| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 618  [Dalších 558 >>]
Katka, Maki, *03 a Anicka, *08 10743

Re: Re: Re: A už je po půlnoci! :-)

23.10.2003 12:33:46
Tak jsme se prave vratily od doktorky a musim se pochlubit!:) Mala za tyden pribrala 220 g a doktorka z toho byla desne happy. Takze mame konecne pokoj.:)

Pro Simcu, nase mala teda obvykle nerve pro nic za nic, bud ma hlad nebo trochu vetriky, to potom pomaha to houpani a chovani. Obcas se stane, ze rve, protoze si hraje s dudlikem a vypadava ji a je fakt, ze kdyz ji ho pribiham nandavat dvakrat za pul minuty a vidim, ze ji zjevne nic neni, tak ji nekdy jako krkavci matka chvili dyl rvat necham, pokud mam zrovna nejakou neodkladnou praci. Obvykle ji ale spis vytahnu z pelechu za zabavuju necim jinym, zpivanim, skakanim na balonu a chrastitkama. Ono ji to obvykle brzy unavi a pak spi.
Katka, Maki, *03 a Anicka, *08 10743

Re: Re: A už je po půlnoci! :-)

23.10.2003 9:59:19
Smarja holky, co tu tak v noci strasite? U nas se teda v noci spi:)), v devet zavrtam malou, sprchnu se a padam do pelechu (no a s prestavkama na kojeni spim do tedka - ja ostuda:). V noci jednou az dvakrat bastime, ale to jsem dost v polospanku, nadavam jako krecek, kdyz k tomu musim jeste na zachod a zabijim se v chodbe o binec. K pocitaci bych teda urcite ani netrefila.:)
Verco, ja to mam s mlikem podobny, taky nemam pocit, ze bych mela malo, sice mi bezne neodteka, ale pred a pri kojeni z toho druheho prsu hodne. Jinak ja uz kojeni po dvou hodkach vzdala, protoze makulce desne rozhazvalo rytmus a myslim, ze byla rpotivna z toho. Vzdycky po kojeni treba hodku dve nespi a pak na chvili zabere, takze se nam ty intervaly protahuji spis ke trem hodinam. Kdyz jsem ji zkousela davat driv, sice pila, ale byla omrzela a vubec pres den nespala, ted aspon chvilema zabira. Takze to nechavam na ni. Vcera jsem malem padla, kdyz jsme namatkou merili, kolik vypila a bylo to 100g! Takze asi enma cenu ji davat casteji. Dneska jdem na vazeni, tak na drzte palce. A pak na kycle, ale tech se bojim spis min nez ty semetriky.:)
Verco, moje mala tohle dela po kojeni nekdy taky, ze si cumla prstiky nebo tak neco. Taky jsme napred resila ze ma hlad a znovu ji prikladala, ale ona jen ucucla a pak spokojene zuzlala. Takze at zije dudlik. Hlad nema, kdyz pak spi v noci treba pet hodin. Mne pripadne, ze kdyz kojis pres den skoro porad, tak mas vlastne prs misto toho dudlika a zda se mi logicky, ze ho pak na usnuti vyzaduje taky. Taky moc nerozumim tomu, proc dudlika odmitas, ja teda mela zezacatku strach taky, ale ted jsem za nej rada, mala usina i bez nej, kojeni to neovlivnuje a je to bezva metoda, kdyz ji potrebuju surne na chvilku utisit treba
Moje fotky jsou na me strance: http://katka.moje.cz/Fotky/Marketka/
Koukni az vecer, odpoledne tam prihodim aktualni ze vcerejska, tata s ni tancoval valecny tanec a mala na nej upirala zboznujici oci, to nemelo chybu.
S tou praci to mam blby, s manzilkem nedelam, takze nejnovejsi drby mi zprostredkovavaji kolegove, mam tri a sefa, se kterymi pravidelne komunikuju a obcas je docela legrace slyset ta ruzna podani.:-) Je teda fakt, ze ja bych nejradsi do ty prace aspon na chvilky vyrazila, chybi mi hlavne ta parta.
Petulo, vzdyt ty uz jsi zhuubla vic nez ja:), ja mela navrch 11 kilo a mam jeste tri. Ale podle toho jak se vejdu do veci, tak na brise uz nezbylo skoro nic, uz jsem svolila, ze si me muz muze vyfotit:), takze jsou to asi ty prsa. Docela me prekvapilo, ze mi vubec nepovolilo bricho, z porodnice jsem odchazela a mela jsem ho jen o malo volnejsi nez driv.
Simca,38 tt. 8945

