Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Petra |
• |
3.12.2011 17:01:32
Ahoj Vilmo,
na otázku, jestli se to věkem lepší, neumím jaksi odpovědět. Záleží vždycky i na mojí náladě, jak moc jsem schopná syna zvládnout. Někdy prostě jsem vyčerpaná a mám ho plný zuby ) a pak mám pocit, že se nic nezlepšilo ani o krůček. Opravdu mě hodně unavuje to jeho neskutečné lpění na určitém tématu. Mele o tom pak pořád dokola a člověk toho má DOST. Moc si neuvědomuje, že to ostatním může vadit. Když mu to člověk dá najevo, je na něm vidět směsici vzteku a ukřivděnosti - tak silnou, že ani ve svém věku někdy nevydrží a má slzy v očích - ale není to "jen" lítost, ten vztek hraje hodně velkou roli! Z tématu nejoblíbenější společenské hry, o které mluvil posledních 4-5 měsíců přešel někdy v říjnu na téma "hadi". O ničem jiném se s ním vpodstatě nedá mluvit. Občas je to i poučné, něco se dozvím, ale převážná většina času je vyplněna větami typu: "Mami, že jsou roztomiloučký!" "Mamí, a kdy půjdeš na teraristiku? A proč tam nechceš chodit se mnou?" "Mamí, a proč si toho hada nemůžeme pořídit domů?" "Až budu velkej, budu mít plnej barák hadů." "Mamí, až půjdeš na teraristiku, dáš si hada kolem krku? Proč ne? A čeho se bojíš?" ... "Mamí, ty jsou roztomilý, viď?" A ZNOVA DOKOLA. Někdy mám pocit, že budu vraždit, ale jinak se mi moc nedaří s ním SDÍLET, tak raději zvládám JEHO téma. Otázka je, jestli stejně necítí moje pravé emoce a třeba o to víc neopakuje. Nedávno jsem četla něco o aspergerově syndromu. Nemyslím si, že by ho měl... ale ten příznak - setrvává až obsesivně u tématu a nevšimne si, že nezajímá ostatní - je naprosto stejný. Pomoc, potřebuju trpělivost!! |
Lenka,ADHD |
• |
2.12.2011 14:47:06
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli někdo nemáte zkušenosti s nějakými poradnami nebo skupinami pro rodiče a děti s ADHD v Brně?
Moc byste mi pomohli,děkuju |
Venavella | 41590 |
13.11.2011 10:54:43
To je můj syn před 2 rokama. Teď je v první třídě, učím ho doma, i proto, aby ho ostatní děti a učitelka nesežraly. On je hodnej, ale zoufale nepraktickej, má i dyspraxii, dysgrafii. Ale je chytrej, asi se i někdy vybičuje. V plaveckým kroužku uplave jeden bazén zatímco ostatní uplavou 3-4 Když někdy jde do školy, tak děti už píšou a on si zavírá penál)))
|
lipoo | 47870 |
9.11.2011 11:00:42
přesně jak píše Vilma....tyhle děcka se vybičují jen tam,kde je to zajímá...náš ve druháku vyhrál okresní kolo SOČky.....z elektroniky je nejlepší,má jet na měsíc do anglie,atd...ale jinak v praktickém životě naprosto nepoužitelný
|
lipoo | 47870 |
9.11.2011 10:59:21
marcelo-neboj...mám jednoho hypoaktivce doma,teď je ve třetáku na střední a děcka ho docela braly a berou
|
Hal2 | 90975 |
9.11.2011 7:49:52
Petro,
máme podobný problém. Máš pocit, že se to věkem lepší? U nás jednoznačně ano, jenom nevím, jestli dost rychle, aby to pro život stačilo. Z budoucnosti mám taky obavy. Dokud jsou děti, tak mají nalajnovaný čas, ale mám strach z toho, až to jednou bude na něm, jestli bude sám zvládat i ty pro něj nepodstatné věci. Jinak jak píšeš, že syn má IQ 140 a neprojevuje se to, tak myslím, že ono se to projeví jen, když se najde nějaká oblast nebo činnost, při které to dítě má pocit, že se seberealizuje. Nebo kolektiv podobně "postižených". A to je hodně složité, zvlášť, pokud praktická sféra každodenních činností pokulhává. Tyhle děti myslí jinak a řeší jiný problémy než jejich vrstevníci a není pro ně lehké fungovat běžným způsobem, ale pokud se povede najít něco, při čem jsou šťastný, tak dopředu jdou a ta inteligence o sobě dá vědět. |
Marcela |
• |
1.11.2011 22:10:16
Dobrý večer, mám syna 4 roky. Domnívám se, že má ADHD s hypoaktivitou, alespoň se mi tak jeví. Všude na internetu jsem sháhněla informace na hypoaktivitě, ale nic moc konkrétního jsem neobjevila. Synovi vše trvá hrozně dlouho, oblékání, a o jídle raději ani nemluvit, drží lžíci, kouká kde co lítá a nejí, pořád si s něčím musí u jídla hrát, nevím, jak s ním mám pracovat, je zároveň hrozně tvrdohlavý, když se snažím ho něco učit, nechce a všechno bojkotuje. Někdy je to o nervy, mám ještě mladšího syna a to je úplný opak. Říkám si, co ho v dnešním uspěchaném životě asi čeká, hlavně ve škole, děti jsou někdy hrozně zlé, aby mu to nenechalo šrámy na duši.
