| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 8637  [Dalších 8547 >>]
Ivatema 52511
22.6.2016 19:50:10
A jak často by měnil on? Když si jinak uklízí, snažila bych se být tolerantní a v povlíkání se střídat. Po měsíci ty, další měsíc on (povlíkal by si tedy po dvou měsících, ale povlečení by bylo čisté každý měsíc).
A ano, až se zamiluje, povlíkne si třeba po týdnu :-)
margotka78 alias shit-roller 108560
22.6.2016 15:40:21
Adelinko, můj muž takhle spal jednou, když jsem byla těhotná a bylo mi zle jen pod povlakem. Na dotaz, proč si nepřevlékl, odvětil, že to neumí. ~8~
Chtěla jsem ho to naučit, neměl zájem, učila jsem ho to, když jsem měla 40 horečky a zánět ledvin. Chuťovka.
No syna jsem to raději naučila hodně brzy. Asi v těch 11 - 12 letech.
Adelinkaa 1 dítě. 75195
22.6.2016 14:36:28
To je nějaká chlapská úchylka, že nechtějí měnit povlečení, copak u 12-let, ale mě to odmítnul dělat partner 40 +, že prý je to ženská práce, nikdy to nedělal a dělat nebude, no přinutila ho a jen tiše zírala, co je schopný normál.intelig chlap s tím povlečením provádět, nejenže u toho nepublikovatelně nadával, ale povlékl po hodinovém úsilí jen dva polštáře, deky vzteky mrsknul do kouta na zem, že když chci, tak at si to povleču sama a byl nafučený ještě dva dny a fakt to žádný cholerik není. Kdybych to neviděla, tak neuvěřím. A podlehla jsem, povlečení měním vždy já.~d~.
Gajka + 2 13976
22.6.2016 13:32:23
Díky za názory a zkušenosti všem. Jsou velmi různorodé ~:-D~:-D Možná jsem měl na počátku zdůraznit, že jsem si vybrala rubriku "respektovat a být respektován" schválně, protože je mi tento princip blízký a k tomu směřoval i můj dotaz. Potřebovala jsem si uvnitř udělat názor, zda frekvence převlékání povlečení bych měla považovat za věc jasnou a danou, která spadá do kategorie "jasný, pravidelný úklid", který myslím, máme tak nějak zaveden a funguje a nebo spíše do kategorie "jak mi to vyhovuje" tj. například u nás to, jak si syn poskládá knížky, hračky, uspořádá si věci na stole...to je jeho věc. Můj závěr je ten, že mu budu nabízet, že mu pomohu s výměnou povlečení, když budu měnit naše v ložnici a u mladšího dítěte, pokud odmítne, tak to nechám být. Pokud už nabydu dojmu, že je to už moc "fuj" (tipuji, že to vydržím tak měsíc a kousek :-©) tak ho vyzvu k výměně, nabídnu pomoc, zdůrazním, proč už mi to přijde "fuj" popř. dám očuchat nové a staré či ukážu fleky ~;) no a pokud nic, tak poté i nabídnu, že to za něj vyměním, když za mně umyje vanu (to nesnáším a jemu to nevadí). Uvidíme. Taky zavedu deky bez povlaku na léto. :-):-)
TaJ 81121
22.6.2016 11:04:26
Jentakj, mám to stejně, odpověď "protože proto", případně "protože jsem to řekla", to pro mně není prostě odpověď, takže synovi řeknu přesně důvod, proč něco má nebo nemá dělat a co se stane v případě, že to udělá/neudělá....ono to ostatně s ním ani jinak nejde, odmalička bere jen pádné důvody, takže jakmile se mu vysvětlí, proč je to nebo ono potřeba udělat, tak obvykle nemá problém, i když se mu do toho nechce...dá se domluvit, že něco udělá později, nebo jinak, ale s větou "uděláš to, protože jsem to řekla", bych se u nás nikam nedostala....a mám zkušenost, že o to líp pak reaguje v případě nouze na okamžitý příkaz (stůj! apod.) a nediskutuje, to už ví, že to prostě hoří a není čas na vysvětlování...
Epepe 89236
21.6.2016 22:46:49
Tak to je něco jinýho.
sovice 18997
21.6.2016 19:28:16
Aha, tak to jo.
daba+holčička 55689
21.6.2016 19:22:36
u mě jo, když jsem prala ještě ve slizu, tak kvůli povlečení jsem musela kupovat prášek, na sliz bylo moc mastný, byly pak po něm takový žmolky - to jsme ještě prala jak to dělala moje máma - cca 1x za měsíc, i dýl. Když ho peru po tejdnu je to fuk.
sovice 18997
21.6.2016 19:09:32
Dabo, a je to pravda, jde to povlečení špatně vyprat? U mě by to byla lež a já teda nerada kecám, obzvlášť vlastním dětem.
daba+holčička 55689
21.6.2016 18:48:46
já bych mu řekla, že potřebuju aby ho vymněil, protože pak už jde špatně vyprat. Jinak já měním povlečení tak jednou za týden až dva - kvůli roztočům a už bejvá ušmudlaný.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 8637  [Dalších 8547 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.