| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 618  [Dalších 588 >>]
Věra, Elinka a Tom 10852

Zdravím z mrazáku

30.10.2003 23:25:36
My taky praktikujem studenej odchov. Celá rodina. Takže se všichni pěkně tetelíme pod dekama a nechce se nám ráno vstávat...
El. šmírovačku si pořídím taky, ale hlavně kvůli tomu, abych mohla malou nechat spát třeba v kočárku na zahradě /na chalupě/ nebo doma a být tady v předsíni u pc a pracovat a nemuset co tři minuty na nervy co se děje a běhat se dívat na mrňouska.
Simčo, myslím, že by malá Sára měla spát přes den. Zkus to třeba v kočárku /jeďte ven, ikdyž se Ti zrovna nechce/, tak usne vždycky. Měla by spát dopoledne aspoň hodinku a půl, pak po obědě a večer před koupáním. Já jsem Elinku měla poslední dva dny pořád venku v kočárku, měla jsem hodně vyřizování a teď chodím po Praze sama všude s kočárkem pěšky /MHD mi nahání s kočárem hrůzu, pořád někomu říkat aby mi pomohl... /, tak doufám, že jí to tahle názorně vysvětlím a bude to praktikovat i do budoucna /no, uvidím/. Jo a jak se změní přezdívka i ikonka - já jsem to udělala tady v odpovědi - je to vpravo nahoře - a povedlo se to napoprvé...
A co se týče MS - náhodou při Tomáškovi jsem začala "fungovat" už během šestinedělí - a to jsem kojila...
Katko a holky, co máte slečinky, jak vidíte naušnice?? My už máme dvoje /ale máme jen jedny uši :-)) / a vůbec se mi do toho nechce. Ale holčička bez naušnic není holčička, ne?
Simca,38 tt. 8945

Re: studeny odchov

30.10.2003 15:24:29
Ahojte,par dni som sa neukazala, lebo sara mi dava zabrat.Cez den uz velmi nechce spinkat ;-)
Co sa tyka oblecenia ma na sebe body s kratkym rukavom,kosielku a dupacky s ponozkami.Prikryvam ju paplonom. V byte mame okolo 20-22 C. Ja som citala,ze staci na spanie dokonca 18-19 C pre babetko.
Co sa tyka menzes ja som ho dostala v 6.tyzdni po porode. Vrakj to zvykne byt anovulacne a este nemusi byt pravidelny,takze Verca nestrasi ;-)
My sme to s manzelom uz aj skusali,ale zatial to pre mna nebolo ono ;-(((
Sarinka mi spinka uz skoro 2 hodiny, co je u nej poslednu dobu cez den nezvyk, tak som velmi rada. V noci sa budi kazdych 3-5hodin. Ked ju neboli brusko zaspava okolo 20.30-21.30 a celkom sa prebudi okolo 8.00-9.00. Z toho je v noci 2x hore,napapa sa a spinka.
Krasny den, u nas po dlhej dobe prsi ;-(
Stale mi pise moj stary nick a neviem sa prihlasit pod novym, hci uz ho mam zmeneny. Neviete mi poradit?
Bajka + 2 brouci 5337

studeny odchov

30.10.2003 11:04:32
Jo a jeste k tomu oblekani - pres den je Honzik v body s dlouhym rukavem, pres bodycko ma dupajdy a na nohou capacky (v noci to same, navic prikryty lehkou vlnenou dekou). Doma je cca 22-23°C, ruce ma chladne, ale telicko teply. Jen obcas u tchyne jsem nezodpovedna matka, ktera necha dite trpet zimou :-)
Bajka + 2 brouci 5337

Re: Re: Re: Ahoj sexunechtivé ženy,,,

30.10.2003 11:02:28
Katko - jeden technicky figl - kdyz klepnes na "Odpovedet" a pridrzis u toho Shift, otevre se Ti odpovedni okynko v novym wokne, cili vidis vsechny predchazejici prispevky a muzes vesele reagovat, nac se Ti zlibi :-)
Monitory - zalezi na uhlu pohledu, ja jsem v noci nervni, kdyz neslysim malyho, jak v postylce funi (a ze umi vydavat zvuky :-). Diky podlozce budu moct doufam spat klidneji - Nannynky jsme meli v porodnici pod miminkem, myslim, ze se tim sichrujou pri systemu rooming-in. A el. chuvicku vyuzivam tez, malyho dam ven a doma se muzu venovat svym pracem aniz bych musela premyslet, co prcek dela. Funguje to bezvadne :-)
Tak uz mate malou Marketku taky ze zavinky? :-)
Katka, Maki, *03 a Anicka, *08 10743

