neznámá | 91073 |
11.4.2025 22:28:22
POtřeboval si do těch míst parkovat auto a měl pocit že mu šeřík překáží, že moc přerůstá na obecní pozemek. Přitom všude okolo má placu jak na kamion.
|
Stáňa * | 7932 |
![]() |
11.4.2025 22:25:03
Pokud to vydržíte
![]() Snad šeřík obroste. Jak tu někdo psal, je to plevel. Co ho k tomu vůbec vedlo? |
Blanče | 42184 |
![]() |
11.4.2025 22:21:14
Neznámá jinak situace na pytel a moc mne mrzí, ale šeřík je děsný nezmar a pokud NAD roubem, zase obrazí i když je na pařez.
|
neznámá | 91073 |
11.4.2025 22:20:38
Dík, takže nic.
Budeme se se sousedem okatě ignorovat a dělat, že ten druhý neexistuje. ![]() |
TaJ | 81121 |
![]() |
11.4.2025 22:20:03
Stará huso, můj syn to měl odmalička s tou pomlázkou úplně stejně. Vůbec nechápal, proč by jako měl někoho šlehat pomlázkou a taky to nikdy nedělal. Vajíčka jsme barvili a zdobili, když byl malý, jelikož ho tyhle výtvarné aktivity bavily, teď už dávno vajíčka nebarvíme. Nadílku mu nechával zajíček na zahradě a syn ji tam vždycky ráno chodil hledat, poschovávali jsme to vždycky všude možně a on chodil s košíčkem a hledal
![]() |
Blanče | 42184 |
![]() |
11.4.2025 22:18:46
Minulý pátek jsem uvízla díky autu ve městě a nestihla se jet převléknout na drobnou společenskou akci, tak jsem se z trika do příjemné halenky převlékla v nějakém butiku a v dalším doladila bižuterii.
Dnes jsem objevila úžasné japonské vzory na kolekci látek a chtěla župan, ale je to tuhá bavlna:-(, takže vymýšlím japonské odpoledne se susi, origami, ikebanou, sašiko, kumihimi, nějaký patchwork, japonské dřevené panenky kokeshi - ale to už do velikonoc nestihneme, 17. května bude muset stačit ![]() |
Stáňa * | 7932 |
![]() |
11.4.2025 22:17:55
Termixi,
původně jsem myslela, že budeš učit do deseti do večera, teď to čtu znovu a je to ráno. Tak to pak tu jízdu 100 km chápu :) |
Stáňa * | 7932 |
![]() |
11.4.2025 22:16:04
Neznámá, obec v takových případech nemá žádnou pravomoc.
V obdobných případech, pokud k tomu jsou rozhádaní sousedé svolni, se starosta sejde s oběma z nich a snaží se napomoci domluvě. Přestupky se u nás neřeší na úrovni obce, ale v přestupkové komisi v blízkém městě. Obec platí nějaký paušal za každý případ. To ovšem předpokládá, že jeden soused toho druhé nahlásí. Jak si vůbec mohl soused dovolit vniknout na váš pozemek a tam řezat šeřík? To přestupek určitě. Pokud s ním není domluva, pak bych ho asi nahlásila . U nás se kdysi řešilo, že jeden soused měl včelstva umístěná kousek od hranice pozemku souseda, který byl na včely alergický. Přesunout je nechtěl, tak to taky řešila komise. |
neznámá | 91073 |
11.4.2025 22:06:15
Kotě si vezmi, jedna kočka navíc nic není.
![]() A kotě je radost. Stáňo, ty si myslím psala, že se angažuješ na obci a trošku do toho vidíš. Jak se řeší sousedský naschvál? Je to blbost, soused mi pokácel šeřík, byl na mém pozemku a zavázel maximálně na obecní pozemek, vzal ho fakt blbě, těsně nad roubem a na pařez, prostě ho zničil. Nevím, co mě s.re víc, jestli, že se odvážil na náš pozemek nebo to, že mi zničil můj oblíbený šeřík. Má cenu to nějak řešit? Manžel mluvil se starostou, starosta pokýval hlavou, že soused je vůl a tím to končí. Prostě mě to strašně na.ralo, teď když už by kvetl. |
Termix | 105545 |
![]() |
11.4.2025 22:03:32
Tento týden musím pracovat i o víkendu, přednahrazuju některým studentům velikonoční prázdniny, takže zítra začínám v 6 a skončím v 10 a potom 100 km na závody s dcerou, kde budeme téměř do večera a hned potom zpátky, protože jdeme na jednu speciální oslavu. V neděli mě čeká velký úklid a něco na zahradě.
|
Jak na úspory v rodinném rozpočtu: Pomůže vám cashback od PlnáPeněženka.cz
Bosá chůze pro děti: Zdravý vývoj nožiček díky barefoot obuvi
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.