| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácnost - jak co vyčistit

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 7016  [Dalších 6906 >>]
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
26.6.2023 8:20:16
breburdo, jasně, máš pravdu, napsala jsem to špatně (unavená, z mobilu, přiblblá, jen v reakci na utěrky ~;))... mělo to být, že sousedka používala vlhčené ubrousky místo vlhčeného toaleťáku :-)
A. Andrs 157190
26.6.2023 8:19:04
TaJ, ano to.
A. Andrs 157190
26.6.2023 8:17:58
Nemám na mysli běžné provozní uklízení WC, ale generální úklid. A to skutečně většinově muži nedělají.
TaJ 81121
26.6.2023 7:46:27
Dari, přesně, u nás tohle manžel i syn dělají naprosto samozřejmě. Ale možná A.Andrs myslela takové to větší čištění, když jsou tam ty usazeniny, ne běžný úklid po návštěvě WC...to už možná každého chlapa netrkne, že by to mohl taky udělat...
L+ 2m 114525
26.6.2023 7:23:47
Kat, vím co máš na mysli. Dělá nám to záchod v práci. Pomáhá na to Domestos ( ne Bref, ne Savo, ne Devil). Ale chce to delší dobu, ideálně přes víkend, pokud máte kam odjet. Normálně pořádně poleju mísu v pátek večer, zavřu poklop. V pondělí ráno přijdu a ani nemusím drbat, stačí spláchnout a je to pryč. Ale třeba pres noc to nestačí.
Žžena 83005
26.6.2023 7:13:38
Andrs,
já nevím, to žiješ v jeskyni a potkáváš jen neandrtálce? V 21. století se normální muži střední a mladší generace (ano, dnes je NORMÁLNÍ umejt po sobě záchod apod.) vyskytujou dost běžně napříč Českem i Německem a spíš ti, co to nedělaj, jsou na pozdvihnutí obočí a zavření do zoo jako relikt minulosti.
Kopřiva Dvoudomá 34182
26.6.2023 7:00:40
Zrovna včera jsem podle youtube rozebrala celý geberit a důkladně vyčistila.
Byl vodní kámen na těsnění výpusti.
Youtube je fajn.
Dari79 114243
26.6.2023 6:44:18
Můj muž to naprosto standardně dělá...

Vychází to určitě z toho, že několik let žil úplně sám, takže kdyby to nedělal, tak to nedělá nikdo.

A taky z toho, že by se styděl, kdyby WC nějak ušpinil a já nebo dítě (nebo nedejbože návštěva) tam šli po něm... Úplně automaticky to učil i kluky, takže po "velké" se musí po spláchnutí do WC podívat a je-li třeba, použít štětku.

Taky pouští ventilátor, když je to třeba, aby ten, kdo jde po něm, neupadl do mdlob smrádečkem. To taky děti učí (vč. příkladem).

Nemyslím, že je v tom rozdíl mezi klukem nebo holkou.
Dětské postýlky - největší výběr na Favi.cz
K_at 121378
26.6.2023 6:12:46
TaJ, no asi tak. Běžněji vařím já, ale vymyslet, nakoupit, uvařit, uklidit vč WC, vyprat, vyžehlit, to není raketová věda. Oproti tomu já nezvládnu spoustu technických věcí kolem PC, telefonů, auta, domů, chalupy. A teda nepokacim strom a neodtahnu těžké věci. Ale pilu a sekeru ovládám stylem jde to, ale dře to.
TaJ 81121
26.6.2023 1:18:59
A.Andrs, můj muž doma celkem běžně vaří, uklidí, co je potřeba, takže klidně i to WC, dá vyprat prádlo, když jsem o víkendu v práci a něco potřebují vyprat, pověsí ho i poskládá suché. Já zas nemám problém přeházet na zahradě kompost, nebo odnosit do sklepa brambory na uskladnění. Většinou máme doma práce nějak rozdělené, vychází to z našich časových i fyzických možností, kolik kdo trávíme času v práci apod. Takže manžel z větší části nakupuje a vaří, já zase uklízím a starám se o prádlo. On řeší věci kolem auta, řemeslníků apod., já zase všechno kolem synovy školy, kroužků, doktorů... Ale nemáme absolutně problém se navzájem prohodit, když to situace vyžaduje. O zahradu se staráme společně. Syn podle potřeby taky pomáhá doma i na zahradě.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 7016  [Dalších 6906 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.