Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
TaJ | 81121 |
![]() |
8.9.2024 21:29:54
Kaipo, no, on třeba syn vlastně čte a celkem dost, ale ne knížky...na netu pořád čte nějaké články o dopravě, píše si (a tudíž i čte a reaguje) s různými lidmi, kteří mají stejný zájem, hledá informace o různých akcích apod., ale nevidí nejmenší důvod, proč by měl číst nějaký příběh, nebo cokoli podobného. A jo, má i hodně knížek o dopravě, jenže v žádné ty informace nejsou tak obsáhlé, v každé je něco, ale nikde všechno, co chce zrovna vědět...na netu se dočte těch informací mnohem víc a dostane se k nim rychleji a v ten čas, kdy je zrovna potřebuje...
|
monam | 158013 |
8.9.2024 20:43:04
Děti obecně nečtou, resp. většina dětí moc nečte. Zatímco já třeba podcasty nemusím, mladá generace zase nemusí knížky.
|
Kaipa | 98564 |
8.9.2024 19:50:42
Vranice, přesně tak, je to jednodušší. Prostě jen pasivně přijímat.
Já to mám takhle se sportem - koukám v televizi (jako jo, lyžuju, jezdím na kole, plavu, ale to je tak všechno). Taky holt nebudu na olympiádě. Ale 250 slov - to dají. |
TaJ | 81121 |
![]() |
8.9.2024 19:46:37
Vranice, přesně...co jsme se synovi od miminka načetli, později se mnou chodil i do knihovny, vybíral si tam knížky, v předškolním věku poslouchal od nás čtení večer klidně hodinu, měl svoje oblíbené knížky, viděl nás s manželem číst apod. Kupovala jsem mu pořád nějaké nové knížky, protože ty po nás ho téměř žádné nezaujaly... No a od chvíle, co se naučil sám číst, tak ho postupně knížky přestaly bavit a doteď knížky prostě nečte... Zkoušeli jsme kde co, ale prostě ne. A to jsme v tom věku tenkrát neměli ještě doma nikdo chytrý mobil, ani tablet a PC měl velmi omezeně, spíš hlavně na videa vlaků, třeba chvíli místo večerníčka, než jsme šli číst před spaním...prostě i kdybychom se na hlavu stavěli, tak čtenář z něj prostě nebude.
|
Vranice | 21600 |
![]() |
8.9.2024 19:38:58
Kaipo, máš sice pravdu, ale děti s dys poruchami těžko dostaneš k činnosti, která jim nejde a tudíž je to těžce nebaví. Já jsem si s dětmi četla od jejich batolecího věku, před spaním, při čekání kdekoli, při cestách v metru, kde není na co koukat z okna. Přesto čtou minimálně, knihu považují za zbytečný předmět z minulého století
![]() Starší má perfektní sloh, asi spíš vrozená vlastnost, než že by měl načteno. Mladší se vyjadřuje písemně trochu kostrbatě, ale snad to ještě vypiluje. Ve škole napsal doteď víc esejí v angličtině než v češtině. Ráda bych věřila, že to češtinářka v tomhle školním roce napraví. |
Vranice | 21600 |
![]() |
8.9.2024 19:14:23
K_at, díky za téma, myslím, že bude aktuální nejen u nás.
![]() ![]() |
Kaipa | 98564 |
8.9.2024 19:11:41
Vranice, samozřejmě vím, že to není populární rada. Jenže to je optimální způsob rozvoje slovní zásoby. I když třeba syn není čtenář (na ZŠ četl povinně, prostě jsme vypěstovali návyk, že večer se v posteli čte), přesto má skvělé vyjadřovací schopnosti. Asi něco podědil
![]() |
K_at | 121378 |
8.9.2024 18:44:35
Vranice, ty jsi poklad. Už zase.
![]() |
Vranice | 21600 |
![]() |
8.9.2024 18:18:23
K_at, na stránkách knihovny jsem našla online kurz z covidového období Seď doma a piš . Je to zaměřený spíš na ty, co by chtěli psát a případně publikovat, ale dají se z toho vzít některé techniky na procvičování, u každé lekce jsou úkoly. Jsou tam tipy, jak rozvíjet kreativitu, hledat slova, asociace, tipy na knihy o tvůrčím psaní.
Rada typu číst, číst a číst je fajn, ale u mnoha juniorů, včetně našeho, těžko proveditelná. Nabídla jsem mu poslech audioknih, třeba cestou do školy nebo v autě a doufám, že mu to k maturitě pomůže. |
Pole levandulové | 23006 |
![]() |
8.9.2024 17:07:53
Co nejvic cist, psat, precist si navodnou knizku a sehnat si podpurna opatreni z PPP. Vse samozrejme s predstihem.
Tuhle knihu muzem doporucit, jde sehnat v antikvariatech nebo knihovne: https://www.albatrosmedia.cz/tituly/21000/klic-ke-slohu-aneb-nerudou-snadno/ |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.