Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Kukurice29+3. | 116346 |
12.4.2016 12:24:50
Jo presne to same mam doma se synem. Arozen rijen 2012. Vtipne je, ze vsech tri deti je mi nejpodobnejsi jak vzhledem, tak chovanim a povahou. Navic jsem narozena taky v roce draka a narozeniny mam tri dny pred synem ja jako jedina si s nim poradim. I kdyz ne vzdy a na 100℅ syn je vzteklina a zacne hazet vecma.
|
Janinka a dvě princezny | 132403 |
12.4.2016 12:23:25
jo kdyby řvala 10-15 minut tak v poho, prostě jí nechám se vyřvy, ale ona třeba od té vany což je půl sedmé brečela opravdu až do usnutí cca 20:30. Takže výlez z vany vopruz, čištění zubů na zabití, večeře, přesolená , usínání v neklidu. Včera si tvořili nějaký kostičky z toaleťáku a nechaly to na sušičce (nic jsem nevěděla, byla jsem v práci a protože manželovi je blbě nechal holky dělat co chtějí, jen ať dají pokoj) no a večer jsem jí jednu tu kostičku podala, aby se utřela po čůrání. Poté co se utřela si uvědomila čím a řev na celej barák, ségra už spala, takže blbý.
|
Lída+2 | 28136 |
12.4.2016 12:21:34
Janinka a dvě princezny ,
těmito" ptákovinkami" nastavuješ hranice pro zbytek té doby co s ní budeš muset vydržet.....období vzdoru.....puberta.....ustoupit můžeš,ale až budeš mít za sebou to první....a pořád jen sem tam..... Pokud si zvykne , že jí ustupujete, tak to bude špatný pro další roky.....známá má dceru v pubertě...a ta co mi vypráví.....,ale její dcera dělala to co tu bylo napsáno a rodičům to přišli zbytečnosti....a ustupovali....ona si zvykla, nyní rodiče prochází peklem....slečna je hysterka....a divadelnice, vyděračka...... |
Yuki 00,03,07 | 49504 |
12.4.2016 12:08:17
ona zkouší, má na to věk, potřebuje znát hranice a ty hranice určuješ ty, bez ohledu na to, co ti napíšeme my, ty jsi rodič s dcera musí respektovat tebe
samozřejmě s věkem bude přibývat situací, kdy se ona rozhodne sama, ale zatím je toho minimum že dělá scény - no dobře, zkouší, nelíbí se jí, na něčem se dá domluvit, na něčem trvej, něčeho využij, prostě to tak je :) |
Saamajna | 115449 |
12.4.2016 12:06:11
Zdravim spolutrpici!
Nase mala (v cervnu ji budou 4) to samy, rev a brekot je na dennim poradku. Pokud neudela to, co ji reknu a i vysvetlim duvod, tak nasleduje z me strany "ted budu pocitat do tri a jestli to do te doby neudelas, udelam to ja!". Nekdy to funguje, obcas ne. Ale pochopi rychle a docela rychle se pak uklidni. Jestli Ti pomuze - tyhle deti, v roce 2012 narozeny, jsou v roce DRAKA! A to je nejsilnejsi, cisarsky znameni celyho cinskyho zverokruhu. Sousedka (Cinanka) kdyz slysela, kdy je dcera narozena, se jen rozesmala a rika "to si uzijete - ale je to stastny znameni pro zivot!" |
Janinka a dvě princezny | 132403 |
12.4.2016 11:44:49
Zdravím, potřebuji se poradit. Nevím jak nastavit hranice ke své dceři 3,5 ohledně určitých situací. V poslední době se velmi často opakuje situace, že se jí něco nelíbí a ona kvůli tomu propadne úplnému zoufalství (ani se to nedá nazvat scénou - jasně brečí, je popudlivá) a to i v řádu hodin. Popíšu konkrétní věci - 1. nemocná, nešla se koupat, převlékala jsem jí do pyžama a otřela jí přirození kalhotkami. Scéna, že si to nepřeje, protože bude mí kalhotky špinavé a jsou její. Vysvětlily jsme si, slíbila jsem, že vyperu a už to nebudu dělat, když to nechce (jako na potvoru to tatínek udělal o dva dny později nevědouc o naší domluvě), nešlo s ní vydržet. 