Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
sally | 3140 |
25.7.2013 17:10:13
rukávky se můžou upustit, navíc dítě drží vzpřímeně ve vodě, takže moc nepomáhají přirozenému pohybu. Moje děti se učily plavat s takovou tou pěnovou žížalou.... vysvětlování s dýcháním moc neřeš, ona na to přijde sama. A nech jí čubičkovat, vysvětlovat styly taky přijde později.
Učit jí chytat kraje a plavat ke kraji je podle mě výborná strategie, když se naučí, že po pádu do vody pádluje k okraji a hcytí se, máš vyhráno. Z mého pozorování se ale většina děti naučí plavat ve čtyřech letech. Nevím proč ne ve třech nebo v pěti, ale ten čtvrtej mi přijde zlomovej... ale třeba se to u vás podaří dříve... (jednoho výborného dvouletého plavce znám) |
Michaelas | 88634 |
25.7.2013 11:22:29
Jedno naše dítě se učilo bez čehokoliv a i když se udrželo na hladině a udělalo pár temp, samotné bych ho ve vodě kde nedosáhne nenechala. K tomu dospělo až opravdu v těch 4 letech.
Druhé dítě seučilo s rukávky a výsledek ve 4 letech byl stejný. Rukávky odložil a začal plavat (uznávám, že styl má o něco horší, než to první dítě). Asi existují i šikovnější děti,které mohou dobře samostatně plavat i ve 3 letech, já takové ve svém okolí ale nemám. |
Mab | 26777 |
25.7.2013 10:34:03
Prsa učit dřív než kraul - myslím pohyb rukama (kraul je pro pohyb rukou velmi náročný), dělat srdíčka, hladit vodu je rukama snazší.
Nohy - naopak kraul, znak, nejdřív nechat kopat jak chtějí, pak učit, že se mají nechat natažená kolena a že se nemá moc cákat. Vydechovat do vody, splývat, umět se položit na hladinu, pomoci nějakou pomůckou co nadnáší - na splývání a nácvik pohybu těch nohou nějakou desku, Pet láhev apod, něco co se dobře drží. Pak přidat nácvik těch rukou, mě se nejlíp osvědčil pásek. S ním plave malej od tří let zcela samostatně a kolem 3,5 let zvládl přeplavat malej bazén bez pomůcek. Ale vždy jsme učili schovávat čelíčko a vydechovat do vody (dělat bublinky). Brýle - záleží na kvalitě a čistotě vody. Nejlepší je lehce slaný bazén, tam brýle netřeba. Jinde záleží na dítěti, ten můj brýle nechce, resp. chce, ale nesnáší to nasazování, takže si je většinou nevezme. |
Lilila | 78054 |
25.7.2013 8:40:41
jo a všech kurzech taky nejprve učili kraul a znak, prsa se prý vždycky učí na konec, je to pro děti těžko koordinovatelný pohyb. Takže nohama učit při splývání kopat, žádná srdíčka. A taky při tom plavaní prsa míváme tendenci při rekreačním koupání plavat styl "paní radová", to je taky chyba dítě učit.
|
Lilila | 78054 |
25.7.2013 8:19:18
Brzo na výuku rozhodně není, ale všechny instruktorky, co jsem kdy potkala tvrdily, že plavat bez rukávků - ty podporujou špatné držení těla ve vodě. Střídat pěnový pásek a splaváním bez a k tomu učit splývat na zádech i na břiše s deskou.
Obě naše děti plavaly ve třech - a tím myslím tak, že samy přeplavaly cca 8m od kraje bazénu na druhý kraj a já je mohla pustit samotný i když nestačily a dozorovat ze břehu, když se mi nechtělo do vody. Nicméně v těch třech jsem pozorovala spíš psychickou nevyzrálost, když se to přežene s blbnutím a dítě spadne nějak nečekaně blbě do vody ( např. pod něco nafukovacího ) ztrácí prostorovou orientaci a začne zmatkovat, tudíž zasahuju. A jinak jí kup plavecké brýle, náš starší plave půl na půl s nimi a bez nich, ale ta mladší bez nich nedá ani ránu. A já taky ne, protože by mi uplavaly čočky Pozor plavecké, nikoli šnorchlovací. |
Bea111 | 57655 |
25.7.2013 8:00:56
čubička je v pohodě, ale musí mít natažený ruce, ne pokrčený. hlavně jí uč kopat nohama, to jí s pomůckou ponese i bez rukou, pak může malovat srdíčka, nebo plavat jako pejsek,ale s nataženýma packama.
Osobně bych učila nejdřív s páskem pak bez. |
Bea111 | 57655 |
25.7.2013 7:58:05
jako pomůcka je nejlepší pásek, to je nese a postupně lze ubírat kostičky jak rostou, využiješ i až bude větší, bude umět plavat a bude třeba v moři. Chvilku trvá než přijdou na to, jak s tím plavat, ale můžeš doplnit rukávky a ty pak odebrat.
Potápět jí naučíš tak, že jí nejdřív naučíš bublat do vody a vydechovat, budete trénovat nádech venku a výdech do vody, až to bude umět, zkusíš jí potopit nejdřív po pusu, pak po nos, pak celou. Ještě je vhodný v tomhle věku upozorňovat, že pod tu vodu půjdou, u těhlech velkých se mi nejvíc osvědčilo jim říkat, zavři pusu:) |
Lei | 37503 |
25.7.2013 0:14:20
Ještě jednou dík, takže čubičku ("psí plavání") dám k ledu, budu propagovat plavání "jako tatínek" ;-), i ta známá dnes synkovi říkala, ať dělá rukama srdíčka . Převážně zmiňujete plavání pod vodou, tak abych nepsala dotazy za každý nebo naopak jen za jeden příspěvek, tak se ještě zeptám, když pod vodou, tak asi bez jakýchkoliv pomůcek, že, to by dítě táhlo nad vodu, ne? Zadržení dechu pochopily děti rychle (ty, které neplavaly od miminek)? Mám ještě malé mimino, na nějaké kurzy chodit neplánuji, spíš abych neudělala nějakou výukovou pitomost, kterou bych dceři do budoucna uškodila nebo zbytečně pěstovala nějaký špatný návyk (jako třeba ta čubička).
|
Lei | 37503 |
25.7.2013 0:04:44
Ivo, moc díky za rady, jen se zeptám, pod vodou by měla mít otevřené nebo zavřené oči? Tipuji otevřené... Ptám se asi jako tatar, ale já jsem krátkozraká a ještě ve třetí třídě jsem plavat neuměla a na první lekci školního plavání právě ve třetí třídě mě bez brýlí hodili do vody, kde jsem nedosáhla a já si pamatuju, jak jsem zoufale šmátrala po té tyči, kterou mi strkali, abych se jí chytila, ale pořádně jsem ji neviděla...hrozné, každý večer před plavacím dnem mi bývalo zle , nerada na to vzpomínám...zkrátka, plavu, ale tak nějak nemám moc motivaci ve vodě dovádět, protože jako dítě jsem nikdy ve vodě neblbla a bez těch brýlí jsem byla nejistá, i když jsem už plavat uměla...takže moc nevím, co a jak pod vodou...
|
Lei | 37503 |
24.7.2013 23:56:15
to je dobrý tip, to zkusím ...teď mě napadá, že má na sezení na pískovišti takové polystyrenové desky, že to by taky šlo použít...a splývání, při něm by měl být obličej položen na vodě a vydechovat do vody (to si tak nějak matně pamatuju ze třetí třídy z plavání)???
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.