| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Lékaři - oční

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 534  [Dalších 284 >>]
štěpánkaa 100291
24.2.2012 11:58:48
s dítětem na první vyšetření k optikovi fakt ne. Nemůžeš vědět, zda "jde jen o dioptrie" nebo má nějakou závažnou oční vadu. Optik ani optometrista to nemusí poznat. rozhodně k lékaři!!!!
K optikovi nechodím ani já, vždy zajdu k lékařce, byť mám již asi 15 let stejné dioptrie na krátkozarakost~d~
DaVinci 49945
24.2.2012 10:51:34
Pokud ti jde jen o ověření, tak v optikách bývá možnost sejít se s očním lékařem. Často za to zaplatíš, cca 200 Kč a pak ti ty dvě stovky odečtou, pokud si u nich koupíš brýle.
Lucie (+3 zlatíčka) 80921
24.2.2012 10:31:39
Jo, a nebylo to poprvé, co jsem si šla diagnózu ověřit jinam.
Nikdy si nikdo nestěžoval. Jediný problém jsem měla, když jsem kdysi na první pracoviště šla oznámit, že jsem konzultovala jinde a nehodlám se podrobit jejich zákroku, tak se chovali slušně řečeno velmi neprofesionálně.
Jinak to samozřejmě nikde nehlásím, jediný, kdo má předhled, je pojišťovna a té to zřejmě nevadí.
Lucie (+3 zlatíčka) 80921
24.2.2012 10:26:35
Já jsem cca před pěti lety během poměrně krátké doby navštívila 3 různé oční lékaře a asi 4 neurology s tím samým problémem, jen u prvního neurologa jsem měla žádanku od praktického lékaře, jinak všude bez žádanky, jen po domluvě. Ani mě nenapadlo, že by to snad nešlo a nenapadlo by mě to ani teď.
Malenka44 107181
24.2.2012 10:25:37
udělala jsem to před dvěma lety, protože se mi nelíbil závěr neuroložky po úrazu hlavy u syna - tvrdila, že je syn naprosto v pořádku (po dvou minutovém vyšetření), dalších dvacet minut psala zprávu, ve které mimo jiné bylo, že je hyperaktivní (dovolila mu chodit po místnosti), nemá jednotné vedení (nechápu, kde na to přišla) + spoustu dalších bludů a že už tam chodit nemáme. Za cca měsíc nás vzala jiná (na další doporučení dětské) a závěr byl zcela opačný. Další rok jsme byli v její péči. Takže pokud si nejsi jistá výsledkem, tak raději dva lékaři než jedna špatná diagnoza.
say
  • 
24.2.2012 10:21:49
Vyšetření u optika zásadně nedoporučuju, tam bych šla pouze v případě, že bych měla léta stejné dioptrie a chtěla si to nechat potvrdit při nákupu nových brýlí. Pokud by se jednalo o dítě (zvláště pak v případě 1. vyšetření), ani by mě to nenapadlo.
asimana
  • 
24.2.2012 10:11:14
Medůzko, před pár lety jako iniciativní prvomatka jsem šla se synem k očařce, neb se mi zdálo, že syn švidrá. Podle dr. nešvidral ale prý je dalekozraký a dala mi termín za 14 dní, že si máme přijít pro brýle. Nedalo mi to, nikdo v rodině brýle neměl a naštěstí jsem si vzpoměla na známou, co pracovala na dětské oční poliklinice. Ta mi vyjednala vyšetření přímo u primářky (dokud měl ty oči rozkapané) a ta říkala, že žádné brýle nepotřebuje, že je vše OK. Byli jsme tam ještě několikrát na kontrole a vždy bylo vše v pořádku.
zerat 18305
24.2.2012 9:59:08
Medůzko u prvotního vyšetření jde-li, jen o dioptrie bych se spokojila s vyšetřením u velmi dobrého dětského optika. Pokud se pak jedná o nějaké prodlužování léčby... tak bych zvolila cestu vyšetření ještě u dalšího dr. Přiznávám, že my jsme právě v té situaci, kdy přemýšlíme, jestli nenecháme dcerku vyšetřit ještě u další dr. a nejspíš za tou druhou pojedeme kraj světa... Už 3. roky posloucháme, jak se očička lepší, a jak už bude brzy bez brýlí a pořád nic ~Rv ~d~ Vzhledem k tomu, že cena brýlí není ani omylem zanedbatelná, tak přemýšlíme nad nestranným vyšetřením u druhé, abychom se dozvěděli zda se to lepší nebo už to třeba není dobré ~d~
Carlin 40902
24.2.2012 9:52:21
Registrují pouze praktičtí lékaři (PL), takže PL pro dospělé, pro děti a dorost, gynekolog a stomatolog. U těch platí ty 3 měsíce, u odborných lékařů ne.
Dee Dee+2 kluci 91465
24.2.2012 9:47:09
Chodíme od narození k Dr.Malcovi do Motola i k dr.Zobanové na Barandov.Lze to, chodíme k nim současně. Dr.Zobanové to nevadí, Dr.Malec se ze začátku urazil,ale také to skousnul.

Necítila jsem potřebu se nějak obhajovat.

Administrativně to jde.
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 534  [Dalších 284 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.