Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Ropucha + 2 | 120300 |
18.1.2024 16:54:52
Vůbec. Plombování jsem podstoupila naposledy někdy před třiceti lety.
Dítěti, pokud si dobře pamatuji, plombovali zdarma, to už je také pár let. Ale tipnu si bez vyhledávání - bílá plomba 500 - 1000? |
Janinka a dvě princezny | 132403 |
18.1.2024 16:45:20
Dneska jsem si dala dvojí lahůdku. Trhali mi osmičku a vrtali pětku mezizubní prostor kaz.
Trhání je na pojištění, anestezie taky. A při vrtání zjistila, že je trochu chycená i ta šestka tak ji z boku taky trochu vyvrtala. Cena šla ihned o 50% nahoru. Schválně nenapíšu kolik mi poslala fakturu. Třeba později. Za bílou plombu. Máte někdo čerstvou zkušenost kolik stojí váš zubař? |
neznámá | 91073 |
24.11.2023 13:25:05
Já to udělala před lety.
Dostala jsem A4 papír hustě popsaný jmény a čísli zubařů z celého okolí. Bral pouze jeden, který nakonec nebral, protože jsem z jiného kraje a on má smlouvu se svým městem, že bude brát pouze klienty kolem toho města. A podobnou zkušenost mají kolem mě všichni, kdo řešili zubaře přes pojišŤovnu, naprosto zbytečná akce. |
Begonie | 17189 |
24.11.2023 13:19:49
"Obrať se na pojišťovnu, mají povinnost zajistit zubaře s volnou kapacitou. Takhle jsme to udělali u VZP, dostali jsme papíry se zubařema, který mají nabírat a ty obvolali."
Jo, to udělala moje teta z Vimperku a dostala od pojišťovny nabídku na zubaře z Děčína. Vysloveně výborná pomoc |
Rašeliník | 146751 |
21.11.2023 14:27:30
Obrať se na pojišťovnu, mají povinnost zajistit zubaře s volnou kapacitou. Takhle jsme to udělali u VZP, dostali jsme papíry se zubařema, který mají nabírat a ty obvolali.
Pokud by nějaký nechtěl vzít, byla bych připravená to chtít písemně, abych to mohla dodat pojišťovně. |
Monika | 123907 |
21.11.2023 11:38:17
Lenko, řekla bych, že pojišťovny toho platí víc. Ale někteří zubaři vůbec nemají smlouvy s pojišťovnami a jiní sice mají a platby od nich vyberou, ale účtují další ceny navíc. Jako ty zubařské soupravy ("křesla") jsou drahé a pokud ordinují někde s vysokým nájmem, tak to asi takto promítají. Plus ještě nutí platit za zubní hygienu, bez ní někteří odmítají dělat i preventivní prohlídky, co tak slyším v okolí. No a asi si můžeš vybrat - mít takového zubaře nebo žádného
|
Monika | 123907 |
21.11.2023 11:34:30
Půlko, tomu věřím, ale spousta mých známých platí za jakékoliv plomby u dětí do 15 let, i když to platí (i) pojišťovna.
|
Lenka Pražanda | 128023 |
21.11.2023 10:02:31
Já jsem doteď nepochopila, co vlastně u zubaře pojišťovna proplácí. Mám za to, že to je jen prevence. Takže v podstatě platíš všechno a je jedno, jestli jsi u toho zubaře registrovaná nebo ne.
Zubař kam chodí syn a má v ceníku, že děti jsou zdarma, mi vysvětlil, že úkony zdarma jsou jen na mléčných zubech. Jakmile má dítě druhé zuby, platí jako dospělý. Tomu rozumím, dospělé zuby, dospělé ceny |
breburda71 | 89004 |
21.11.2023 7:48:31
My naštěstí zatím zubaře máme, ale je to tady stejné, zatím teda ještě pár zubařů funguje, ale až na jednu vyjimku jsou fakt všichni v důchodu, teď jedna zubařka umřela, pracovala až skoro do smrti, v květnu ještě ordinovala, v červnu zemřela, bylo jí 81 let.. Nové se nedaří přilákat, i když mají zaručené ty nejlepší podmínky..
Z druhé strany znám ze synových vrstevníků minimálně tři, co chtěli jít studovat zubařinu, a opakovaně se nedostali, takže bude o tři farmaceuty víc.. Stejná situace je s pediatry, máme ve městě dvě lékařky, obě v důchodu, za rok obě končí, náhrada žádná..Vloni skončila jedna vedle ve městě, takže všichni se snažili přejít sem, příští rok fakt nevím, a neví to nikdo..Obě lékařky mají ordinace ve svých domech, které ani neplánují pronajímat ( a navíc není stejně komu).. A že tohle nastane, muselo být zřejmé roky ( spíš desetiletí).. |
Mortadela | 52731 |
21.11.2023 6:29:35
Antheo, naši zastupitelé zoufalou situaci se zubaři řeší. Naslibovali potenciálním zubařům hory doly černý les, dostali by finanční příspěvky, zařízené ordinace, nájem na x let zdarma... A myslíš, že to pomohlo? Nepomohlo. Zubaři stejně nejsou. Totéž pediatři. A to nejsme vyloženě malé město.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.