Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
neznámá | 91073 |
16.2.2020 14:15:53
Ta krusta se přece vytvoří pomašlováním máslem a rumem a pocukrováním.
|
Lída+2 | 28136 |
16.2.2020 14:15:35
A bábovka. Co cukroví z formičky. To musíš otočit.
|
Půlka psa | 24064 |
16.2.2020 14:14:39
Buchli, našla jsem tohle:
"Jak prosím psát správně : dyskomfort, nebo diskomfort? Odpověď ASČ: S psaním předpon dys- (řeckého původu) a dis- (latinského původu) jsou v praxi stálé problémy. Důvodem je relativní blízkost jejich významu: – Předpona dys- signalizuje poruchu, závadu, zjevnou odchylku od většinového či žádoucího stavu; proto píšeme např. dysfunkce, dysgrafie, dyslexie, dyslálie. – Předpona dis- znamená buď „roz-“ (např. dislokace), nebo „ne-“; v druhém případě jde tedy toliko o nesoulad s pravidly či běžným stavem, nepohodu: proto píšeme disonance, diskrepance, disproporce, disgustovat, diskriminovat. Pokud jde o dotazované slovo: správné psaní je diskomfort, protože zde nejde o poruchu či závadu, ale o nesoulad s běžným, resp. žádoucím stavem, tedy ve významu „nekomfort“." |
neznámá | 91073 |
16.2.2020 14:13:08
Neviděla jsem, možná se podívám.
Nikdy jsem neslyšela, že buchty se podávají otočené. Mašluji je rozpuštěným máslem s rumem a vypouklé jsou hezké. Asi stárnu, ale líbí se mi kýčovitost pořadu, prostředí nebo třeba nádobí. Ale hnusí se mi olizování těsta a různé matlání se v jídle. Takže nesleduji. |
Lída+2 | 28136 |
16.2.2020 14:12:07
Obě moje prababičky je servirovali tak, ze se z pekáče vyklopily. Přesně jak ukázala porotkyně. Jen na rošt. Pak se vzala mašlovačka a potrely se trošku rumem. Pak pocukrovaly. A takové s višňový. Na ty jsem dostala večer chuť.
S chlebem se zachází přesně jak píše zakladatelka. S buchtama nikoliv. Jj dneska jsem je nezvládla, ale čekají mě. Mam dobrý x lidí mi říká, že chutnají jako jim pekla babička. Což mě těší ve chvíli, kdy dotyčný má kolem 70. |
angrešt | 114837 |
16.2.2020 14:10:40
Důvod překlápění buchet je ten, že pocukrování té spodní strany, na níž se vlastně "smažily", udělá takovou krustu podobnou jako třeba na štole a tím jim prodlužuje trvanlivost.
Sama překlápím, když se mi nechce špinit druhé prkénko :) když se mi ušpinit chce, tak to pak ještě překlopím napodruhé a tím jsou zase vypouklým nahoru :) |
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
16.2.2020 14:06:34
Taky mě to zklamalo.
|
sourir | 141922 |
16.2.2020 13:59:41
O tech buchtach jsem nikdy neslysela. Diskomfort mi zpusobuje cely porad. Koncept, nudne, misty trapne, pozadavky na soutezici, at uz casove (pak resi, ze je neco nedokynute nebo nedopecene) nebo esteticke (treba modelovani - tohle umi malokdo, neumim, pecu neco jineho). Videla jsem jen sem tam neco, vcera cely dil. Pisu jako clovek, co pece hodne. Ale vim, ze nejsem cilovka poradu.
|
Marika Letní | 140743 |
16.2.2020 13:53:16
Jak píše Puhovaná. Zadek patří na židli ne na stůl. Ani na linku.
|
Marika Letní | 140743 |
16.2.2020 13:49:17
Dívala jsem se. Až po diskuzi před několika dny tady. Kupodivu to vůbec není špatný pořad a baví mě.
Pověru o buchtách neznám. Tak je mi to jedno. Jiná věc je, že si mi více líbí s “čepičkou” než rovným nahoru. Chleba by byl obráceně nestabilní. Obracím někdy dortový korpus. Také jsou koláče pečené obráceně. Ovoce dole a těsto navrchu, po upevení se vyklopí. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.