| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2000

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 156  [Dalších 76 >>]
Jarmila,Tomáš,David
  • 
2.12.2003 23:38:51
U nás tříletá prohlídka, byla pečlivá. Skoušeli ho jestli dobře vidí slyší, barvy, komínek z kostek,důkladně ho pani doktorka prohlídla,ptala se, jestli umí nějakou říkanku, tak jí Tomášek ochotně zaspíval Skákal pes.Tomášek se tam hodně předváděl, jak všechno umí. Pozná už skoro všechny písmena, tak jsem se ptala jestli ho máme v tom podporovat-doktorka říkala, že jo, ale že ho nemáme učit psát. Tomáš se naučil písmena tak, že si hrál s abecedou puzzlema a k našemu údivu si dokázal zapamatovat písmena, na které se ptal. To mu byly dva roky. Pak jsme ty puzzle schovali,ale on už si ty písmena prostě pamatuje a když nějaké uvidí, tak si ho přečte. Do školky chodí druhým dnem a máme problém. Ráno se mu tam nechce, brečí. Včera brečel půl hodiny, dnes 15 minut, tak jsem zvědavá co bude zítra.Jinak se mu tam strašně líbí,a až překoná tu svojí ranní krizi, tak je vše v pořádku a pěkně si hraje. Ještě připojuji míry a váhu-101cm, 14,1kg.Jarmila
Nany 8598
29.11.2003 13:46:41
Tak u nás tříletka proběhla taky tak :o) jen nás ještě zvážili a změřili – MÍRY : váha 13,5kg a výška 95cm. No, ale řvala tam jak pavián :o( To už mi říkala v čekárně, že asi bude brečet a když jsem se jí zeptala proč, tak řekla že neví, ale že se jí chce. No děs ….
Včera jsme jeli k zubaři, tak už jsem měla hrůzu předem, jak tam zas bude vyvádět a představte si, že úplně v pohodě seděla na mě v tom křesle a nechala si prohlédnout všechny zoubky bez jediného pípnutí :o)) To jsem ani nečekala.
Od prosince nastupuje na těch pět dní do školky a od ledna nastálo – jdu makat :o) Tak snad to zvládne v pohodě.
A o zlobení ani radši nemluvím, snad se ve školce naučí - nebo to taky bude ještě horší :o))
Majka a Matýsek 743
29.11.2003 3:12:51
U nás je to stejný, Máťa zkonstatuje, že nemá maminku rád, že zlobí a proto dostane na zadek, někdy jde dokonce "vyplatit" někoho jiného. Ingnoruju to a během minuty na to zapomene a přijde se pomazlit, nebo napít mlíčka.V podstatě se ale chová podle toho, jak to vidí u mne, protože když už mne opravdu štve, tak mu taky vyhrožuju, že nějakou dostane.To, že říká, že mne nemá rád bohužel pochytil na pískovišti, kde takto dětem občas maminky vyhrožovali.
Jarmila,Tomáš,David
  • 
27.11.2003 1:19:17
Ahoj,my jdeme zítra na 3-letou.Jsem hrozně zvědavá, jak to dopadne, protože Tomáškovi začla"první puberta" a odmítá nás poslouchat. Je to docela drsný, když nám říká, že nás nemá rád,že se chce ztratit nebo zmizet.Přitom minulý týden bylo vše OK.
Do školky nastupuje 1.prosince, tak uvidím, jestli se to zlepší. Jinak, už je v noci bez plýnek. Napište mi jestli máte podobné zkušenosti a jak to řešíte. Díky Jarmila
Majka a Matýsek 743
25.11.2003 0:18:37
U nás 3-letá prohlídka proběhla stylem Vidí? Vidí.Slyší? Slyší. Barvy rozeznává? Rozeznává. Tak to zapíšeme. No a šli jsme domů. Ale jsem ráda, že jsme se zdrželi jen chvilku, protože Máťa doktory přímo nenávidí a kdyby ho chtěla z něčeho zkoušet, tak asi zboří ordinaci, jen by na něj sáhla. Už ale zná všechna tiskací písmenka,tak teď sháním slabikář, protože chce v učení pokračovat dál.
Jezdí na všem, co má kola, ale pořád má nejradši různá odstrkovadla, asi se na nich míň nadře než na tříkolce, nebo na kole.
A co se dárků týče, jednoznačně u něj vítězí dřevěné kostky, na kterých jsou rozstříhané obrázky, to vydrží skládat třeba hodinu, než dá dohromady obrázek a potom auto-popeláři.S tím si vymýšlí tolik věcí, že se nestačím divit, na co všechno se dá auto použít.Taky si rád hraje s kostkama, ale spíš chce, abych já skládala a on rozebíral. A abych nezapomněla, velkým oblíbencem je i dětský počítač. Jinak se ještě pečlivě stará o panenku, přebaluje ji, vozí a uspává.