|
Petra |
• |
3.10.2011 12:30:11
Ahoj, syn (10 a třičtvrtě) je na tom podobně, jak píšeš. Úrazy tedy neměl, resp. ne nějaké zásadní. Ale je to přesně takové - v jednu chvíli zamyšlený, mimo, strašně pomalý např. při oblékání nebo při práci do školy. Zároveň nevydrží v klidu, když jedeme např. autobusem, nebo když se na něj čeká. Mele se na sedačce, všelijak protahuje, když stojí, bojuje rukama nohama nebo si najde klacek a šermuje s ním. Když je potřeba, aby byl opravdu v klidu, alespoň mluví a pokud ho nenapadá nic zásadního, pronáší věty typu: "Mami, těšíš se?"
"Na co?" "Na příští vánoce." (V lednu apod.) Jinak údajně má IQ 140, ale moc se to neprojevuje. Učení zvládá dobře, ale má "výpadky" pozornosti. Jakmile ho něco zaujme, hned si všechno pamatuje a ptá se, ale u ničeho dlouho nevydrží. Někdy jsem z toho dost nešťastná, protože se o něj bojím. Jak se to bude dál vyvíjet... Jenom když si vezmu, jaké hračky kdy chtěl... a většinou po prvním, druhém použití nebo do týdne šlo všechno do poličky a od té doby tam leží. Pořád ho baví deskové a jiné hry (má jednu extra oblíbenou), což ovšem znamená, že neustále vyžaduje, abychom hráli s ním. Myslím, že na něj nejvíc sedí, že má ADHD, ale je subtyp s výraznou nepozorností. Druhý subtyp má výraznou hyperaktivitu. Někde jsem tohle rozdělení četla a připadalo mi poměrně dobré, ale kde, to už si nevzpomenu. |
slepenina | 94839 |
9.6.2011 8:26:36
Já vím a určitě už v tomhle věku měnit réžim dítěte s takovým postižením by bylo hrozné. Myslím, že tak je to dobře. No moji rodiče se také rozvedli z důvodu tátových nevěr a matka nás nechtěla k němu dávat, že má jinou ženskou a chtěla, když se náhodou setkáme s ním u babičky, abychom mu vykaly se sestrou. Co dělala za zle, když si táta vzal jednou k sobě moje děti na týden, že přeci nenechám je tam takové ženské atd. Ona mě právě dala i ve 13 letech na výchovu k matce od táty, s tátou jsem navázala pak velmi dobrý vztah, ovšem horší je to nyní s mámou, jo měla jsem se tady velmi dobře, ale nemůžu na to zapomenout. Dítě potřebuje tu mámu právě v období puberty asi nejvíc a babička mi to velmi nahradila a hodně na ní stále vzpomínám, chybí mi velmi což se o mámě říct nedá. Tak jsem si zas vytřepila trochu víc pusu.
|
ivetkakl | 118272 |
8.6.2011 18:13:26
nj od našeho rozvodu měl jen 1rok někoho což po 8letech rozvodu...no asi na tom něco bude že je sám..no tak si prostě řekl,že mám 3 děti,tak proč by nemohl vychovávat aspon svýho kluka...no kluk by byl chudák kdyby to dopadlo obráceně
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.