Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Jarka. | 53566 |
5.9.2010 11:58:15
Syn měl zánět ledvin v zimě. Měl asi 4 dny teploty nad 40. Bylo to jak na houpačce, chvíli byl úplně dobrej, že už jsem myslela, že z toho nic nebude a pak najednou odpadl a měl hned 40. U dr. zjistili krev v moči a CRP měl asi 105. Dostal atb.
Ty papírky manžel nědávno koupil, ale asi to nejsou ty správný, je tam psáno, že jsou to univerzální indikátorové papírky a je to jen na pH, takže nevim, jestli jen podle pH se dá něco doma orinatčně zjistit. |
vlad. | 38059 |
5.9.2010 11:26:44
Sojko, to je pravda, Ke Karlovu dobrá volba .
|
sojka+07+09 | 75323 |
5.9.2010 11:23:31
Takže děkuju všem, moč mi vyšetří statim, to je důvod proč podniknu cestu. Pojedeme Ke Karlovu, tam nejsou skoro nikdy žádní pacienti. Večer se ozvu, sama jsem zvědavá.
|
vlad. | 38059 |
5.9.2010 11:20:54
Sojko, papírky jsou opravdu jen orientační. Ale jak píše kili, pokud je to sdruženo s dalšími klinickými příznaky, může to na něco ukazovat. Pokud ti někde vyšetří moč na statim biochemicky, bakterku jim tam můžete nechat, i když ve FN mají možná na mikrobiologii víkendové služby.
|
kili |
• |
5.9.2010 11:15:55
nebudete za hysterku, teplota se zvyšuje pozvolna, přibylo odmítání pití, nejsou zjevné jné potíže, v moči máte nějaký hraniční nález, nevím, kdo a proč by se nějak divil žádosti o vyšetření
|
kili |
• |
5.9.2010 11:13:45
- tu horečku nemá dlouho, jak jsem vyčetl, sama horečka není tak závyžným příznakem a jistě můžete vyčkat, jak popisujete. Závažnější je, když se přidruží únava, nechutenství, odmítání pití, výrazně snížené močení, tělesné teplotě nepřiměřeně zrychlený puls dech
- pH nic podstatného pro danou věc neznamená, stopa bílkoviny při horečce také ne. U krve - tedy detekované v moči tím papírkem - toje trochu složitější, a positivní nález je podstatný. Některé "papírky" se ale trochu barví i po styku s prostou vodou, arteficiálně. Krom toho to nemusí znamenat červené, ale i bílé krvinyk za jistých okolností. |
sojka+07+09 | 75323 |
5.9.2010 10:35:09
Jéje, no my máme taky pěknou rodinnou anamnezu, suicidum, alkoholismus do deseti generací zpátky z obou stran Každej psycholog si na škole řeší svoje problémy......
Každopádně asi vyrazíme s močí ve sterilní zkumavce, nedá mi to, domluvila jsem si se známou konzultaci, udělala jsem jí znovu ty papírky i když to nebyla ranní moč a vyšla pozitivně krev, bílkoviny i zvýšené PH. Takže to si na triko nevezmu, i když budu zase za hysterku. |
sojka+07+09 | 75323 |
5.9.2010 10:29:20
Děkuju, soustředila jsem se na ledviny a močový měchýř, protože dítě má horečku, nemá ani rýmu ani kašel, na nic si nestěžuje a včera pilo tak jako nikdy předtím a strašně moc čůralo. Trpí nechutenstvím. Řeším to, protože v Motole si při dobré vůli počkáme dvě hodiny mezi opravdu infekčními pacienty a dcera má astma, takže si můžeme něco odnést.
Jinak já normálně se dva dni trvající teplotou k doktorovi nechodím. Ještě mám na vás prosím otázku- když se odebere moč během dne a zobrazí se zvýšené PH, bílkoviny a krev- má to nějakou validitu ? Děkuju za vaše odpovědi a za váš čas. |
hrúda | 85616 |
5.9.2010 10:29:12
Tak mě tedy bolíval hodně, první vzpomínky na tyhle bolesti mám zhruba kolem čtvrtého roku. I když já mívala normální koliky, nevím zda to může bolet i jinak. Porod proti tomu hadr...
|
vlad. | 38059 |
5.9.2010 10:25:15
...kuš endogenní deprese... tak to vidíš
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.