Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
kili |
• |
3.4.2011 20:22:14
s největší pravděpodobností hraničící s jistotou nejde o novou ataku šesté nemoci, ale o jinou virovou infekci, postihující kůži a sliznice, takových infekci je spousty.
Šeštou nemoc způsobují různé viry, dominuje HHV-6, k reinfekci či znovuvzplanutí nedochází (teoreticky je možná infekce jiným virem, zpoůsobujícím obraz šesté nemoci, např. HHV-7 nebo některýcmi echoviry), ale s ohledem na Vámi popsaný průběh se nejedná o šestou nemoc (a pokud jde vůbec o nějakou infekci s exantehmem, pak virem zcela odlišným). |
x x | 15263 |
3.4.2011 20:16:57
No dr. mi říkala, že s vyrážkou těch viroz je víc, malá mi to teď prodělala před týdnem.
|
terezie + tadeáš 05 + berta 08 | 43496 |
3.4.2011 20:14:13
ano děti od kámošek ji taky měly 2x
|
Raduza | 68805 |
3.4.2011 20:09:04
A nejsou to dneska potničky?
|
rotrecka | 67157 |
3.4.2011 19:51:14
starší dcera ji měla 2x - přesně po půl roce...
|
Zara+2 | 110746 |
3.4.2011 19:47:41
Hezký večer,
dvojčata mi prodělaly šestou nemoc někdy v prosinci. Tento týden měla dcera jednu noc teplotu kolem 38, dali jsme čípek a ráno byla v pohodě. Dneska jsme si všimli, že se ji na hrudníčku vysela stejná vyrážka, jakou měla i minule. Může jít znovu o mírnější formu šesté nemoci i když jí už prodělala? Ptám se i kvůli očkování, máme jít ve čtvrtek. Vrtá mi to hlavou, neboť jsem si teď na netu přečetla, že by měl mít člověk po prodělání doživotní imunitu. Nebo je nějaká jiná nemoc se kterou se to dá lehce zaměnit? Díky za vaše zkušenosti |
sojka+07+09 | 75323 |
23.2.2011 19:58:12
jé ty jsi hodná děkuju
|
Olif | 30198 |
23.2.2011 0:10:33
Sojko, to je mi moc líto, takováhla náhoda, vím, jak míváš děti nemocné.
Ale co se týká Tebe, nemyslila bych si, že onemocníš. Tedy samozřejmě, teoreticky ano, pokud ses s nimi nesetkala, což je ale dost nepravděpodobné (jsou to dětské nemoci, jsou poměrně nakažlivé a tudíž se s nimi většina z nás nakazí právě v dětství a znovu onemocnět nemůžeš). Navíc jsi i psala, že i Tvoje děti je pravděpodobně prodělaly a tudíž by ses nakazila už od nich. Akorát mi v tuté době přijde pravděpodobnější třeba chřipka, než xtá exantémová nemoc, přeci jen chřipek je teď všade spousta (i my s ní teď dom bojujeme) a začátek může mít, jak popisuješ, z ničeho nic rovnou vysoká horečka. Další příznaky se mohou přidat až později. Moc držím palce, ať to hlídání zůstane pro Vás bez následků |
remus | 99695 |
22.2.2011 21:09:14
Pátá nemoc je nebezpečná pro těhotné, což nejsi, jinak bys to dostat neměla, je to prostě dětská nemoc.
|
sojka+07+09 | 75323 |
22.2.2011 21:05:50
ahoj,
moc by mě zajímalo, zda může dospělý člověk prodělat pátou nebo šestou dětskou nemoc a jestli ji někdo z vás prodělal. Dnes jsem kamarádce hlídala dítě, které mi odevzdala na pohled zdravé,ale asi dvě hodiny začalo být protivné a dostalo vysokou horečku. Bohužel u nás setrvalo asi šest hodin. Rýmu, kašel ani nic jiného kromě teploty a protivnosti nemělo. Takže usuzuju na virozu nebo na nějakou x tou dětskou nemoc. Samozřejmě obě moje děti jedly z jeho lžičky a pily z jeho lahvičky, v zápalu hry se spletly (ale ještě před tím, než začalo být nemocné). Celý den jsem ho chovala a ono mi strkalo své oslintané pacičky do pusy. Tak si říkám- co nás teď čeká a jestli to taky nemůžu dostat já. O dětech ani nemluvím, člověk přemýšlí, kam je vzít aby nic nedostaly a pak taková blbá náhoda. Ale obě snad jednu z x tých nemocí prodělaly. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.