2. chce si dávat pastu na kartáček sama, jednou se loudala tak jsem jí to připravila a opět scéna. Vysvětlila jsem, že se teda nesmí loudat (od té doby to používám k tomu, aby přišla včas), 3. vyndavání z vany - 3x upozorněna, že už má jí ven a pořád nešla, vyndala jsem jí tedy sama a opět scéna. Dodržuji, že leze sama a opět používám v případě, že nechce (nejdeš? vyndám tě já! a hned jde. Vlastně nemám problém s tím, tyhle věci dodržovat, když už o nich vím, ale poslední dobu se stává, že si takhle staví hlavu i kvůli opravdu maličkostem a stává se to večer, kdy je unavená a tuplem není schopná se uklidnit a brečí, že jsem jí vyndala z vany do doby než usne a já nevím, zda je normální respektovat její přání nebo kde je ta hranice mezi tím "tohle se mi nelíbí a chci si to dělat po svém" a vymýšlením si na rodiče ohledně kravinek. Díky za názory
|
Výzkum | 147559 |
13.11.2015 13:03:47
Dobrý den,
snad můj příspěvek příliš nenaruší tuto skupinu, každopádně věřím, že díky relevantnímu tématu, alespoň některou maminku zaujme. Zamyslela jste se někdy nad tím, co v dnešní znamená být dobrou matkou? Jaké má taková matka názory a jak vychovává své dítě? Já osobně si kladu tyto a podobné otázky ve své diplomové práci. Touto cestou hledám matky, které téma zaujalo a rády by se podělily o své názory. Naše spolupráce by měla podobu ROZHOVORU. Konkrétněji bych ráda našla matky, kterým se líbí právě výchovný styl podle Naomi Aldort či Nevýchovy. Možná by se dalo říci, že dítěti nechávají tolik volnosti, kolik potřebuje. Snaží se mu nedávat zákazy, aby mělo možnost se samo učit ze svých chyb. Podmínky účasti: 1. Jste momentálně na rodičovské dovolené 2. Máte právě 1 narozené dítě 3. Vaše dítě je ve věku 2-3. Jak se zúčastnit: Kontaktujte mě prosím na emailové adrese mayerovak@seznam.cz nebo zde na Facebooku. Obratem Vám pošlu více informací a zodpovím Vaše případné dotazy. S pozdravem Bc. Karolína Mayerová |
Mirek_ | 118172 |
9.10.2015 23:21:21
Ahoj RoBo, neodpovědělas mi, tož si odpovím sám (protože jsem už Gordona přečetl).
Gordon podává já sdělení a aktivní naslouchání na daleko větším počtu stránek, tudíž šířeji a hlouběji, s více příklady. V RaBR jsou informace relativně nahuštěné, shrnuté, pro mě je lepší Gordonův přístup, protože si z četby nakonec víc zapamatuju. V Gordonově knížce se mi taky líbilo, že klade důraz na přijetí a dost se jím zabývá, zabývá se i změnou osoby vychovatele. Jeho třetí krok k výchově bez poražených je aplikování přístupu win-win, který jsem z knihy RaBR moc nevycítil, přestože už je nepřímo zmíněn v názvu knihy. Daleko víc přístup win-win zdůrazňuje Nevýchova - čili přístup "záleží mi na tom, abychom byli spokojeni oba". Takže díky za tip, knížku už čtu podruhé a rád si o ní tady poklábosím, s tebou i s jinými. |
Mirek_ | 118172 |
26.8.2015 21:48:58
Já si přečetl shrnutí na http://bytsiblizko.weebly.com/blog/thomas-gordon-vchova-bez-poraench . Sice jsem Gordonovu knihu nečetl, ale četl jsem Efektivní rodičovství, jehož základ prý Gordonovy tři kroky tvoří.
Z těch tří kroků mi nejsnazší přijde já-sdělení a nejtěžší aktivní naslouchání. Obě tyhle dovednosti popisuje i kniha RaBR - myslíš, že v Gordonovi jsou podány nějak výrazně lépe než v RaBR? |
magrata1 | 95172 |
26.8.2015 21:44:48
taky se na ni chystám. Díky za tip.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.