Katka a 2 výrostci | 141251 |
24.1.2019 16:04:01
Já jsem kolem osmnáctého roku "zvládala" mimo školu i 3 dioptrie, ale holt jsem musela počkat, až mi autobus najede cedulí metr před nos, nezdravila kamarády (neb jsem je neviděla) a tak...
![]() ![]() |
breburda71 | 89004 |
![]() |
24.1.2019 15:55:24
Moniko,tohle mi minulý týden řekla i optometristka, že je to vrozené..Já jsem byla v mládí na laserové korekci, takže jsem si původní dioptrie už dávno nepamatovala a ona mi to dopočítala z rozměrů, které v oku naměřila ( nevím přesně co konkrétně)..Mluvím tedy o krátkozrakosti,jak to funguje u jiných vad nevím, ale asi podobně..
|
Evka... | 12244 |
![]() |
24.1.2019 15:54:29
Bylo nám řečeno, že kolem 12-tého roku se oči zhoršují.
Sama mám brýle od dvanácti, problémy jsem měla již o rok dříve a kdyby se to řešilo, tak bych měla ulehčeno (nepřečetla jsem ve škole papír na tabuli z první lavice). Až po nasazení brýlí jsem si uvědomila, jak špatně jsem viděla. První dítě první problémy okolo toho 12-tého roku, na očním řekli, že má také jen 0.25 a na to se brýle nedávají. Nakonec je stejně dostalo o rok/dva později. Druhé mělo problémy od dvou let do osmi nosilo brýle. Poté dva roky OK a opět brýle. A zase ten dvanáctý rok, vypadalo to na zhoršení (nepřečetla kulatá čísla a písmenka), ale po půl roce se to zlepšilo a zůstala na stejných dioptriích. |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
![]() |
24.1.2019 15:48:50
nevím, s tím moc nesouhlasím... brýle jsem měla mít od cca 12 let, začala jsem kolem jedné dioptrie na dálku na každém oku, na levém pak o čtvrt víc... jako správná slečinka jsem brýle nosila jen v nejnutnějších případech (třeba v kině, že jo), jinak si žila v rozmazaném světě... dostala jsem se postupně na 2 a 1/4 a 2 a 1/2 dioptrie, když jsem začala nosit čočky, čím déle jsem je nosila, tím méně dioptrií jsem potřebovala, teď si cca 7-8 let držím 1 a 3/4 dioptrie na každém oku (celou dobu, kdy nosím kontinuální čočky)
|
Monika | 123907 |
24.1.2019 15:31:49
Podle mého očního lékaře je to dáno "geneticky", resp. je to vrozené, jak daleko ta vada postoupí (na kolika skončíš dioptriích) a žádný "externí vlivy" nebyly v žádném výzkumu potvrzeny. To, že když začneš nosit brýle, tak po jejich odložení se ti "to zdá horší", je asi pochopitelné, protože teď už víš, co vlastně bez nich nevidíš
![]() ![]() |
Len | 108740 |
![]() |
24.1.2019 15:27:41
Kratkozraka jsem tak od trinacti, to mi byla namerena -1 dioptrie na obou ocich. Bryle jsem odmitala do sestnacti, to jsem mela -1,75. Oci mi dlouho staly, bohuzel kazdy porod dalsi -0,5 dioptrie, takze jsem na -2,75. Bez cocek/bryli nevychazim. Tezko rict, jestli to bylo namahanim oci, fakt je, ze v te puberte jsem je proste nenosila a v tehotenstvi casto take ne, ale myslim, ze je to spis vina hormonu.
Moje dite chytlo v batolecim veku praseci chripku, zacala silhat a ma +4 a +5 dioptrii, pri mereni v predskolnim veku mela teda +8 a +9, pak se to snizovalo. Do dalky vidi jak ostriz. |
Piggy | 5422 |
![]() |
24.1.2019 15:20:31
No, já je nosím furt, s těmi dioptriemi to už ani jinak nejde.
Ale začínala jsem s 0,5 a 1,5 D, měla jsem potíže i při odezírání ze rtů, když někdo na mne mluvil ze 2-3 metrů.. Celou pubertu až do cca 25 let se mi průběžně zhoršovaly oči, skončilo to ,když jsem promovala na VŠ - náhoda?? Nebo se oči přestaly tak namáhat? Brýle mám furt na nose, i po 2 porodech se prakticky oči nezměnily... Slyšela jsem i oopačný názor, že, když se oči moc namáhají, tak se můžou zhoršovat. Setkal se s tím někdo taky? |
Evelyn1968,2děti | 6269 |
![]() |
24.1.2019 15:18:14
Mám asi půl a třičtvrtě dioptrie na dálku a cylindry, mám astigmatismus, brýle nutně nepotřebuju, ale když si je nasadím, jsem v jiném, ostrém světě
![]() |
Fern | 155759 |
24.1.2019 15:10:46
když jsem nedávno byla na prevent.prohl. a měla jsem pravým okem číst písmenka na dálku,tak jsem měla i to největší T rozmazané
![]() Na blízko přečtu i punc na prstýnku bez brýlí. Brýle furt nenosím,většinou si je ale beru,když řídím a je tma či se stmívá. |
perko | 104605 |
24.1.2019 14:22:50
Dcera má taky 0,25. Ale začínala asi v 1.třídě na půl dioptrii. Brýle má ale nosit pouze při zátěži: do školy, na pc, na tv. Sama tvrdí, že s brýlemi vidí lépe.
|
Jak na úspory v rodinném rozpočtu: Pomůže vám cashback od PlnáPeněženka.cz
Bosá chůze pro děti: Zdravý vývoj nožiček díky barefoot obuvi
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.