Re: A už je po půlnoci! :-)

23.10.2003 9:13:57
Dobre ranko!Vcera som sa neozvala,lebo sme boli u lekara a potom to nejak nevyslo...Boli sme na test sluchu.Vsetko dopadlo super a Sara je v poriadku.Chcem sa pochvalit,dnes spinkala od 24.00 do 6.30 bez prerusenia.Potom som ju nakojila a zaspinkala opat.
Posledne 2 tyzdne vsak poobede,ked sa zobudi uz nezaspi do vecera tak do 23.00 hod. Niekedy je hore aj d 14.00 hod. Chce len papat, nosit, hojdat ... Nechavate svoje babetka vyplakat? Mozem ju nechat plakat 10 minut? Niekedy vecer si uz myslim,ze to nezvladnem,ale rano je opat fajn. Inak je super,ze tych drobcov mame,aj ked obcas zlostia, ale ved oni z toho vyrastu, no nie?!
Dnes idem na kontrolu ku gynekologicke,verim,ze sarinka bude spinkat. A vy ste uz boli,ako to dopadlo? Prajeme pekny den a usmievave babetka.Simca a Sara.
Bajka + 2 brouci 5337

A už je po půlnoci! :-)

23.10.2003 0:29:56
Haló haló z noční směny, hlásíme první "noční" hlad zažehnán, bojujem vedle v postýlce se škýťou, tak Honzíkovi držím palec, ať to brzo rozchodí :-) Dneska nám snad vyměnili miminko, díťátko usnulo po kojení v postýlce samo, bez křiku, bez kroucení, bez extra chování... no tohle neznáme, doufám, že nás takhle bude chtít mrně překvapovat častěji :-) Verčo stále jste ještě bez dadánka? :-) Jaké jsou vlastně důvody, proč ho malé nechceš dát?
Jéje holky, tak vidíte, my to máme vlastně s tím miminkařením hodně podobný... :-) Velkej Honza se mě snaží stále udržovat v obraze a já s ním strašně moc ráda komunikuju navečír na téma co a jak v práci novýho, povídáme si, řešíme problémy a problémky a já mám radost, že má ve mně zatím snad doufejmež rovnocennýho parťáka. Doma zatím mastím provize a výplaty, jedním okem nazírám na penízky co nám střeží banka a co nevidět nám tu instalují skladové programy, tak budu ťupat sestavy, jak jsme na tom s obraty :-)
Jani vidíš to, já zjistila, že jsem v jiném stavu PŘESNĚ na den po dvou letech, co přišlo těhotenství první. Na ten den nezapomenu - 27.12., bylo to po svátcích a já podupávala před lékárnou, protože 25. a 26. měli všude zavříno a já jak na potvoru doma žádný testík neměla :-) A to už jsem taky začala lítat a shánět se po příčině, proč se nedaří. Nakonec na nás příroda usmála a poslala k nám čápa s uzlíčkem :-) O smysluplnosti mateřství - pevně věřím, že se k podobnýmu pocitu taky propracujem, jak jsem psala, doufám, že přes zimu si odbudem "to horší" a pak už nás čeká jen zelený jaro, samý pozitiva a sociální jistoty (přinejmenším v Honzíkově plínce :-)
Katko - ty jedna hubenouro :-)), no vsak jsi psala, ze to pro Tebe nebude zadny problem, vratit se zpet ke svy figurce :-) Mne zbyva 5 kg v plusu z nabranych nejakych 18 kil a asi bude fuska, se jich zbavit. Dziny nastesti nenosim, tak me nema co traumatizovat, malo veci mam nafest, pruzne pasy vse jistej a tam se tech pet kil ROVNOMERNE rozlozi :-)
Dneska jdem na kontrolu s kyčlemi na šesti týdnech a pak mažu na noc k našim, taťka je služebně v Brně a vrátí se až v pátek, pak má do úterý dovču, jéé, jak já se těším! :-) Mějte se krásně, pozdravujte drobečky a brzy zas naviděnou :-)
P. S. - v děcáku nastalo kýžené ticho, Honzíka nepoznávám, že by to bylo oběděm? Byly nudle s mákem :-)
Věra, Elinka a Tom 10852

