Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Půlka psa | 24064 |
10.1.2018 0:10:06
U jednoho z dětí nám vycházely hodně blbě výsledky a na odběr jsem nešla. Ale my bychom určitě nešli na potrat, takže nebylo proč.
|
Půlka psa | 24064 |
10.1.2018 0:08:41
U jednoho z dětí nám vycházely hodně blbě výsledky a na odběr jsem nešla. Ale my bychom určitě nešli na potrat, takže nebylo proč.
|
Evanek | 6714 |
9.1.2018 23:49:51
Byla jsem na amniocenteze 3x se 3 dětmi (postupně samozřejmě). U prvního a druhého byly špatné výsledky tripl testu, AMC v pohodě bez žádných problémů. U třetí jsem nešla na testy ale rovnou na AMC (40 let). Pokud je ta možnost, tak jsme chtěli mít jistotu.....a v případě špatných výsledků jsme byli rozhodnutí pro potrat.
|
karma | 94498 |
9.1.2018 23:46:59
taky jsem odmítla. Měla jsem vysoké riziko, věk 39. Ale utz byl dobrej. Tlačili mě maličko, ptla jsem se pí mudr, zda by šla, kdayby bylo dítě na ultrazvuku její a nevěděla, že matka je obstarožní, usmála se a řekla "nešla"
Ale byla jsem rezolutně rozhodnutá nějít, předpokládala jsem, že jako starou matku mě budou chtít poslat. Ale pracuju s postiženýma dětma, pokud by dítě nemělo opravdu závažná a s životem neslučitelná postižení, nešla bych na vyvolávaný porod. Pokud jsi rozhodnutá stejně si dítě nechat a hlavně manžel tohle vidí stejně, NEŠLA BYCH na tvém místě. Hodně radosti a klidu a pohody po zbytek těhotenství |
Modřinka | 37246 |
9.1.2018 23:12:51
Také jsem odmítla a jen jednou se mě Sr. zeptal proč. Jinak nikdo se ani neotrel.Riziko potratu po amniocenteze je půl procenta,tj. 1:200. Riziko postizeneho miminka je tedy nižší,než to ze potratim po odběru. Pokud je ti přes třicet, řadí za tripod test tabulky rovnou mezi rizikové bez ohledu na další výsledky.
|
Girili | 117849 |
9.1.2018 22:47:15
Ja bych hlavne po dobrem prvotrimestralnim screeningu nesla na ty tripple testy, takze s amniocentezou neporadim.
Ale jestli budes dobre nebo spatne zapsana, na to se vyprdni. Spousta zen odmita nektera z doporucenych vysetreni (ja prave ten tripple), na to jsou zvykli a nikdo to neresi. A pokud ano, tak spis bych cekala ze budou v peci o tebe ostraziti ve smyslu: "Ta vypada poucena, na tu radsi nebudeme nasi standardni manipulaci moc zkouset." |
Ráchel, 3 děti | 76748 |
9.1.2018 22:46:03
na odběr jsem nešla, hrozil tehdy rozštěp páteře. dopadlo to dobře, ale počítala jsem i s tím, že ne.
přeji hodně sil. |
Mariana +2 | 135342 |
9.1.2018 22:41:42
Taky jsem odmítla. Měla jsem nějaké podobné číslo. Dítě se narodilo zdravé.
Navíc tripple test není moc spolehlivý, vychází často falešně. Screening je brán za přesnější. Já byla rozhodnutá podstoupit pouze neinvazivní zákroky, někteří zdravotničtí pracovníci to nesli poněkud špatně. Ale horší zkušenost mám se sestrami, ne s doktory. Takže na to "ustát to" je třeba trochu se připravit a obrnit. Do průkazky mi napsali velký černý nápis "odmítla ...". A do karty, chtěli podepsat revers. Sestra na mně párkrát pokřikovala přes celou čekárnu, zda chci mít postižené dítě. A proč tam dál jezdím, když odmítám co mi doporučí. Nešlo o nemocnici, ale byla jsem tam ještě párkrát, potřebovala jsem jezdit na velký utz (kvůli sledování něčeho jinýho). Doktoři celkem v pohodě, jen jedna doktorka se ptala na důvod, řekla jsem jí to a ona dál to nerozebírala. Že bys po odmítnutí měla problémy u porodu si nemyslím. Já jsem v nemocnici u prvního porodu (tonebyl sice ten s tím amnio, ale šlo o rizikové těhotenství) byla za potížistu největšího, podepsala jsem x reversů (důvody teď nejsou podstatné). Normálně jsem tam pak rodila a neřekla bych že to někdo řešil. Péče u porodu, poporodní i neonatologie byla vysoce profesionální. |
Pippi | 108434 |
9.1.2018 22:37:58
Triple testy mají vypovídající hodnotu asi 60 procent, to si člověk skoro může hodit korunou. Já v prvním těhotenství amnio odmítla (dítě je zdravé), ve druhém těhotenství jsem odmítla triple testy a šla na ten placený screening
|
adha | 122502 |
9.1.2018 22:35:47
Ve 29 letech mi vyšel test ve 12.týdnu 1:72. Na plodovou vodu jsem šla. Chlapeček měl DS a ve 22.týdnu mi vyvolávali porod. V rodině jsme nic neměli. Prostě blbá náhoda. Lékařka mi tenkrát říkala, že odběr doporučují, pokud je riziko nižší než 1:200. I ten sebepodrobnější ultrazvuk ti dá vždy jen nějakou pravděpodobnost. Po odběru plodové vody je to už ano/ne. Já bych šla, pokud bych postižené miminko nechtěla.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.