Re: Re: Ahoj sexunechtivé ženy,,,

30.10.2003 9:49:09
Jo, uz vim, co jsem chtela, ty chuvicky a monitory. Znama ho mela a vyhodilas ho po tydnu s tim, ze ji porad prudil a ona strachy skoro nezavrela oko. Ja premyslim na zimu o chuvicce, kdyz budu mit malou u koni a zrovna u ni nebudu, tak abych ji slysela.
No, nestraste s prehratim, muz vcera malou pekne uvaril, mame ji misto v zavince zamotanou v dece, lip se s tim zachazi. No a on ji takhle vzal z postylky, placl ji k sobe do postele, prikryl a usnuli. Rano nas vzbudil pekny jekot, ja ji rozbalila, ona byla uplne zpocena chudinka. Tak jsem ji nakojila a jeste dodopovala cajickem, aby nebyla dehydrovana. A muz se se mnou hada, pry co kdyby ji nahodou ve spanku odkryl. Ja jsem taky radsi pro studeny odchov.:)
Katka, Maki, *03 a Anicka, *08 10743

Re: Re: Re: Kontrola po šestinedělí

30.10.2003 9:35:59
Jo, ta pracka i zdimala. Ale mame v podstate novou, takze houpe velice nezne. Taky pamatuju babiccinu starou tatramatku.:-)))
Nas kocour se zezacatku maly desne bal a jakmile cekla, zdrhal, ale ted je mu jeji rvani sumak, klidne chrni vedle kolebky i kdyz rve jak o zivot.
A ted mi utekla nit, takze nemam na co odpovidat:), je blby, ze tady pritom clovek ani ten posledni prispevek nemuze videt.
Bajka + 2 brouci 5337

Re: Ahoj sexunechtivé ženy,,,

30.10.2003 9:15:25
Veru sourozenečky teda v žádném případě zatím opravdu vyrábět nebudem, stále vede v top ten nejhrůzostrašnějších snů mých poloprobdělých nocí ten, kterak jsme si pořídili druhýho potomka :-))
Zavinovačka - to nám ti mrňousové rostou, co? Já jdu teda z extrému do extrému, zavinky jsme schovali a pořídili Honzíkovi spací pytel, který však -jak jsme po jeho rozbalení zjistili - bude použitelný tak příští rok na zimu.
Monitory dechu - moudré knížky praví, že syndrom náhlého úmrtí kojence postihuje nejčastěji děti ve věku 2-6 měsíců. Rizikové faktory jsou: zakouřené prostředí (u nás nehro - klepy klep), spaní na bříšku (to už se snad dnes taky nenosí), přetopená místnost (proto máme u nás "studený odchov" - žádný nabalování se nekoná), z tohoto důvodu je víc úmrtí v zimě (přehřátí dítěte) a statisticky je dokázáno, že častěji podléhají chlapečci než děvčátka. Ono těch úmrtí je minimum, takhle to zní hrozně, ale jak jsem psala, poté, co jsem ráno našla Honzajze zajetýho mydlícího sebou pod dekou, tu Nannynku raději pořídíme. Včera mi ji posílala odtud z Rodinky jedna maminka - monitor je z druhé ruky a vyšel na 1 500,- Kč. Navíc opět jak jsem psala, tak po třech měsících bychom ho chtěli nechat spinkat samotnýho v pokojíčku, pro sichr tedy děláme všechna možná bezpečnostní opatření.
Menzes - holka nestraš, žiju v přesvědčení, že kojení ve frekvenci "co dítko žádá" je dostatečnou zárukou toho, že MS přijde, až se bude odstavovat! :-)
Verčo Elišku do pěti spící těžce závidím, Honzík usíná v postýlce už teda sám (taťka položí a mladej usne), ale po dvou třech hodinách se stále budí na kojení. Navíc jsme dnes od pěti od rána vzhůru a nevypadá to, že bych chtěl zabrat. Asi má narozdíl od mamky nějak moc energie :-)

Věra, Elinka a Tom 10852

Ahoj sexunechtivé ženy,,,

29.10.2003 22:05:31
Tak to musím říct, že jsme s mužským taky zkoušeli něco ze starých radovánek, ale moc to nešlo. Mám větší zábrany, než před lety... /nebo jsem dost pohodlná/. Ale ono to půjde. Vy přece ještě budete vyrábět sourozenečky, ne??? A já do kláštera taky nechci...
Jo a včera a dneska jsem Elinku našla k ránu rovněž vysoukanou ze zavinovačky, takže jí dávám ještě týden /zavinovačce/ a jde z domu.
A tak myslíte, že teprve teď jsou monitory dechu důležité? Já myslela že do šestinedělí...
Na kontrolu jsem se zatím ještě ani neobjednala. My máme ještě týden čas a ještě jsem ani nedostala měsíčky. Vy už jo? Tedy, ne že by se mi stejskalo po olvejskách.
Dneska jsme Elince zavěsili nad postýlku motající se koníčky /kolotoč/, docela na ně čumákovala. Pak chvíli řvala a babička jí zkoušela opít dudlíkem. Bezvýsledně.
A před spaním - teď večer jsem jí dávala pít "jen" čtyřikrát a z jednoho prsu. Tak jsem zvědavá na noc. Přežraná Eliška spinká minimálně do pěti. No, uvidíme.
Mějte se fajn.
Bajka + 2 brouci 5337

