| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácnost - praktické rady

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 12231  [Dalších 12211 >>]
Beat 107867
27.11.2024 13:12:25
Ropucho, někde jsem takové průhledné voaly mela. Tyc a na ni navlečena poutka ze stejne látky, jsko byly záclony.

Jinak mi v jedné místnosti vyhovuje tyč a na ni zavěs z IKEA, kde jsou již všité kruhy, které se na tyč navlečou. To je za mě nejjednodušší. Žabičky jsem měla jsko malá, a systém věšení byl po zácviku počítaní jednoduchý, ale ruce nad hlavou byly vážně dlouho a bylo to nepříjemné .
Lenka Pražanda 128023
27.11.2024 13:09:59
Je evidentní, že každému se líbí/vyhovuje něco jiného. Doporučuji zajet se podívat někam, kde to uvidíš na živo a můžeš si sama zkusit jak se s tou záclonou hýbe. Třeba OBI, nebo Lutz. Ikea má tuším jen tyčky, tam toho moc neuvidíš.
Podle mě by ses měla rozhodnout podle velikosti oken. Já mám v paneláku okna 3 m. Když jsem sháněla tyč, narazila jsem na to, že jsou všechny krátké. Kromě teleskopických. Ale to znamená, že bude vytažená na max, už to není stabilní, prověšuje se to, přes ten spoj pak záclona drhne a hlavně, jedna strana je užší, takže to i blbě vypadá.
Do baráku, kde jsou malá okna bych naopak volila tyčku.
Ropucha + 2 120300
27.11.2024 12:36:27
Sněhulko, žabky jsem kdysi mívala na panelákových oknech, byly zavěšené v kolejničkách pod garnyží, takže nebyly vidět.
Záclona se na praní uvolnila z žabek (žabky zůstávaly zavěšené) a poté opět nasazovala. Byla to nepříjemná práce s rukama nad hlavou, ale vizuálně to působilo čistě.
Podobný systém mají i v jednom apartmánu, kam jezdíme, ale nemají garnýže, jen kovové (kovového vzhledu) tyče a kroužky, žabky jsou na těch kroužcích. Vizuálně mě to nijak neruší, okna jsou vysoká, záclony až na zem, vypadá to dobře a snadno se záclona shrnuje, když chci otevřít okno.

Obecně souhlasím s tím, jak tu už někdo psal, že každému oknu sluší něco jiného.
Záleží, jestli chceš nechat do prostoru "promlouvat" samotné okno, nebo raději látkové aranžmá, jestli chceš okna hodně otevírat, jestli chceš odstínit od venkovního prostoru nebo naopak nechat volný průhled...

Co mám já a co mi přijde praktické a vzhledné, jsou závěsy s širokými poutky šitými přímo z dotyčné látky a natažené přímo na tyč.
Ale asi by to nefungovalo pro záclony typu průsvitná bílá záclonovina, ty nemám.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
27.11.2024 12:36:04
My je máme, natřené podle barvy místnosti. Koukat na ty kolejničky s háčkama bych fakt nechtěla. Doufám, že ještě pár let vydrží.
77kraska 132593
27.11.2024 12:18:52
POZOR NA GARNYZE, ZVLASTE NA TY UCHYCENE DAVNO na chalupach a ve starych bytech

jednou nam garnyz na chalupe sama od sebe spadla, byla tezka, drevena, nastesti nikoho nezranila...okamzite jsem tam vsechny garnyze zrusila a nahradila lehkymi tycemi

pred mnoha lety byly garnyze moda, asi ze zakryvaly vrsek zaclony a jeji uchyceni, pak byla pekne videt jen uhledna hneda garnyz a zpod ni lezla uhledna zaclona...ale dneska uz se takova uhlednost nevyzaduje
77kraska 132593
27.11.2024 12:14:46
byvala radko, delam to stejne...napred konce, pak polovinu, pak zase polovinu, pak zase polovinu atd.

moji rodice to na žabkách slozite řasili a divili se, ze ja nerasim
Jerry G. 159407
27.11.2024 12:01:33
Ty kolejnice muzes pridelat ruzne. My je mame primo ve strope okeniho vyklenku, mame dve obrosky okna po delsi strane obyvaku. V postate te system neni videt..

Tady je to na videu.. My mame daleko hezci inbetweens nez je na videu, jemne bile ~:-D

byvala radka 154149
27.11.2024 11:47:49
mam doma na ktouzku na tyci, pri prani odzabkuji, krpuzky s zabkami zustavaji na tyci a ano, vse jde videt a zaclony jsou cca 3 az 5 cm pod tyci
mama je ma schovane v garnyzi pod stropem, jsou na kolejnickach na jezdcich, ale taky prinprani tam vse zustava a jen se odzabkuje a po prani nazabkuje, tam to neni videt a z garnyze jde rovnou zaclona
velka nevyhoda - ood garnyzi malo prostoru a tudiz spatna manipulace pri odpinani a zapinani
na starem byte jsem mela tyc a plastove krouzky nasite primo na zaclone, to slo do pracky i s krouzky a jen se stahla z tyce, nevyhoda - nelibil se mi ten plast a kov bych zas nedavala do pracky
Ložní povlečení na Favi.cz - největší výběr
Stáňa * 7932
27.11.2024 11:44:32
Takhle to dělám na oknech, kde ještě žabky mám. Žádné sklady, šňůrka stažená na velikost okna, zaclonu rozdělím na půl, žabky taky a nacvakám rovnoměrně na záclonu.
Stáňa * 7932
27.11.2024 11:42:58
Mám ty plastové kroužky našité přimo na záclonu a to pak na tyči. Tyč je "schovaná" v garnyži.
Nemám dokonalé sklady, ale záclona se volně pohybuje díky kroužkům na tyči a můžu ji posouvat po okně, což potřebuju - hodně větrám okny.
Žabky jsou pro mě strašný opruz a bolí mě z nich ruce a za krkem. Takto sundám tyč z garnyže a udělám všechno na zemi.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 12231  [Dalších 12211 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.