Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Jana a kluci | 13158 |
13.11.2005 8:58:53
Podívala jsem se do svých skript - ledviny (kolena, holeně, oči-látková výměna, bolesti hlavy)
K uším jsem našla spojení s pohl. orgány. |
Jana a kluci | 13158 |
13.11.2005 8:47:56
Jak jsem psala. Jsou to nastudované věci a tak tam není vše. Zkusím se zeptat na ty uši a kolena kamarádky, která je zkušenější než já.
|
Lidka |
• |
12.11.2005 23:44:11
Jano-já zase četla,že ledviny jsou propojené s ušima../a že jsme si s něma užili/
|
Jana a kluci | 13158 |
12.11.2005 20:23:59
A z mé oblíbené knihy Miluj svůj život:zánět ledvin = přecitlivělá reakce na zklamání a neúspěch.
|
Jana a kluci | 13158 |
12.11.2005 20:21:33
Tak začneme znovu a odjinud. Nemám vlastní zkušenosti, ale budu se snažit napsat, co mám nastudované a od jiných lidiček, kteří mají zkušenosti.
Ledvina má 3 funkce - detoxikaci a vyměšování, udržování rovnováhy mezi kyselinami a zásadami, regulaci hospodaření s vodou v těle. Bylinky - bříza list, vřes nať, zlatobýl nať, truskavec nať, černý bez květ, brusinka list, libeček kořen, průtržník nať, přeslička nať - z toho všeho můžete dělat čaje, lékořice, jinan dvoulaločný, také ledvinový čaj od Janči a něco na detoxikaci organismu. Tělo je propojené a ledviny jsou spojené s koleny. Proto může u 5-6letých dětí s problémem ledvin vzniknout bolest kolen. Velmi dobrá u zánětu ledvin je reflexní terapie. Reflexní ploška ledviny je na druhé a třetí nártní kosti, zhruba do jedné třetiny délky nártní kosti a to na obou stranách a na obou chodidlech. masíruje se od nártních kůstek směrem k prstům, 2-3minuty denně (t.j. celkem 80-120 zmáčknutí).Ale to jen pro popis. Terapie se musí nechat odborníkovi. Jídlo - příjem tekutin by měl být vyšší než kolik se jí ztratí z těla potem, močí a stolicí. Mírně snížit přísun bílkovin. Je dobré při potížích omezit přísun soli a sodíku. Doporučuje se - cukrový hrášek, fazole, boby, mrkev, brambory, hrušky, čaj a šumivé nápoje, brokolici, plátek lososa. A snad ještě - ledvinám škodí chemická projímadla (tak při zácpě na ně pozor- lepší jsou vlákninová nebo švestky a fíky). Snad jsem někomu pomohla. Hezký večer. |
lidka |
• |
10.11.2005 18:54:34
Jo Lenko-pamatuju,ale popravdě řečeno nebyla jsem si jistá,jestl jsi to ty-se taky neozveš...takže jsem mimo obraz.
Jinak Dáši jste měli štěstí,že ji to dělali pod narkozou-našemu to pod narkozou nedělali-byli jsme na tom v Brně v dětské...Tenkrát měl rok a půl...a já ho tam ještě musela pomáhat držet!Fakt zážitek!!! |
Lenka a Markétka 04 + Mára 08 | 20416 |
10.11.2005 17:37:58
Ahojky,
Lidka si mě asi pamatuje.Ostatní si už nepamatuju zase já.Jednou sem už podobnou diskuzi zakládala a to když jsme měli jít na to vyšetření zda nemá reflux. Nám to udělaly ambulantně a trvalo to asi těch 10 minut.Nejprve ji vycévkovali a pak ji stříkli kontrastní látku a čekali až začne čůrat zda se bude moč vracet či ne.Tohle vyšetření dopadlo dobře a tak pokuď se budou záněty opakovat,tak půjdeme na kalibraci.Což je už pod narkozou a teď nevím zda se zjištuje zužená či rozšířená močová trubice.Když mi to dr. teď v pátek říkala,tak sem spíš uklidňovala řvoucí ditě než ji poslouchala. Jinak bereme Sumetrolim na noc a teď už 5 ml.To se mi zdá že je už koňská dvka:)) |
Dáša 2 kluci+ holčička | 15507 |
10.11.2005 16:30:59
Sáře dělali mikční cystouretrografii,večer jsme nastoupily do nemocnice,od půlnoci nesměla jíst ani pít a v 8 ráno byl zákrok.Trval cca 10 minut,v narkoze,ale rychle se otřepala.Já na tom byla hůř,těch 10 minut čekání před vyšetřovnou mi v hlavě proběhly všechny možné katastrofické vize.Odpoledne po sdělení výsledků jsme šly domů.
Příští létoji čeká ještě UTZ,zda na ledvině nezůstaly po zánětu jizvy,no docela se bojím. Dlouhodobě užívá Sumetrolim 1,5ml. Mail došel,díky,pročtu si jej,až půjde robě spát. A to plavání není doporučeno hlavně kvůli možnému prochladnutí a samoz taky infekce. |
lidka |
• |
10.11.2005 14:59:38
Tak vás zklamu..kdo se tu ptal jaké vyšetření se provádí kvůli refluxu...bohužel se dělá ta cystografie...na netu jsem našla toto
Cystografie je vyšetření, při kterém cévkou zavedenou do měchýře instilujeme kontrastní látku. Zcela výjimečně používáme náplně kontrastní látkou a vzduchem (metoda dvojího kontrastu). Kromě morfologických změn měchýře můžeme diagnostikovat pasivní vezikoureterální reflux. K vyšetření můžeme připojit mikční cystografii.... |
lidka |
• |
10.11.2005 14:39:28
Tak k refluxu jsem našla toto /už vím,co to je/
nejčastěji zjistíme vezikoureterální reflux -zpětný tok moči z močového měchýře do močovodu, někdy až do ledvinné pánvičky -k refluxu dochází během močení (vyšší tlak v močovém měchýři) -jednostranný -oboustranný léčba -konzervativní dlouhodobá chemoprofylaxe až do vymizení refluxu -chirurgická přistupujeme neupraví-li se reflux konzervativní léčbou, nebo je-li výrazný |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.