Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Alč@ | 29602 |
1.11.2018 19:23:25
selfmonitoring TK - neznám ten výraz.
zeptám se proto možná blbě, každodenní měření a zapisování? změna životní stylu asi určo. snažím se i něco si načíst. Nekouřím ani jsem nikdy nekouřila alkohol vyjímečně, nadváhu nemám. jím rozumně, sport je pravda hodně šidím. |
NikaREJ | 156975 |
1.11.2018 18:57:48
Myslela jsem si, že první volbou je zásadní změna životního stylu, pečlivý odběr anamnézy, pak klinické vyšetření. Pokud po 3 měsících nedojde ke zlepšení, pak teprve farmakoterapie šitá na míru.
Jak vypadá tvůj selfmonitoring TK ??? |
Alč@ | 29602 |
1.11.2018 17:33:11
zhruba asi půl roku mě trápí občasný vysoký tlak.
Pro někoho asi žádná katastrofa, ale mě se teda vždy udělá zle, točí se mi hlava, mám pocit že sebou seknu. tlak vyletí vždy kolem 159/99/110 asi nejvíc je mi blbě když je vysoká ta tepová frekvence už jsem se svezla i sanitou, v nemocnici udělali vše možný. i rentgen srdce, plic, ekg, komplet laborku. a vlastně nic moc nezjitili. napsali mi betaloc, Po třech hodinách se mi udělalo dobře a šla jsem domů. měla jsem oba holtry. ale, jak na potvoru mi ty dny bylo báječně. takže betaloc neberu to zbytečné. stane se, že má tři týdny klid. Pak to týden lítá. obvodní lékařka mi napsala při těchto potížích lék Tensiomin, který tedy do hodky zabere a celkem klid. nicméně si říkám, že pro srdce tyhle výkyvy určo nejsou dobré máte někdo podobnou zkušenost či radu. možná za to může trochu i stres, kdo ho nemá. práce, frmol, ale vědomě se nijak netrápím. ale, jsem plašan |
Alč@ | 29602 |
1.11.2018 17:03:05
zhruba asi půl roku mě trápí občasný vysoký tlak.
Pro někoho asi žádná katastrofa, ale mě se teda vždy udělá zle, točí se mi hlava, mám pocit že sebou seknu. tlak vyletí vždy kolem 159/99/110 asi nejvíc je mi blbě když je vysoká ta tepová frekvence už jsem se svezla i sanitou, v nemocnici udělali vše možný. i rentgen srdce, plic, ekg, komplet laborku. a vlastně nic moc nezjitili. Po třech hodinách se mi udělalo dobře a šla jsem domů. měla jsem oba holtry. ale, jak na potvoru mi ty dny bylo báječně. stane se, že má tři týdny klid. Pak týden to lítá. obvodní lékařka mi napsala při těchto potížích lék Tensiomin, který tedy do hodky zabere a je klid. nicméně si říkám, že to pro srdce tyhle výkyvy určo není dobré máte někdo podobnou zkušenost či radu. možná za to může trochu i stres, kdo ho nemá. práce, frmol, ale vědomě se nijak netrápím. ale, jsem plašan |
Pam-pela | 97353 |
1.5.2018 1:21:27
Lízo, díky moc - srozumitelný!
|
Líza | 17721 |
29.4.2018 17:42:32
Prostě měřte tlak ve standardních podmínkách.
A ve chvíli, kdy se babi zamotá hlava, bych do ní nalila nějaký tekutiny. Je horko, starší lidi nemají už spolehlivý pocit žízně, a často bývají špatně hydratovaní. Děsit se toho, že jí stoupne tlak při chůzi do schodů - takhle: kdyby nestoupl, tak na ně nevyleze. |
Pam-pela | 97353 |
29.4.2018 11:13:25
Díky, takže je to jakoby normální?
(Stejně bychom, Šuplíku, babi ke kardiologovi nedostali,pokud jí jakoby nic není - je jí 78, je aktivní, doufám i celkem zdravá, jen jsem si říkala, o kolik se při pohybu může ten tlak zvednout. Ale asi jsme se měli doma změřit všichni ) |
Líza | 17721 |
29.4.2018 4:09:29
Já tady indikaci k holteru nevidím.
|
Pam-pela | 97353 |
28.4.2018 17:44:33
Dnes k nám přijela babička a stěžovala si, že se jí trochu motá hlava...přinesla jsem jí tlakoměr, který za úplného klidu (když seděla a nevšímala si měření) ukazoval 128/85, což myslím, že je OK.
Když jsme ale tlak změřili za chvíli, když vyšla schody, tlak stoupl i na 170/98, po chvíli se zase pomalounku uklidňoval...ale trvalo to třeba 10 minut, než zase klesl na ty myslím celkem normální hodnoty. Je fakt, že se u nás hrozně změnilo počasí a hodně foukalo. Že se zvedá při pohybu tep, to vím,...ale je i zvedání tlaku o tolik při pohybu normální? V ordinacích se píše, že se má před měřením aspoň 10 minut sedět... Babička žádné léky nebere... Díky. |
Dooly. | 12201 |
4.12.2017 21:08:23
Prý pomáhají pijavice nebo krvavé bankovani..
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.