vařit oběd:oO Tak musím letět.



[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 18607  [Dalších 18417 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.