| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Kulturní akce

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 5160  [Dalších 5140 >>]
Žžena 83005
31.8.2025 10:06:37
Přijde mi, že tem originál má hlavně funkci takovou, že při nějaké časově omezené monstr-akci naláká veřejnost. Prostě ten efekt krátkodobého a neopakovatelného.
kachna_ 144932
31.8.2025 9:40:15
Mám to stejně, viděli jsme model v Brně a super. Stejně tak jsme tam viděli Věstonickou Venuši a super zážitek, ale kdyby to byla kopie, tak by pro mě ten zážitek byl stejný.
Ale jsem fakt ráda, že čtu, že pro někoho ten zážitek je jiný, když je to originál, protože pak to stěhování originálů dává smysl.
Monika 123907
31.8.2025 8:48:01
Tak to musím říct, že mně by třeba kopie stačila naprosto nebo i jen fotky, já jsem ochotná věřit, že originál existuje (a kdyby neexistoval a celé to byl nějaký fake, tak to stejně nepoznám, stejně jako 99% procent dalších lidí). Historie a archeologie mě hodně zajímá, i muzea mám ráda, ale jestli uvidím 40 nebo kolik kostí jako originál nebo kopii je mi poměrně jedno. A už vůbec kvůli originálu nepotřebuju stát ve frontě jen abych mohla říct, že jsem tam byla. Přečetla jsem si na to téma (objevení Lucy atd.) zajímavé články a cítím se obohacena i tak :-) Kdyby ta výstava trvala delší dobu, asi bych tam taky zašla, stejně jako jsem byla na té egyptské, kde rovněž jsem neutrpěla žádné ohromení z originálních exponátů oproti kopiím.
Vítr z hor 100046
31.8.2025 5:23:15
V žádném případě jsem nechtěla říct, že by pro výstavu stačila kopie! Ale spíš, že takováhle stálá expozice u nás trapně chybí, a že by se nemusela likvidovat s odjezdem Lucy. Ať, prosím, udělají kopii (jako mnohá slušná muzea udělala už dávno) a někam to celé šoupnou nastálo, aby se k tomu mohli lidi vracet.

Nota bene - nesmí se tam fotit, což dělá celou expozici mimořádně pomíjivou. Krom něčeho pro školy jsem si nevšimla ani nabídky odborného výkladu. Kvůli originálu jsem tam šla a možná bych šla znovu. Nevěděla jsem, že to bude tak dobré celkově. O to víc mě štve, že tu nikdy nic podobného nebylo a zřejmě za 2 měsíce ani nebude. Kdyby z toho aspoň udělali pořádnou knížku.

Ale co, expozice v jiných zemích jsou stálé a tam se fotit smí…
Hmm... 160112
31.8.2025 0:35:54
Tak to mne úplně děsí, že bych tam měla stát x-desítek minut frontu. Jsem měla představu, že si koupím lístek na čas, projdu, prohlédnu a nebudu muset věštit z křišťálové koule na kdy si objednat bus domů. A to musím vzít děti s sebou (absolutní absence hlídání je občas kulturně obohacuje), ale představa jak ty skrčky držím ve frontě bez možnosti se napít či si alespoň sednout, je dost odrazující. Asi tam nemají hrací koutek s hlídáním pro předškoláky na dobu fronty, že? No to je zase situace.
Zasjaj. 54917
30.8.2025 21:48:38
Rodinova ~t~ to bych vlastně chtěla, potkat Lucy v lese! ~:-DAle nenapadlo mě to. Jen jsem reagovala na Vítr, že pro výstavu by mohla stačit kopie. Holky, vy se máte.
Zasjaj. 54917
30.8.2025 21:44:51
Čumčo ~t~~t~
Zasjaj. 54917
30.8.2025 21:43:55
Lado, díky. To je tedy unikátní počin
Čumča. 160024
30.8.2025 18:43:25
babi, ona mu to kočička moje fakt uvěřila, že už neporoste a jen se jí prodlouží ruce, když je ten australopiték teda~;)
K_at 121378
30.8.2025 18:22:33
Větře, budeš jim to psát? Myslím, že je to dost konstruktivní kritika. A navíc teda ostuda v rámci Evropy. Tak trochu.
Ta fronta mě dost odrazuje.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 5160  [Dalších 5140 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.