• |
16.12.2004 1:57:25
Pri prvnim diteti jsem prenasela 14 dni at jsem zkousela co jsem chtela.Bradavky,manzel,stehovani nabytku,chovani jinych deti,nic. Pri druhem diteti jsem prenesla 3 dny a zacaa jsem premyslet . Co privola stahy?-Prujem,prirozene.Takze rano na lacno hrst susenych svestek a 2 salky teple vody.Do hodiny nastal prujem,do dvou hodin prisly stahy,druhy den se narodil syn. Fakt nebo nahoda? Nevim ale jestli nekdy prenesu 1 den jdu na svestky!
|
• |
2.12.2004 16:50:05
Zdravím,
já sice nemám zkušenosti matky a ani na ně nemám pomyšlení (přestože je třeba připravit se na každou variantu), ale mám zdrávku, přestože psychiatrickou, měla jsem taky gynekologii. A ten profesor nám říkal, že po termínu se porod se dá vyvolat pohlavním stykem. Jó, ale je možné, že než si to přečteš, už to bude na světě, takže hlavně ať se to narodí zdravé. Blanka |
• |
23.7.2002 10:19:50
Sama nijak, ale spolu s manželem velmi snadno :)))
Paradila nám to porodní asistentka a nám to dokonale fungovalo. Řekla nám, že hormon, který je v tabletách, který dávají v nemocnici pro vyvolání porodu do pochvy je ten stejný, jaký je ve spermatu. Tedy milovat se bez ochrany a to i několikrát za den. My se večer milovali bez ochrany (předtím jsme používali kondom kvůli možným infekcím) a sotva jsem "vyšel ven" tak manželce začaly stahy :))) Pokud to nepomůže zkuste to za hodinku znovu! A pak ještě a ještě. |
• |
15.5.2002 7:16:22
Možná přicházím se svou radou už pozdě a ty se těšíš z krásného miminka, ale přesto, možná i pro ty, které trápí stejný problém. Rada pochází od Hebamme, která radí následující: buď stimulace prsních bradavek každou 5 minut, dalších 5 min obě současně a často opakovat nebo tzv. "Wehencocktail" 3 lžíce ricínového oleje + 2 lžíce mletých ořechů (nebo mandlí, jde i dřeň z ovoce)+ sklenice třešňového džusu. (V původním receptu jde o Nussmus - přesný překlad by byl ořechová povidla). Nemám to vyzkoušené, ale vzhledem k tomu, že na podobný recept jsem už narazila několikrát, snad to funguje. Radka
|
• |
7.5.2002 14:42:46
Poznam jednu skutocne babsku radu, ale citala som o nej v niektorom casopise. Vraj prehltnutie muzovho semena vyvolava v pripade prenasaneho babatka porod. Ja to nemam odskusane :-)).
A takisto drazdenie prsnikov vyvolava produkciu hormonu oxytocinu, a ten vyvolava porod... |
• |
22.4.2002 21:48:30
Nemyslim si, ze terminy jsou jen pro lekare, jak pisete. Nas syn se narodil take o 14 dni po terminu, byla jsem hospitalizovana tyden pred porodem a porod byl vyvolavan. Plodova voda byla ale uz spatna a miminko dostalo infekci z prenaseni. Vse nastesti diky lekarum z oddeleni JIP v Krci dopadlo dobre.
Prubeh tehotenstvi je u kazde maminky jiny a proto si myslim, ze nelze kategoricky odmitat vyvolavani porodu. Pokud budu i pri dalsim tehotenstvi prenaset, vyzkousim rady pani Stromerove a kdyz to nevyjde, sverim se opet panum doktorum. |
• |
12.4.2002 18:46:39
Jak jste dospěla k závěru, že již musíte rodit?
Podobný problém se nám snažili lékaři také vnutit a naše dcera se narodila o 14 dnů po termínu zcela normálně, zdravá,krásná.Termíny jsou pro lékaře, ale příroda s tím většinou nechce mít nic společného.Ona ví své.V klidu jsme čekali doma, doma jsme také porodili.Dítě přišlo na svět bez drastického pláče, tiše, klidně a podnes pláče pouze když má hlad a nedostatne své hned.Tyto věci jsou publikovány v mnoha knihách,které doporučujeme k přečtení.Např. Porod bez násilí. Kde se lze také dočíst o tom co vlastně lékařské temíny jsou a čemu a komu hlavně slouží.Dítěti většinou ne.Mimochodem v předchozích dvou porodech jsem se trápila s podobným problémem jako Vy.. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.