| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nesestouplé varle

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 229  [Dalších 69 >>]
Patejl1 72265
27.1.2011 15:11:12
Hodně záleží kolik času varlátko tráví kde nemá, pokud je většinu času v dutině břišní nebo tříselném kanálku opravdu hrozí jak sterilita (poškozené varle ohrozí i to druhé auto-imuním procesem) a co více může hrozit zhoubné bujení.

Pokud občas zmizí nechal bych být.
Pokud občas je kde má být, operoval bych.

Operace je krátká, nepřináší nějakou velkou zátěž.
Termix 105545
27.1.2011 14:12:39
Můj syn má několik urologických vad, mimojiné i klouzavá varlátka, obě. Operací má za sebou několik, ale tento problé nikdo neřešil. Dr tvrdí, že to není potřeba. Chodíme na urologickou kliniku na Karlově.
Každá operace je určitě zátěží.
Jarina75 114991
27.1.2011 14:06:13
Ahojky, 4,5 letý syn má jít na orchidopexi - má jedno klouzavé varlátko. Nedá se ale říct, že by ho měl pořád mimo šourek, prostě tam někdy je a někdy ne. Pročetla jsem si různé názory na netu, taky jsme byli u cca 3 doktorů, 2 z nich tvrdili, že je operace nutná, jeden zase, že ne. Někde píšou, že se operace musí provést do určitého věku, jinak je pak varle sterilní. Tak jsem z toho docela zmatená.

Nerada bych ho zbytečně hnala pod kudlu, manžel měl navíc klouzavé varle taky a pak mu nakonec trvale sestouplo, někdy ve 14ti letech, na plodnost to nemělo vůbec vliv.

Kdo s tím máte nějakou zkušenost, prosím o názor. Kdybychom na tu operaci přece jen šli, je to velká zátěž pro prcka? Myslím celková anestezie a tak.

Díky moc za názory.
luciferek + Terinka+Luky 43458
16.1.2011 15:04:35
Maminky, chtěla bych se na vás obrátit, zda máte některá zkušenosti s operací nesestouplého varlátka. Budu ráda za každou zkušenost Nás čekát operace za měsíc v Nemocnici F-M, celkem mám z toho obavy, ale vím, že jsou horší věci a nějak to zvládneme Ještě máme problém s přetažení předkožky, nejde nám to vůbec a máme ji zúženou....dr. nám doporučil přetažení v narkóze u operace varlátka, ale s tím, že to pak může hnisat a jizvatět a do budoucna snad bude muset malý na obřízku Co vy na to? Děkuji moc a klidně i pisněte na mail maralicka@seznam.cz
pingui 49813
9.11.2010 9:58:27
my chodili na chirurgii,měl klouzavý varle,ale jen trochu. Stačilo mu při koupání a sušení,, tahat,, jako by za šourek dolů.Pomalu opatrně,chytit tu kůžičku a táhnout dolů. Oni se ty kanálky čase vytáhly a varle už pak zůstalo tak jak má.
Lenka a dva kluci 57001
9.11.2010 8:23:44
nám migrovaly do 1,5 let a najdeme jen v sedě jinak ne:-))))
foxyna 80272
9.11.2010 6:58:39
Někteří lékaři jsou holt pitomci. Informace laikovi podají takovým způsobem, že se z toho může zjevit. Věř urologovi a zůstaň v klidu. (To vyšetření v tureckém sedu je důležité z toho důvodu, že má dítě stehna úplně volná, nic se jich nedotýká, nejsou drážděná a tudíž nedochází k reflexnímu povytažení varlat nahoru. stjeně tak to "ve vaně", protože při koupání je jistota, že je dítě v teple, tudíž nedojde k reflexnímu stažení zimou. A ano, nesestouplé varle je důvodem k operaci - pro přehřívání a riziko následné neplodnosti, pro riziko pozdějších onko problémů, ale to je trvale nesestouplé varle, pokud dochází v dětském věku k jeho pohybu do a z šourku, je to něco jiného.)
bien+Kája08/08 95624
9.11.2010 4:47:37
synovi klouzali uz ve 3 mesicich..mel je prevazne v brise..chodili sme na endo a v roce nas poslali na chirdu..tam jeste skoro rok cekali,jak se to vyvine a pak odoperovali..v pohode..bylo to v kvetnu a ted je jizvicka skoro pryc..v prosinci nas ceka dulezita ko,jestli budou operovat i druhy..na uro sme vubec nebyli
MarketaB 16690
8.11.2010 23:20:27

Dekuji za uklidneni.

Memu synovi je 7 let a varlata mu volne cestuji nahoru dolu, jak mi ukazal urolog, kdyz syna sediciho v tureckem sede pohladil jemne po stehnech. Nejsou uplne nahore spise skoro uprostred.
Urolog doporucil, abych provadela kontrolu jednou za cas v tureckem sede ci ve vane, zda jsou obe varlata v klidu dole.

Jen mne desne vydesila slova endokrinolozky, protoze predvidala rakovinu a dalsi nemoci v pripade, ze syn nebude okamzite operovan.
Jaana2 62013
8.11.2010 22:58:42
Marketo záleží na to, jestli varlátka volně cestují do bříška a zpět. Nepíšeš, jak je syn starý. Můj syn toto má rovněž, chodili jsme na kontrolu cca po půl až roce od jeho asi tří let. Letos jsme byli, je mu 9 a výsledná zpráva je ve smyslu, že varlátka cestují volně, další kontroly již jen dle potřeby , případně na dětském v termínech preventivních kontrol. Syn si už kontroluje sám, do břicha se mu stáhnou už jen občas a spíš v souvislosti s nějakým stresem apod, ale sama zas povolí. Mělo by se to v pubertě upravit samo, až bude dospívat.
věřila bych urologovi, na Tobě bude kontrolovat, aby měl syn varlátka dole, je to vidět, toho se nemusíš bát.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 229  [Dalších 69 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.