Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Alena | 129302 |
12.2.2024 12:39:52
"rodiče, kteří platí 10.000,- Kč měsíčně asi nedopustí, aby děti vyšly ze školy negramotné" ja nevim, negramotne asi ne, ale podle prumernych meritek nedovzdelane klidne, cetlas - k cemu je nasobilka, k cemu ty nepotrebnosti k prijimackam (zakladni matika). Mysli si, ze rada veci proste neni potreba. Prostupnost vetsinovym vzdelavaci systemem je nezajima. Ostatne nevim jestli se poslecnost shodne na tom, co by melo byt dnes soucasti vzdelani.
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
12.2.2024 12:38:18
Ale ti, co se učí jenom to, jim dává smysl, jsou pak v životě docela nepoužitelní. Takoví matematici, co nepotřebujou dějepis, zeměpis, biologii, literaturu, hudebku, pak se s nima nedá o ničem bavit. Základka by měla do těch dětí dostat všeobecnej přehled.
|
kosatka2 | 89902 |
12.2.2024 12:33:14
Podle mě se ty školy prezentují o dost svobodněji, než to pak ve skutečnosti je, protože zákony, inspekce, přijímačky, tlak rodičů...
Navíc třeba co je pro generaci mojí mámy děsně alternativní, pro moje děti je už normální i ve škole typu masokombinát, takže taky otázka pohledu na věc. Ale třeba jak tu někdo psal s tou sobeckostí dětí, může jít i o lenost rodičů děti k něčemu vést, usměrnit, vysvětlovat, diskutovat, atd. Podle všeho se tohle dost kulturně liší v různých zemích a nakonec ty děti všechny nějak dospějí a fungují. |
Federika | 14090 |
12.2.2024 12:31:23
Susu,
ale ona zas umí jiný věci, takový, kde zas mají mezery děti z klasické školy. Ví, co chce a co nechce, umí máknout tam, kde jí o něco jde. Když jí něco nedává smysl, nedělá to a má argumenty, proč to dělat nebude. Jen samozřejmě nevím, do jaké míry tohle ovlivnila jen škola. |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
12.2.2024 12:30:28
asi polovina dětí má na školné slevu...
a jsi si jistá, že každý rodič, mající na školné, vidí vzdělávání jako prioritu? já mám spíš dojem, že podobnou školu zvolí rodiče, kterým nevyhovuje režim a dril klasické školy a potřebují nějak vykázat, že dítko splňuje podmínku povinné docházky... a bohužel klidně může jít i o rodiče, podle kterých ti nejlepší vzdělání dá sám život... ono i s všž (vysoká škola života) se dá docela slušně vydělávat |
Monika | 123907 |
12.2.2024 12:25:57
Kosatko, rodiče, kteří platí 10.000,- Kč měsíčně asi nedopustí, aby děti vyšly ze školy negramotné - tj. buď se jejich dítě potřebné "nějak" naučí nebo asi změní školu, bych tipla. To školné zřejmě docela indikuje, že žáci budou spíš děti "schopnějších" rodičů, kteří zároveň považují vzdělání za důležité, asi tam nebude moc dětí, jejichž rodičům je škola putna ...
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
12.2.2024 12:22:15
Moc se mi to nelíbí. Pokud bych k tomu učení přistupovala takhle, nechala bych dítě v domácím vzdělávání. Trávit tolik času ve škole a nenaučit se nic mi přijde na houby.
|
Monika | 123907 |
12.2.2024 12:20:50
Kosatko, tak u tvých dětí asi není úplně zřejmé, jestli se jedná hlavně o vliv rozdílných škol nebo prostě o rozdílně založené děti. Z nějaké části asi půjde o obojí, ale je tu otázka poměru. A jako vždycky u všeho - jedna věc je, jak škola prezentuje své cíle a zaměření a druhá věc je vliv konkrétních učitelů, kteří jsou také různí, stejně jako děti. A někteří se taky třeba v "osvobozené škole" nedonutí pořádně pracovat ...
|
susu. | 129001 |
12.2.2024 12:17:50
Vnímám jako chybu školy, když žák takto musí něco dohánět.
|
Dari79 | 114243 |
12.2.2024 12:08:26
Na mě je to už možná taky až trochu moc, ale třeba jen při pohledu zvenku.
V naší škole taky, kdybych to slyšela, tak bych měla pocit, že ty děti "nemůžou nic umět". A přitom to rozhodně není pravda. Jde podle mě hlavně o pedagogy - holt v "nedrilovací" škole musí umět namotivovat a připravit to zajímavě, aby to ty děti bavilo. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.