| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Žaludeční problémy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 188  [Dalších 18 >>]
Radus+V+J 34821
1.10.2009 19:16:52
a koukam, ze Kata uz o tom psala, je to dvanacternik, ale ja mela jen zanet, dr to resila jen temi prasky, pak uz me nechtela ani videt, zda zabrali nebo co~;((
Radus+V+J 34821
1.10.2009 19:15:46
mivam to taky, boli te to jakoby pod prsy uprostred v tom trojuhelniku? to je zanet dvanacterniku (ted abych nekecala), brala jsem na to bezva prasky, ale byly jen na predpis, na dlouha leta mi to dalo pokoj. ted me to zase zlobi, staci si vzit par propolisovych kapek, koupis v bylinkach a do 5 minut se ti ulevi~;)
Káťa+2 Škubánci 25704
1.10.2009 18:50:59
Tak to je to místo, kde to bolelo i mě. Až nahoře, kde se skoro žebra stýkají. Byl to vřed na dvanácterníku. Ale jinak bych si netroufla takhle dělat diagnozu..
Líza 17721
1.10.2009 18:45:50
Kili, dvanáctník a dvanácterník jsou synonyma, jen dvanácterník je zastaralé označení (takže mě překvapuje, že zrovna ty se svou slovní zásobou a pravopisnými zvláštnostmi tento název neznáš).
vojtami 21287
1.10.2009 18:45:39
tak místo dvanáctník můžeme použít třeba i duodenum, že ~R^~t~
ať v tom je ještě větší guláš
Líza 17721
1.10.2009 18:44:37
Spíš kdy... bolí tě to víc nalačno? Pomůže se najíst?
vojtami 21287
1.10.2009 18:41:03
doporučuji přečíst tohle:
http://www.ordinace.cz/clanek/vredova-choroba/

je to tu velmi pěkně napsané.

je rozdíl mezi žaludečními a dvanáctníkovými vředy, ale obojí je potřeba léčit.

nicméně to, že tě bolí kolem pupku neznamená, že se fakt jedná o vředy.
takže uvidíš jak se bude bolest vyvíjet, a kdyžtak se jeď nechat prohlédnout na chíru.

mě bylo blbě je to asi 3 týdny. byli jsme s bráchou na hotovce. já jsem si dala tuším, že žampíky. ale 100% si pamatuji, že s brambory a obloha byl zelný salát. ale ten salát mě prostě neudělal dobře. nedělá mi dobře ani cibule ( třeba s octem ). mám pak pocit hladu i kdybych se najedla bůhví jak moc.
no a asi 2hodiny po jídle to začalo. bolest právě kolem pupku, na zvracení, na záchod, blbě mi bylo pak zbytek celého dne.
dobře mi bylo až druhý den a to jsem ještě občas to břicho cítila.
nikdy mi nic nebylo, ale to zelíčko mi prostě udělalo šoufl..... měla jsem i 37tt a zimnici jako hrom. ale pak už dobrý. kdyby to trvalo déle, jdu k dr.

hlavně si na bolest neber žádný Brufen nebo Acylpyrin - ty se u žaludečních vředů nesměj užívat!!
s s 78695
1.10.2009 18:24:03
no můj popis nechápu ani já :)) prostě mezi prsy a dolů 4 cm, tam kde končí ty kosti (ne, doktor ze mě nikdy nebude :)))
s s 78695
1.10.2009 18:21:38
přišlo to během 10ti minut odpoledne, trvá to doteď, nenapadá mě nic, co bych snědla, abych si to způsobila, vzala jsem si Amol, 15 kapek, jinak z těch jmenovaných nic nemám.. je to bolest hned jakoby kde už si šáhnu tak, že nenašahám kosti haha nevím, jak to popsat, no kde končí dole hrudník, tak hned tam uprostřed :)) někdy to na pár minut poleví, ale pak to zas zesílí, jakobych tam měla vraženou velkou dřevěnou špičatou ostnatou těžkou kostku.. může se nějak projevovat takhle žaludeční neuroza? děkuji všem, nic mě předtím tak nebolelo jako toto (když nečítám porod haha) tak snad doufám to do rána přejde..
kili
  • 
1.10.2009 18:20:54
všiml jsem si toho názvu. Část střeva nese název dvanáctník, niko dvanácterník. Ten název je odvozen od délky té části, dvanácti palců, cca 20-28 cm.
Jelen dvanácterák s tím nemá co do činění :-))) a ani staročeské "palcův dvanáctero" :-))
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 188  [Dalších 18 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.