čtvrtek se sic blíží, ale půlnoc je ještě daleko!!!

22.10.2003 22:50:48
Dneska jsem Elinku uspala relativně brzo. Katko, bradavky držej pohromadě jen díky Bepanthenu. A mlíčka je, díky Bohu, dost. Dneska Elince vypadla bradavka po přisání a já čuměla: na holčičku šplíchala "bachčisarajská fontána" mého mlíčka, to jsem teda fakt ještě neviděla. Když se přisaje, tak mi z druhého vytéká /za mírného tlaku/ mlíčko taky a když dlouho chrní a není odbyt, tak vypadám jak pobryndané čuňátko. Nepomáhají ani prsní vložky. Asi má na tohle vliv ten čaj pro kojící maminy a jíškové polívky, to jsem ale zvědavá, jak zhubnu do těch mejch milovanejch džín...
Tak jsem se trochu pochlubila, ale na druhou stranu jsem přeci jen rozpačitá z našeho večerního uspávání. Například dneska jsem jí uspávala cca 2 hodiny, z toho 4 x navíc pila ¨/po legálním kojení - večeři/. Prostě se napila, šup do pelechu a řev jak od lva, takže vyndat a koukám, holčička si ožírá kraječky od zavinovačky. Tak to šlo ještě 3 x a po čtvrté zapíjela škytavku. Nějak se mi to nezdá, ale když je toho mlíčka dost...
A na fotečky se taky chystám, ale zatím jsem neviděla ani ty Vaše. To se hledá ve fotogalerii?
Mějte se krásně a vůbec mi nemluvte o firmách. Já mám taky jednu "na hrbu" a jsem teď již 4. týden v permanentním skluzu. Už se několik dní marně snažím např. napsat fakturky... ach jo.
Jana,Ondra 05/03,Adriana 09/04 11463

Re: Re: Zase je tu půlnoc.....

