| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zubaři a zubní kliniky

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 3606  [Dalších 3526 >>]
Ropucha + 2 120300
18.1.2024 16:54:52
Vůbec. Plombování jsem podstoupila naposledy někdy před třiceti lety.
Dítěti, pokud si dobře pamatuji, plombovali zdarma, to už je také pár let.
Ale tipnu si bez vyhledávání - bílá plomba 500 - 1000?
Janinka a dvě princezny 132403
18.1.2024 16:45:20
Dneska jsem si dala dvojí lahůdku. Trhali mi osmičku a vrtali pětku mezizubní prostor kaz.
Trhání je na pojištění, anestezie taky. A při vrtání zjistila, že je trochu chycená i ta šestka tak ji z boku taky trochu vyvrtala. Cena šla ihned o 50% nahoru.

Schválně nenapíšu kolik mi poslala fakturu. Třeba později. Za bílou plombu.
Máte někdo čerstvou zkušenost kolik stojí váš zubař?
neznámá 91073
24.11.2023 13:25:05
Já to udělala před lety.
Dostala jsem A4 papír hustě popsaný jmény a čísli zubařů z celého okolí. Bral pouze jeden, který nakonec nebral, protože jsem z jiného kraje a on má smlouvu se svým městem, že bude brát pouze klienty kolem toho města.
A podobnou zkušenost mají kolem mě všichni, kdo řešili zubaře přes pojišŤovnu, naprosto zbytečná akce.
Begonie 17189
24.11.2023 13:19:49
"Obrať se na pojišťovnu, mají povinnost zajistit zubaře s volnou kapacitou. Takhle jsme to udělali u VZP, dostali jsme papíry se zubařema, který mají nabírat a ty obvolali."

Jo, to udělala moje teta z Vimperku a dostala od pojišťovny nabídku na zubaře z Děčína. Vysloveně výborná pomoc ~4~
Rašeliník 146751
21.11.2023 14:27:30
Obrať se na pojišťovnu, mají povinnost zajistit zubaře s volnou kapacitou. Takhle jsme to udělali u VZP, dostali jsme papíry se zubařema, který mají nabírat a ty obvolali.

Pokud by nějaký nechtěl vzít, byla bych připravená to chtít písemně, abych to mohla dodat pojišťovně.
Monika 123907
21.11.2023 11:38:17
Lenko, řekla bych, že pojišťovny toho platí víc. Ale někteří zubaři vůbec nemají smlouvy s pojišťovnami a jiní sice mají a platby od nich vyberou, ale účtují další ceny navíc. Jako ty zubařské soupravy ("křesla") jsou drahé a pokud ordinují někde s vysokým nájmem, tak to asi takto promítají. Plus ještě nutí platit za zubní hygienu, bez ní někteří odmítají dělat i preventivní prohlídky, co tak slyším v okolí. No a asi si můžeš vybrat - mít takového zubaře nebo žádného ~:(
Monika 123907
21.11.2023 11:34:30
Půlko, tomu věřím, ale spousta mých známých platí za jakékoliv plomby u dětí do 15 let, i když to platí (i) pojišťovna.
Lenka Pražanda 128023
21.11.2023 10:02:31
Já jsem doteď nepochopila, co vlastně u zubaře pojišťovna proplácí. Mám za to, že to je jen prevence. Takže v podstatě platíš všechno a je jedno, jestli jsi u toho zubaře registrovaná nebo ne.
Zubař kam chodí syn a má v ceníku, že děti jsou zdarma, mi vysvětlil, že úkony zdarma jsou jen na mléčných zubech. Jakmile má dítě druhé zuby, platí jako dospělý. Tomu rozumím, dospělé zuby, dospělé ceny ~d~
breburda71 89004
21.11.2023 7:48:31
My naštěstí zatím zubaře máme, ale je to tady stejné, zatím teda ještě pár zubařů funguje, ale až na jednu vyjimku jsou fakt všichni v důchodu, teď jedna zubařka umřela, pracovala až skoro do smrti, v květnu ještě ordinovala, v červnu zemřela, bylo jí 81 let.. Nové se nedaří přilákat, i když mají zaručené ty nejlepší podmínky..
Z druhé strany znám ze synových vrstevníků minimálně tři, co chtěli jít studovat zubařinu, a opakovaně se nedostali, takže bude o tři farmaceuty víc..

Stejná situace je s pediatry, máme ve městě dvě lékařky, obě v důchodu, za rok obě končí, náhrada žádná..Vloni skončila jedna vedle ve městě, takže všichni se snažili přejít sem, příští rok fakt nevím, a neví to nikdo..Obě lékařky mají ordinace ve svých domech, které ani neplánují pronajímat ( a navíc není stejně komu)..

A že tohle nastane, muselo být zřejmé roky ( spíš desetiletí)..

Mortadela 52731
21.11.2023 6:29:35
Antheo, naši zastupitelé zoufalou situaci se zubaři řeší. Naslibovali potenciálním zubařům hory doly černý les, dostali by finanční příspěvky, zařízené ordinace, nájem na x let zdarma... A myslíš, že to pomohlo? Nepomohlo. Zubaři stejně nejsou. Totéž pediatři. A to nejsme vyloženě malé město.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 3606  [Dalších 3526 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.