Re: Re: Kontrola po šestinedělí

28.10.2003 19:35:56
Chichi, ti chlapaci jsou vsichni stejne nedockavi :-)) Sem velkymu Honzovi rekla, ze budem patrne na jistou dobu muset lehce pozmenit repertoar nasich sexualnich aktivit, tak mu trochu spadla celist, ale myslim, ze to brzy rozchodi (mamka se holt bude muset snazit :-)
Chrastitka mame taky darovana, dost jich bylo ve vsech moznych baliccich, ktere jsme dostali k Honzikove narozeni - z porodnice, od VZP, ... Tu chrastici sponku mame tez tak, Honzikovi ji venovala zatim jeho jedina sestrenka, taky jsem mu ji parkrat dala do ruky - diky tomu sviracimu reflexu se ji ne a ne pustit a pak taky koukal, co mu to okolo hlavy rachta :-)
Prebalovat mimco na pracce v chodu - to je dobry :-)) - ta pracka "jenom" prala, nebo i zdimala?? To mi pripomina zacatky moji mamci s automatkou, prvni byla pred lety Tatramatka blahe pameti, na kterou - kdyz zacla zdimat - musela vzdycky skocit cela rodina, aby nam neodlitla. Chudinka detatko :-)
A mas pravdu, ta miminka jsou cim dal tim aktivnejsi. Prebalovat malyho je ted celkem majstrstyk, Honzik mi predvadi cisla z vysoke akrobacie. A zaclo to snad ze dne na den. Predevcirem jsem ho nasla nastorc v postylce a dneska rano sebou mrskal zajetej pod dekou. Tak jsem objednala hlidac dechu Nanny odtud z Rodinky, prece jen chceme za chvilku maleho nechat spat v pokojicku samotneho, chci se prestehovat zpet do loznice k manzelovi. Honzajse budem mit posichrovanyho otevrenyma dverma, Nannynkou a asi i chuvickou.
A je supr, ze mas Marketku sesynchronizovanou s vasim kocourem. To nas pes zatim okolo malyho chodi po spickach, jak Honzik spusti, Alfik se znechucene ohlidne a hleda nejblizsi cestu, kterak z mistnosti vycouvat. Proste uz je to starej pardal :-)

Katka, Maki, *03 a Anicka, *08 10743

Re: Kontrola po šestinedělí

28.10.2003 10:51:38
Brr, Petulo, tos me podesila, muzicek uz se nemuze dockat sexu, tak jsme chtela vyrazit co nejdriv hned po sestinedeli a koukam, ze tolik spechat nebudu.:)
My fungujem taky tak nejak stabilne, obcas je mala protivna, ale da se to, v noci nastesti spinka porad.
Chrastitka nakupovat nebudu, dostali jsme jich strasny kvantum, dalsi zrovna vcera od mych zaku (s ruzickou - coz potesilo). Ale celkem je uzijem, mala je zboznuje. Mame dve takovy ty cinkaci sponky (velky), vcera jsem je navlikla maly na rucicky, na kazdou jednu a jak nahradily dudlika. Vzdycky jak mrskla rucickama, tak zacinkaly a ona nestihala poslouchat odkud to jde. Desne se ji to libilo. Pak jsme ji hodila na prebalovak na stul v jidelne (uprostred bytu) a pobihala jsem kolem a uklizela, mala se rozhlizela, tu jsem se ji mihla v zornem poli ja, tuhle kocour a byla desne nadsena, ze muze koukat, precejen z ty kolibky moc nevidi.
A taky je uchvacena, kdyz ji prebaluju na pracce, ktera je zrovna v chodu. Akorat koukam, ze budu muset zacit byt opatrna, uz se zacina dost mrskat. Na tom prebalovaku mela za hlavou umyvadlo a jak pracka zacala vypoustet vodu a bublalo se to v tom umyvadle, tak si napred skoro vyvratila hlavicku jak se tam divala a pak se otocila skoro cela. Docela jsem zasla.
Uz je s ni docela psina, uz reaguje. A je zajimavy, ze ji zajimaji uplne stejny veci jako naseho kocoura! Takze si s nima hraju zaroven.:-)))
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 618  [Dalších 588 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.