22.10.2003 15:50:34
Doufám, že Vám neva, že se sem vtírám, ale tak nějak se hezky čtete. Asi to bude tím, že náplně dne a aktivita "před a po" jsou podobné. My taky máme firmu o cca 20 zaměstnancích, takže ještě v pátek před porodem jsem vypínala PC v kanceláři ve 23.18 (to nezapomenu:-)), začala jsem rodit v sobotu ráno cca v 7.00, celou sobotu jsem rodila doma (pravidelné kontrakce po 15 min. s lehkou bolestí v kříži), tak jsem u toho ještě vysmejčila celé hnízdečko dokonce s košem na žehlení, o kterém jsem si myslela, že nemá dno, pak už mě to nebavilo tak jsem si šla ve 22. lehnout, vzdubili mě v neděli ráno v 1.00 poněkuď "větší" bolesti, ve 3 jsme jeli do porodnice a v 6.23 byl Ondrášek na světě. Zážitek z porodu príma, supr, skvělý, samo, že to bolelo, ale ... :-))
No a hned druhý den (to bylo pondělí) tak nějak všichni v práci nemohli přijít na to, že když jsem porodila tak jsem prostě UŽ porodila a jsem na MATEŘSKÉ dovolené. Mraky telefonátů, SMS, ........mezi nima i blahopřejné, chichi:-)). No pak to bylo všelijaké, hlavně tak mezi 4. týdnem a koncem 3. měsíce ( prdíky, negace kočárku, neprostá nepotřeba spánku, veeeeliký hlad atd...), takže mi veškerý čas zabral Ondrášek, ale některé věci byli potřeba udělat... mno, bylo to náročné. Dokonce jsme absolvovali kontrolu finančního úřadu.Hi, hi. Ondrášek v šátku, kontrolór chlap byl z toho na větvi, tak to docela "zapůsobilo" a moc nevymrzovali.
Ale celou dobu si naprosto užívám a vychutnávám Ondráška. Počáteční pocity byly taky zajímavé - velmi činorodý a relativně rychlý životní styl a najednou TÁÁÁÁÁK. My jsme na děťátko taky čekali velmi dlouho, Ondrášek je po IVF ( na první pokus, což dodnes a navždy považuju za zázrak). Spíš mě je líto taťky, který musí zvládat práci i za mně a tak nemá takovou šanci si malýho užít. Chodí domů většinou kolem 19.hodiny, někdy i dýl a bohužel málokdy dřív.
Teď veškerou svoji energii věnuje fakt rodince, Ondráškovi (taky jsem už pomalu chodící dětský zpěvník, děláme miminkovské masáže, cvičeníčko, hrajeme s hrajdulama, nachodila jsem spoustu kilometrů s kočárkem a pod.) ale taky taťkovi, protože je teď hooodně unavenej, takže nemá moc sil na pomoc pro mě ( ani to moc po něm nechci), ale je úplně poprděnej z Ondráška a tak si alespopň chvilky hraje s ním. Teda Ondrášek je z něj taky na větvi, máma je okoukaná :-)).
Už teď mívám díky relativnímu režimu Ondráška ( ťuky, ťuk) když spinká čas na kus práce.
Holčiny, musím vám říct, že se cítím děsně spokojeně a smysluplně. Asi jsem si to tak nějak představovala.
Takže toliko moje výlevy. Všechny Vás zdravím a přeji hezký den. Jana
Katka, Maki, *03 a Anicka, *08 10743

Re: Zase je tu půlnoc.....

22.10.2003 14:49:23
Verco, to pribirani teda tezce zavidime, ale co tomu nonstop kojeni rikaji tvoje bradavky? Holt kazdy neni takovy citlivka jako ja. Mne se prilis caste nebo dlouhe kojeni moc neosvedcilo, mala pak nepije, jen tak bradvku cumla, coz se ji teda libi, ale mne moc ne a na pribirani to taky nema zadny vliv.

Jo a jeste se musim pochlubit, vcera jsem zjistila, ze se vejdu do dzinu! To me teda fakt potesilo, pred tydnem jsem je jeste nemohla dopnout. Mam sice jeste tri kila navrch (neco ale budou nality prsa), ale moc to neresim, ono to casem sleze. Cviceni jsem sice planovala, ale nejak jsem jeste nezacala, stejne citim, ze to bricho maka i kdyz pobiham s vidlemi a lopatou.:)
Katka, Maki, *03 a Anicka, *08 10743

Re: Re: Zase je tu půlnoc.....

