Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Patejl1 | 72265 |
27.1.2011 15:11:12
Hodně záleží kolik času varlátko tráví kde nemá, pokud je většinu času v dutině břišní nebo tříselném kanálku opravdu hrozí jak sterilita (poškozené varle ohrozí i to druhé auto-imuním procesem) a co více může hrozit zhoubné bujení.
Pokud občas zmizí nechal bych být. Pokud občas je kde má být, operoval bych. Operace je krátká, nepřináší nějakou velkou zátěž. |
Termix | 105545 |
27.1.2011 14:12:39
Můj syn má několik urologických vad, mimojiné i klouzavá varlátka, obě. Operací má za sebou několik, ale tento problé nikdo neřešil. Dr tvrdí, že to není potřeba. Chodíme na urologickou kliniku na Karlově.
Každá operace je určitě zátěží. |
Jarina75 | 114991 |
27.1.2011 14:06:13
Ahojky, 4,5 letý syn má jít na orchidopexi - má jedno klouzavé varlátko. Nedá se ale říct, že by ho měl pořád mimo šourek, prostě tam někdy je a někdy ne. Pročetla jsem si různé názory na netu, taky jsme byli u cca 3 doktorů, 2 z nich tvrdili, že je operace nutná, jeden zase, že ne. Někde píšou, že se operace musí provést do určitého věku, jinak je pak varle sterilní. Tak jsem z toho docela zmatená.
Nerada bych ho zbytečně hnala pod kudlu, manžel měl navíc klouzavé varle taky a pak mu nakonec trvale sestouplo, někdy ve 14ti letech, na plodnost to nemělo vůbec vliv. Kdo s tím máte nějakou zkušenost, prosím o názor. Kdybychom na tu operaci přece jen šli, je to velká zátěž pro prcka? Myslím celková anestezie a tak. Díky moc za názory. |
luciferek + Terinka+Luky | 43458 |
16.1.2011 15:04:35
Maminky, chtěla bych se na vás obrátit, zda máte některá zkušenosti s operací nesestouplého varlátka. Budu ráda za každou zkušenost Nás čekát operace za měsíc v Nemocnici F-M, celkem mám z toho obavy, ale vím, že jsou horší věci a nějak to zvládneme Ještě máme problém s přetažení předkožky, nejde nám to vůbec a máme ji zúženou....dr. nám doporučil přetažení v narkóze u operace varlátka, ale s tím, že to pak může hnisat a jizvatět a do budoucna snad bude muset malý na obřízku Co vy na to? Děkuji moc a klidně i pisněte na mail maralicka@seznam.cz
|
pingui | 49813 |
9.11.2010 9:58:27
my chodili na chirurgii,měl klouzavý varle,ale jen trochu. Stačilo mu při koupání a sušení,, tahat,, jako by za šourek dolů.Pomalu opatrně,chytit tu kůžičku a táhnout dolů. Oni se ty kanálky čase vytáhly a varle už pak zůstalo tak jak má.
|
Lenka a dva kluci | 57001 |
9.11.2010 8:23:44
nám migrovaly do 1,5 let a najdeme jen v sedě jinak ne)))
|
foxyna | 80272 |
9.11.2010 6:58:39
Někteří lékaři jsou holt pitomci. Informace laikovi podají takovým způsobem, že se z toho může zjevit. Věř urologovi a zůstaň v klidu. (To vyšetření v tureckém sedu je důležité z toho důvodu, že má dítě stehna úplně volná, nic se jich nedotýká, nejsou drážděná a tudíž nedochází k reflexnímu povytažení varlat nahoru. stjeně tak to "ve vaně", protože při koupání je jistota, že je dítě v teple, tudíž nedojde k reflexnímu stažení zimou. A ano, nesestouplé varle je důvodem k operaci - pro přehřívání a riziko následné neplodnosti, pro riziko pozdějších onko problémů, ale to je trvale nesestouplé varle, pokud dochází v dětském věku k jeho pohybu do a z šourku, je to něco jiného.)
|
bien+Kája08/08 | 95624 |
9.11.2010 4:47:37
synovi klouzali uz ve 3 mesicich..mel je prevazne v brise..chodili sme na endo a v roce nas poslali na chirdu..tam jeste skoro rok cekali,jak se to vyvine a pak odoperovali..v pohode..bylo to v kvetnu a ted je jizvicka skoro pryc..v prosinci nas ceka dulezita ko,jestli budou operovat i druhy..na uro sme vubec nebyli
|
MarketaB | 16690 |
8.11.2010 23:20:27
Dekuji za uklidneni. Memu synovi je 7 let a varlata mu volne cestuji nahoru dolu, jak mi ukazal urolog, kdyz syna sediciho v tureckem sede pohladil jemne po stehnech. Nejsou uplne nahore spise skoro uprostred. Urolog doporucil, abych provadela kontrolu jednou za cas v tureckem sede ci ve vane, zda jsou obe varlata v klidu dole. Jen mne desne vydesila slova endokrinolozky, protoze predvidala rakovinu a dalsi nemoci v pripade, ze syn nebude okamzite operovan. |
Jaana2 | 62013 |
8.11.2010 22:58:42
Marketo záleží na to, jestli varlátka volně cestují do bříška a zpět. Nepíšeš, jak je syn starý. Můj syn toto má rovněž, chodili jsme na kontrolu cca po půl až roce od jeho asi tří let. Letos jsme byli, je mu 9 a výsledná zpráva je ve smyslu, že varlátka cestují volně, další kontroly již jen dle potřeby , případně na dětském v termínech preventivních kontrol. Syn si už kontroluje sám, do břicha se mu stáhnou už jen občas a spíš v souvislosti s nějakým stresem apod, ale sama zas povolí. Mělo by se to v pubertě upravit samo, až bude dospívat.
věřila bych urologovi, na Tobě bude kontrolovat, aby měl syn varlátka dole, je to vidět, toho se nemusíš bát. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.