Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Ivatema | 52511 |
22.6.2016 19:50:10
A jak často by měnil on? Když si jinak uklízí, snažila bych se být tolerantní a v povlíkání se střídat. Po měsíci ty, další měsíc on (povlíkal by si tedy po dvou měsících, ale povlečení by bylo čisté každý měsíc).
A ano, až se zamiluje, povlíkne si třeba po týdnu |
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
22.6.2016 15:40:21
Adelinko, můj muž takhle spal jednou, když jsem byla těhotná a bylo mi zle jen pod povlakem. Na dotaz, proč si nepřevlékl, odvětil, že to neumí.
Chtěla jsem ho to naučit, neměl zájem, učila jsem ho to, když jsem měla 40 horečky a zánět ledvin. Chuťovka. No syna jsem to raději naučila hodně brzy. Asi v těch 11 - 12 letech. |
Adelinkaa 1 dítě. | 75195 |
22.6.2016 14:36:28
To je nějaká chlapská úchylka, že nechtějí měnit povlečení, copak u 12-let, ale mě to odmítnul dělat partner 40 +, že prý je to ženská práce, nikdy to nedělal a dělat nebude, no přinutila ho a jen tiše zírala, co je schopný normál.intelig chlap s tím povlečením provádět, nejenže u toho nepublikovatelně nadával, ale povlékl po hodinovém úsilí jen dva polštáře, deky vzteky mrsknul do kouta na zem, že když chci, tak at si to povleču sama a byl nafučený ještě dva dny a fakt to žádný cholerik není. Kdybych to neviděla, tak neuvěřím. A podlehla jsem, povlečení měním vždy já..
|
Gajka + 2 | 13976 |
22.6.2016 13:32:23
Díky za názory a zkušenosti všem. Jsou velmi různorodé Možná jsem měl na počátku zdůraznit, že jsem si vybrala rubriku "respektovat a být respektován" schválně, protože je mi tento princip blízký a k tomu směřoval i můj dotaz. Potřebovala jsem si uvnitř udělat názor, zda frekvence převlékání povlečení bych měla považovat za věc jasnou a danou, která spadá do kategorie "jasný, pravidelný úklid", který myslím, máme tak nějak zaveden a funguje a nebo spíše do kategorie "jak mi to vyhovuje" tj. například u nás to, jak si syn poskládá knížky, hračky, uspořádá si věci na stole...to je jeho věc. Můj závěr je ten, že mu budu nabízet, že mu pomohu s výměnou povlečení, když budu měnit naše v ložnici a u mladšího dítěte, pokud odmítne, tak to nechám být. Pokud už nabydu dojmu, že je to už moc "fuj" (tipuji, že to vydržím tak měsíc a kousek ) tak ho vyzvu k výměně, nabídnu pomoc, zdůrazním, proč už mi to přijde "fuj" popř. dám očuchat nové a staré či ukážu fleky no a pokud nic, tak poté i nabídnu, že to za něj vyměním, když za mně umyje vanu (to nesnáším a jemu to nevadí). Uvidíme. Taky zavedu deky bez povlaku na léto.
|
TaJ | 81121 |
22.6.2016 11:04:26
Jentakj, mám to stejně, odpověď "protože proto", případně "protože jsem to řekla", to pro mně není prostě odpověď, takže synovi řeknu přesně důvod, proč něco má nebo nemá dělat a co se stane v případě, že to udělá/neudělá....ono to ostatně s ním ani jinak nejde, odmalička bere jen pádné důvody, takže jakmile se mu vysvětlí, proč je to nebo ono potřeba udělat, tak obvykle nemá problém, i když se mu do toho nechce...dá se domluvit, že něco udělá později, nebo jinak, ale s větou "uděláš to, protože jsem to řekla", bych se u nás nikam nedostala....a mám zkušenost, že o to líp pak reaguje v případě nouze na okamžitý příkaz (stůj! apod.) a nediskutuje, to už ví, že to prostě hoří a není čas na vysvětlování...
|
Epepe | 89236 |
21.6.2016 22:46:49
Tak to je něco jinýho.
|
sovice | 18997 |
21.6.2016 19:28:16
Aha, tak to jo.
|
daba+holčička | 55689 |
21.6.2016 19:22:36
u mě jo, když jsem prala ještě ve slizu, tak kvůli povlečení jsem musela kupovat prášek, na sliz bylo moc mastný, byly pak po něm takový žmolky - to jsme ještě prala jak to dělala moje máma - cca 1x za měsíc, i dýl. Když ho peru po tejdnu je to fuk.
|
sovice | 18997 |
21.6.2016 19:09:32
Dabo, a je to pravda, jde to povlečení špatně vyprat? U mě by to byla lež a já teda nerada kecám, obzvlášť vlastním dětem.
|
daba+holčička | 55689 |
21.6.2016 18:48:46
já bych mu řekla, že potřebuju aby ho vymněil, protože pak už jde špatně vyprat. Jinak já měním povlečení tak jednou za týden až dva - kvůli roztočům a už bejvá ušmudlaný.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.