22.10.2003 14:37:44
Petulo, ja na tom s aktivitou byla podobne. Mam stesti, ze vetsinu toho, co jsme delala predtim, muzu delat i s ditetem, aspon dokud nebeha. Ale je to zahul to stihat. Dneska Makule vydrzela tri hodky bez kojeni, byli jsme u koni a byla hodna. Zato ted si to vynahrazuje, on je asi fakt ten treti tyden nejaky krizovy. Uz vcera odpoledne byla protivna, vecer prorvala s prestavkama skoro dve hodiny a dneska taky nic moc, jakmile ji vypadne dudlik, tak je kraval. Zadna unava z cerstveho vzduchu se nekona. No, doufam, ze ji to nevydrzi vecne.
Petulo, koukala jsem na vase fotky, pekny.:) Ale jsou tam jen dve. Ja vcera nafotila neco aktualniho, ta nase zizala se meni co tyden, tak to tam vecer hodim.
Verco, my cilene neuspavame. Budto dame malou do postylky s dudlikem a ona bud zabere nebo nezabere, nebo muz kdyz jeste nejde spat a sedi u pocitace, tak si ji vezme na klin, kde zabere vzdycky a nebo kdyz jdem oba spat a ona nemuze usnout v postylce, tak si ji placnem mezi sebe a to enpotrebuje ani dudlik, usina hned. Zatim si na to nezvykla, driv spala pouze s nami a ted uz usina i v postylce.
Uff, mam tu tri pracky pradla na zehleni (jednu miminkovskou a dve nase) a jeden clanek na korekturu, o nadobi nemluve...:( jdu neco delat, jsem kvuli tem konim nejak ve skluzu. Mejte se holky.
Bajka + 2 brouci 5337

Re: Zase je tu půlnoc.....

22.10.2003 10:31:50
Hezke dopoledne vsem! :-) Teda holky, az se cepejrim do cervena, "profesionalne" (nebo spis "profesne" z role rodici se matky :-) pisu skutecne jen na Rodinu, uz jsem se tu zminovala, ze bydlime v baraku stojicim osamocene v lanu pozemku a ze inet je pro me jedna z mala moznosti, kterak se nepromenit v tezkeho asociala :-)
Jinak to, ze materstvi beru s prehledem - chichi, jen me prosim neskatulkovat do role supermatky, do te mam hodne daleko - i kdyz uz bliz, nez pred mesicem. Prvnich 14 dni bylo o prezivani z hodiny na hodinu se sevrenym srdcem, kdy se TO male zase ozve a CO to zas bude chtit. Ted uz je to nastesti lepsi, ale ze by me ta role 100% naplnovala... Mno, snad to taky prijde. Tuhle jsem tady na Rodine cetla tusim od Monty jednu pravdu - cim pozdeji se zenska pro materstvi rozhodne a cim nekonvencnejsi zivot pred tim vede, tim je pro ni obtiznejsi materskou roli prijmout. Ne ze bych zila pred narozenim mrnouse nejak extra jinak, ale spolu s manzelem jsem mu pomahala vest jeho obchodni firmu o cca 15 lidech, byla jsem porad ve spolecnosti, vedela jsem, co se kde sustlo (muzik mi dal prezvisko "sojka bonzacka" - ale v dobrem slova smyslu :-)) a diky tomu jsme mohli planovat co a jak dal do budoucna bude. Prakticky jeste chvile pred porodem jsem travila ve firme a pak at se clovek divi, jak s nim narozeni miminka a jeho naroky zamavaji. Vlastne jsem zustala doma ze dne na den - BUM PRASK A MAS TO! Na druhou stranu jsme miminko moc chteli, neslo to jako po masle, o prvni "robatko" jsme prisli, takze diky tomu jsem nastesti tam, kde jsem. Strasne se tesim, az preklepem zimu a bude jaro, s prckem bude vetsi sranda a my porazime jako rodina nekam na vejlet. No, bylo by toho vic na vylevy :-)
Opet nastesti tatin je z malyho zcela mimon (doufam, ze mu to co nejdyl vydrzi), takze kdyz prijde z prace domu - standardne okolo 6-7 vecer, tak prebira tez tak sluzbu. A jak mne to pomuze!! Jinak se snazim udrzovat hlavu v pohybu ucenim se rikadel (Jani diky jeste jednou :-), vcera jsem se nadrncela "Ztratila Lucinka backorku", az se mi o tom v noci zdalo :-)
K nasemu malymu - babuliny mate pravdu, dnes je nam 5+5 dni, cili sestej tejden, tudiz patrne ten rustovy spurtik jako vysity. Maly se mi prisosne, saje zas min. pul hodiny a pak za hodinu se dozaduje dalsiho jidla. Abych predesla tomu coorumooru predevcirem, davala jsem mu pit navecer casto a jen z jednoho prsu, abych v tom druhym "navarila" na vecerni davku. Nakonec se mi podarilo udrzet jedno prso asi 4 hodiny nedotceno a svete div se - ono to pomohlo. Tatka sice uspaval od osmi do deviti, ale bez kriku, narku a prilisneho place. Pravda, do Honzikova jsem hodinu pred koupanim musela narvat par lzic caje, protoze asi pul hodiny jecel jak kdyz ho na noze berou, ale kdybych mu dala z toho chranenyho nadra, tak bychom si zase vecer asi uzili.
Halko - s tou sponkou je to genialni napad!! - uz tak funguju! :-)) Doma jsem sice vystrachala jen jednu ocelovou, ale na raminku od prsenky jsem nasla misto, kam se da bez problemu uchytit. Ja uz jsem fakt tak zblbla, ze nevim, z ktereho jsem kojila naposled. No, aspon ze vim, koho k tomu prsu pustit :-)
Katko to kojeni - no ja nevim, si myslim, ze ty casy by se mely pocitat od ukonceni kojeni, ne? :-)
Jinak vaha se vcera nekonala, neb jsme zjistili, ze ten nas vazici zazrak co mame v praci je jen do trech kil... tudiz by ho Honzik asi strhal :-) Cili na supacku si pujdem lehnout az za tyden na kontrole.
Verco - teda jestli jste bez dudanka, tak to jste holky dobry! :-) Ja mela vycitky, kdyz jsem ho malymu na dvou tydnech soupla, ale prezili jsme to oba ve zdravi a i ted ho pouzivam, kdyz potrebuju, aby jeste na chvilku zabral, nebo kdyz chce zabrat a nejde mu to. Tak ho na chvilku dame do pusinky, ja teda jako matka drsnacka mezi Honzika s dudlikem a zbrleni postylky napasuju jeste polstar na utesneni, a kdyz usne, tak polstar vyndam a Honzajs dudlik vyplivne. Vecer uspava tatka, trva mu to dle Honzikova rozpolozeni cca hodinu, nejdriv ho nosi v naruci (bez paraganskych prvku :-), pak kdyz zabira, da ho do postylky a hladi ho a povida mu. Tolik nas uspavaci ritual - co vim teda z doslechu :-)
Katko fotky jsou prima, na jedny se Marketka smeje, ne? :-) Ja uvazuju, jestli neudelam samostatnou stranku nekde na webu, jen cas mit na to...
Jinak nejakych par fotek je na:
http://rodina.cz/tehulky
Věra, Elinka a Tom 10852

