| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Nákup a prodej přes internet

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 12180  [Dalších 12060 >>]
Muumi 41406
11.1.2022 10:59:34
Pokud je to 80-100, tak to ale u OSVČ odpovídá superhrubé mzdě v této výši. OSVČ si fakt nemůže vydělat 40 hrubýho, to prostě nejde, resp. není to rozumný. Superhrubá mzda 80 už takové terno není, ne?
Monty 129940
11.1.2022 10:56:20
Jo, a ještě bych ráda upozornila, že ty kombinace úvazků a OSVČ jsou mimo jiné poměrně náročný administrativně, ona si většina OSVČ neplatí trvale někoho, kdo by jim hlídal účetnictví a veškerý záležitosti ohledně odvodů, a při výkonnosti naší státní správy (vyjímám finančák, protože za dobu, co jsem OSVČ - a to je zhruba čtvrt století - je to jediná instituce, která se chová příčetně a vstřícně, až tak, že jsem letos s dojetím posílala paní úřednici i přání k Vánocům s poděkováním) to neustále hrozí nějakou nepříjemností.
Po posledním kolečku na sociálce, která po bůhví kolika letech přišla s tím, že vlastně není tak úplně možný platit sociální jen ze zkrácenýho úvazku, když máš jako OSVČ větší příjem ze samostatný činnosti - bez ohledu na to, že v té době bylo sociální ještě nepovinné - a dopočítala za to penále jako kráva, byť reálně jsem ze systému nevypadla ani na den už by mě ani nenapadlo cokoli jakkoli spojovat a mít někde nějaké "zaměstnanecké poměry". ~;)
Rodinová 140078
11.1.2022 10:54:08
Kuryri od rohliku apod. maji 80 az 100 ~e~?
Tak uz zadny spropitny ... ~:-D
Gladya, bývalá dasa, 63023
11.1.2022 10:44:07
Dávám spropitné, podobně jako ty. Peníze dávám, i když nákup většinou platím kartou.
Monty 129940
11.1.2022 10:34:25
Libiku,
ale ono těch profesí, co dělají na ŽL ve skutečnosti tolik není, aby měly dramatický vliv na státní rozpočet.
Já s tebou souhlasím, že vydělávat dvacku na ŽL, protože to vyžaduje zaměstnavatel a jinak ti žádnou práci nedá je blbě a mělo by se v tomto směru pracovat na nějaké edukaci, aby si to lidé nenechali líbit.
Ale že nějakej (např.) markeťák nebo kreativec sedí půl dne v jedný agentuře na ŽL bych fakt neřešila, on to za dvacku nedělá a ty peníze nasype do rozpočtu taky, jenom jinak. ~;)
libik 142094
11.1.2022 10:28:50
Tak Monty, ještě je tu ten státní rozpočet, že~:-D

Ale jak říkám, u kurýrů mi způsob jejich existence dává do určité míry smysl.
Monty 129940
11.1.2022 10:27:05
Mariko,
ale ty vycházíš z toho, že kurýry někdo "nutí".
Já bych souhlasila s tím, že není úplně dobrý, když někdo nutí lidi na nějakých mizerně placených místech, aby dělali na ŽL, protože je to pro něj pohodlnější a levnější, zatímco pro ty "zaměstance" nikoli.
To ale nebude případ kurýrů. Nejsou to žádní poloviční debilové, aby se neuměli sami rozhodnout, kde a za jakých podmínek chtějí pracovat.
libik 142094
11.1.2022 10:26:16
tak mladý kluk dře zřejmě dobrovolně.

Neférové vydělávání, to je otázka do pranice, top jsou stavební firmy, které využívají u svých zaměstnanců paušálních výdajů 80% tak, že jim fakturujou víc, než jim skutečně platí (protože vyjde stejná daň i pojištění) a dávají si to do nákladů.

Já pokud bojuji proti švarcáku, tak ve prospěch vykonavatele (tedy dodavatele nebo chcete-li zaměstnance) Je prostě krátkozraké vydělat dvacku na IČO, nemáš ani prachy ani zajištění. Pokud mají kurýři těch 80-100 ~d~
Pohodlná křesla za super ceny na Favi.cz
Marika Letní 140743
11.1.2022 10:25:29
libik není jasné, že to tak jen nastavili, aby mohli udělat českou kličku a místo zaměstnanců mít "dodavatele služby"?
Marika Letní 140743
11.1.2022 10:22:59
Monty nikoliv všechny, ale tam, kde je to jasný podvod jo, nutit toho zaměstnavatele, ať neobchází zákony. Chlápek ve firemním autě Rohlíku a v jeho uniformě fakt není žádnej živnostník, co si ho najímají různí zájemci na zakázky. To by takhle mohla být i ta pokladní v Albertu, taky živnostnice, co zajištuje markování zboží.
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 12180  [Dalších 12060 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.