Školka u nás zatím nehrozí, protože bez mámy nevydrží ani minutu, ale bude se snažit ho tam dát a ze začátku čekat někde v povzdálí a postupně pak odcházet, podle toho, jak si bude zvykat. Pokud mi to nepovolí, tak to nebudu lámat přes koleno a radši ho nechám ještě rok doma.
Romana a Lukášek
  • 
10.11.2003 12:37:23
Ahoj, koukám že moc lidí sem nechodí.Malej konečně usnul, tak se přidám.Na kole se naučil jezdit už na jaře jak se udělalo hezky.Moc se mu to líbí ,ale já trpím,protože miluje rychlou jízdu a odmítá brzdit.Tím pádem já naše procházky proběhám:-)Ještě že už je zima a tak si odpočinu.Na tříleté prohlídce mu zkoušeli oči jak vidí a ukazovali obrázky jestli není barvoslepej.(byl tam třeba červenej slon na zeleném podkladu)Jinak se na nic neptali,ale myslím že záleží na doktorce.Do školky chodí Luky na 5 dní a moc se mu tam líbí.Vždycky mi zamává a už běží.Co kupujete k vánocům?Nějak si nevím rady,protože ho hračky moc nezajímají.Nevydrží si totiž vůbec hrát sám.Ahojky
Nany 8598
26.10.2003 15:58:45
Zdravíme Listopaďáčky :o)
Za chvilku má Naty narozeniny a pořád přemýšlím, co vhodného koupit . Napište nějaké nápady na dáreček – popřípadě už i na ty vánoční. Díky….
Se školkou to u nás moc slavné není, hodně jich tady pozavírali a i když máme přihlášky odevzdané už rok dopředu, tak nám stejně řekli, že volno bude až příští září. Myslela jsem, že tam dám malou aspoň na těch 5 dní v měsíci a to prostě tady vůbec nehrozí. Berou přednostně děti zaměstnaných maminek – což chápu. Ale sama hledám nějakou vhodnou práci s tím, že bych nastoupila třeba od ledna – ale kam dám malou ? Dojíždět přes celé město do jediné školky kde mají místo se mi nechce a babičky hlídací bohužel taky nemáme. Tak uvidíme jak se to celé vyvine – nakonec půjdu do práce asi až opravdu od toho září. Jinak chodíme s malou do Babystudia – což je vlastně jedna hodina týdně ve školce s paní učitelkou a s námi – moc se jí tam líbí a říká, že už chce sama taky chodit do školky. No to jsem na ni potom opravdu zvědavá. Ale je docela společenská, tak to možná nebude zas až tak velký problém – no uvidíme…..
A jak se všichni vůbec máte ?
Milado s kolem jste dobří – my zatím jedem tříkolku, ale o kole taky uvažuji :o) Asi na jaro.
Ještě jsem se chtěla zeptat – nevíte jak to probíhá na 3.roční prohlídce u pediatra? Kamarádky straší , že musí dítě umět barvy, tvary a počítat……. Hm doma jí to docela jde, ale jestli to ze sebe taky dostane před doktorkou :o) Hanka a Naty
Jarmila,Tomáš,David
  • 
16.10.2003 1:32:36
Ahoj, Tomášek má taky na noc plíny, dnes jsem mu ji ale nedala, tak jsem ho vzbudila po třech hodinách spánku,tak se trošku vyčůral. Mne ale tento spůsob připadá docela drastický, je mi líto ho budit, když tak pěkně spinká. Jinak na kole šlape od léta,(předtím jezdil taky na traktůrku),ale neumí brzdit, tak máme problém z kopce a do kopce se mu moc nechce, tak jezdíme jenom po rovině. Pozdravuje Jarmila.
Hanka,syn 3roky, dcera 3měsice
  • 
15.10.2003 21:44:36
Rada bych se přidala do Vaší debaty, protože i já se svými ratolestmi zažívám dny plné pohody, ale i dny které se nedají nazvat jinak než šílené. Do obratek mě dovede vytočit syn kterému musím vše říct 10x, aby mě vůbec vzal na vědomí. Šílenost je i usínání. Někdy je to v pohodě, ale někdy vidí všude strašidláky. Do dneška máme plíny na noc a vůbec netuším, jak se jich zbavit. Obyčejné plíny nezabírají. Prosím poraďte. Jak na to. Díky Hanka
Hanka, syn Radim
  • 
15.10.2003 21:24:14
Nechci se vychloubat, ale náš Ráďa se naučil šlapat hned o loň
ských vánocích. Dostal pod stromeček šlapací traktor a po dvou dnech trénování jezdil jak drak. Na jaře mu manžel spravil kolo a šlapání mu šlo úplně bez problémů. Kámen úrazu bylo ale brždění, to nechtěl pochopit. Teď zvládá i brždění, ale zase se bojí jezdit z kopce. Naše procházka vypadá tak, že do kopce a po rovinách šlapem, ale z kopce /i fakt mírného/ kolo vedem. Tak nevim.
Hanka
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 156  [Dalších 76 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.