| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Poruchy učení

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 8287  [Dalších 8257 >>]
TaJ 81121
8.9.2024 21:29:54
Kaipo, no, on třeba syn vlastně čte a celkem dost, ale ne knížky...na netu pořád čte nějaké články o dopravě, píše si (a tudíž i čte a reaguje) s různými lidmi, kteří mají stejný zájem, hledá informace o různých akcích apod., ale nevidí nejmenší důvod, proč by měl číst nějaký příběh, nebo cokoli podobného. A jo, má i hodně knížek o dopravě, jenže v žádné ty informace nejsou tak obsáhlé, v každé je něco, ale nikde všechno, co chce zrovna vědět...na netu se dočte těch informací mnohem víc a dostane se k nim rychleji a v ten čas, kdy je zrovna potřebuje...
monam 158013
8.9.2024 20:43:04
Děti obecně nečtou, resp. většina dětí moc nečte. Zatímco já třeba podcasty nemusím, mladá generace zase nemusí knížky.
Kaipa 98564
8.9.2024 19:50:42
Vranice, přesně tak, je to jednodušší. Prostě jen pasivně přijímat.
Já to mám takhle se sportem - koukám v televizi (jako jo, lyžuju, jezdím na kole, plavu, ale to je tak všechno). Taky holt nebudu na olympiádě. Ale 250 slov - to dají.
TaJ 81121
8.9.2024 19:46:37
Vranice, přesně...co jsme se synovi od miminka načetli, později se mnou chodil i do knihovny, vybíral si tam knížky, v předškolním věku poslouchal od nás čtení večer klidně hodinu, měl svoje oblíbené knížky, viděl nás s manželem číst apod. Kupovala jsem mu pořád nějaké nové knížky, protože ty po nás ho téměř žádné nezaujaly... No a od chvíle, co se naučil sám číst, tak ho postupně knížky přestaly bavit a doteď knížky prostě nečte... Zkoušeli jsme kde co, ale prostě ne. A to jsme v tom věku tenkrát neměli ještě doma nikdo chytrý mobil, ani tablet a PC měl velmi omezeně, spíš hlavně na videa vlaků, třeba chvíli místo večerníčka, než jsme šli číst před spaním...prostě i kdybychom se na hlavu stavěli, tak čtenář z něj prostě nebude.
Vranice 21600
8.9.2024 19:38:58
Kaipo, máš sice pravdu, ale děti s dys poruchami těžko dostaneš k činnosti, která jim nejde a tudíž je to těžce nebaví. Já jsem si s dětmi četla od jejich batolecího věku, před spaním, při čekání kdekoli, při cestách v metru, kde není na co koukat z okna. Přesto čtou minimálně, knihu považují za zbytečný předmět z minulého století :-). Je jednodušší koukat na filmy, seriály, videa, poslouchat podcasty, vše převážně v angličtině. Jiná generace.

Starší má perfektní sloh, asi spíš vrozená vlastnost, než že by měl načteno. Mladší se vyjadřuje písemně trochu kostrbatě, ale snad to ještě vypiluje. Ve škole napsal doteď víc esejí v angličtině než v češtině. Ráda bych věřila, že to češtinářka v tomhle školním roce napraví.
Vranice 21600
8.9.2024 19:14:23
K_at, díky za téma, myslím, že bude aktuální nejen u nás. :-)
~s~
Kaipa 98564
8.9.2024 19:11:41
Vranice, samozřejmě vím, že to není populární rada. Jenže to je optimální způsob rozvoje slovní zásoby. I když třeba syn není čtenář (na ZŠ četl povinně, prostě jsme vypěstovali návyk, že večer se v posteli čte), přesto má skvělé vyjadřovací schopnosti. Asi něco podědil ~;), nebo i to "povinné" čtení pomohlo. A 250 slov je strašně málo, to musí dát i nepsavec.
K_at 121378
8.9.2024 18:44:35
Vranice, ty jsi poklad. Už zase. ~s~ předám. Děkuji moc.
Vranice 21600
8.9.2024 18:18:23
K_at, na stránkách knihovny jsem našla online kurz z covidového období Seď doma a piš . Je to zaměřený spíš na ty, co by chtěli psát a případně publikovat, ale dají se z toho vzít některé techniky na procvičování, u každé lekce jsou úkoly. Jsou tam tipy, jak rozvíjet kreativitu, hledat slova, asociace, tipy na knihy o tvůrčím psaní.

Rada typu číst, číst a číst je fajn, ale u mnoha juniorů, včetně našeho, těžko proveditelná.
Nabídla jsem mu poslech audioknih, třeba cestou do školy nebo v autě a doufám, že mu to k maturitě pomůže.

Pole levandulové 23006
8.9.2024 17:07:53
Co nejvic cist, psat, precist si navodnou knizku a sehnat si podpurna opatreni z PPP. Vse samozrejme s predstihem.
Tuhle knihu muzem doporucit, jde sehnat v antikvariatech nebo knihovne: https://www.albatrosmedia.cz/tituly/21000/klic-ke-slohu-aneb-nerudou-snadno/
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 8287  [Dalších 8257 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.