Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Senedra | 14756 |
16.2.2020 19:43:42
Termix, mletý mák podliju mlékém ( dělám už tak nějak od oka), přidám povidla nebo marmeládu, trochu cukru a mletou skořici, nechám přejít varem důkladně promíchám a odstavím, aby vychladl. Máme rádi pořádně makovou nádivku, takže mívám spíš víc máku a dle porotců by byl asi sušší. Málokdy zahušťuji drobečky z piškotů.
|
Marika Letní | 140743 |
16.2.2020 19:39:42
“ pozadavky na soutezici, at uz casove (pak resi, ze je neco nedokynute nebo nedopecene)”
Jo to mi také vadí. Třeba u velikonočního věnce jim dali málo času a pak jim vyčtou nedokynutí. Já když peču mazanec nebo vánočku tak mi těsto kyne hodiny, opakovaně těsto zpracovávám a nechávám znovu kynout. A pak nechápu proč tam nemají hodiny, aby si hlídali čas sami, proč jim to chodí oznamovat. |
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
16.2.2020 19:15:46
Já třeba po lince (pracovní desce) dost často chodím nebo na ní klečím. Jsem malá, takže když potřebuju něco v horních skříňkách, tak si holt vyskočím. A to jsem si nechala záměrně nižší horní skříňky, nabízeli mi i vyšší.
|
Stáňa * | 7932 |
16.2.2020 18:34:13
Termix,
makovou nádivku dělám tak, že mák "spařím" horkým mlékem, na 300 g maku dávám cca 2 dcl mléka. Pak přidám lžící marmelády nebo povidel. Nakonec lžíci rumu. Občas přidávám trochu skořice. Dělala jsem to zrovna minulý týden do závinu a budu dělat příští víkend. Maku umelu vždycky víc a dám ho do sklenice se šroubovacím víčkem. Moje mamka spaří mám menším množstvím mléka než já, ale přidává tam trochu uvařené krupicové kaše. Mák je pak taky vláčný. A ještě rozinky, ale ty já nemusím. |
Pruhovaná | 64704 |
16.2.2020 18:26:36
Dyť to projde tepelnou úpravou, více než 100 stupni 😉.
|
Půlka psa | 24064 |
16.2.2020 18:15:24
Dala jsem tam rum a pak mi došlo, že vanilku mám taky jen naloženou v rumu a citrónovou kůru taky jen v rumu a povidla jsem taky dělala s rumem. Ale chutná to dobře, tak nějak po rumu.
|
Termix | 105545 |
16.2.2020 18:06:00
Jo Len, s tím chlebem jsem taky trpěla. Peču všechno pečivo domácí a ob den i kváskový chleba. Z toho drožďového a ještě v takovém časovém presu, to jsem fakt měla osypky.
Buchty moc často nepeču, ale když už, tak buchty neotáčím. Nemáte ale někdo tip na makovou a ořechovou nádivku? Mně se nikdy moc nedaří. |
neznámá | 91073 |
16.2.2020 17:54:46
Copak? Já jednou omylem zadělala vánočku rumem, došlo mi to, až když jsem dávala dvě lžíce mlíka pro chuť.
|
Půlka psa | 24064 |
16.2.2020 17:52:26
Buchty jsem na základě téhle diskuze udělala dnes. S marmeládou. A mám pocit, že jsem to přehnala s rumem, ale chuťově jsou super.
|
Stáňa * | 7932 |
16.2.2020 17:45:52
Buchty, kynuté těsto obecně, peču dost často, jsem na to zvyklá i původní rodiny.
Buchty po vytažení z trouby automaticky překlopím na větší prkýnko nebo na rošt. Nenapadlo by mě to dělat jinak, proto jsem včera nebyla překvapená, když to tam porotkyně říkala . Asi ten důvod, co uvádí Angrešt. Na pořad se dívám ráda, oproti MasterChefovi to má příjemnou, poklidnou atmosféru a hezké prostředí. Navíc to není prokládané reklamami, což mi na něm hodně vadí. Tady MaserChefa dávají později a já ráno poměrně brzy vstávám. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.