Zase je tu půlnoc.....

21.10.2003 23:58:18
Ahoj všichni
moc to nestíhám, a když se podívám kolik přibylo příspěvků od Vás, tak je mi to až líto. No, musím se snažit aspoň nastavit večer, takže píšu takhle pozdě.
Větýrky nás už sice netrápěj tak strašně, díky těm čajíčkům, který poctivě piju já. /mě taky netrápěj, ale do společnosti bych si teď netroufla!!! :-))/.
Očičko se taky najednou umoudřilo, už nekysá a musím říct, že se umoudřilo ve chvíli, kdy jsem se rozhodla kapičky vyhodit a požádat o silnější dryják.
Co nás trápí, je usínání. Jsme stále bez dudlíku a při tom hodlám zatím zůstat, ale večer co večer mi malá pobrekává¨, jednou u toho prdí, tak si říkám: větýrky. Pak si zas říkám, že nemůže usnout, tak jí houpám a zpívám národní písně - účinnost 95%. Tak mi napište: Jak usínají vaše dítka?
Jo a jinak kojím nonstop, pokud je Elinka při bdělém stavu. Docela se to vyplatilo /zatím/ za čtrnáct dní máme po dnešní návštěvě v poradně 600 g navíc a jsme na čtyřech kilech!! Doktorka se mě 3 x ptala jestli kojím. Asi si myslí, že už je Elinka na vepřovým...
Mějte se moc fajn..
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 618  [Dalších 558 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.