| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Hospitalizace u dvojčetného těhotenství

 Příspěvky 14 z 4 
  • 
13.11.2008 11:22:51
Ahojky,
já jsem děti rodila v Podolí, celé těhotenství probíhalo pohodově a preventivně mě dr. hospitalizaci doporučila od 34tt. Ale bylo to pouze doporučení a vzhledem k tomu, že jsem se cítila dobře a žádné zjevné problémy nebyly, tak na mě nenaléhala, jen mi zkrátila termíny kontrol tuším dvakrát do týdne s tím, že pokud se nic nebude dít, tak nastoupím až na začátku 37tt a SC. Nicméně preventivní hospitalizace ve vyšším stupni těhotenství určitě smysl má, já jsem si tři dny před nástupem do porodnice šla pouze vyzvednout nějaké předoperační papíry no a ze zvyku mi přeměřili tlak, který jsem měla hodně vysoký, zjistili mi těžkou preeklampsii a pro další komplikace se ještě ten den se dělal akutní císařský řez. Nechci domýšlet, jak by to probíhalo, kdybych se tam náhodou nestavila, protože subjektivní obtíže jsem neměla celou dobu téměř žádné. Takže teď už bych ke konci těhu nějakou tu hospitalizaci asi překousla. Ale od 28tt mi to přijde vážně zbytečně brzo.
  • 
31.5.2008 13:26:19
Ahoj, myslím si, že je to individuální. Já jsem porodila dvojčata vloni v únoru v uk. 38.týdnu plánovaným císařem kvůli kolizní poloze miminek a do práce jsem chodila až do posledního možného dne, tzn. nastoupila jsem mateřskou ze zákona 6 týdnů před porodem. O "nucené" hospitalizaci nikdo nemluvil, jen mi jeden lékař hned na začátku "doporučil" nechat si jedno miminko odebrat, protože dvojčetné těhotenství přináší mnoho problémů...těhotenská cukrovka, předčasné porody, komplikace u porodu...ale odpověděla jsem mu, že to tedy ne, že se pokusím donosit obě miminka co nejdéle a teprve když nastanou komplikace,tak se to bude řešit. A dopadlo to dobře. Já jsem sice těh.cukr.měla,ale držela jsem dietu,takže holky se narodily OK, každá měla cca 2800g, neměly novoroz.žloutenku, šly jsme domů 5.den a jsem ráda,že je mám. Je s nimi legrace. Takže se nestresuj žádnou "nutnou" hospitalizací, užívej si tento stav a těš se na prťata! :-)
Alice
  • 
7.5.2008 12:25:18
Ahoj,mám 21měs.chlapečky,a když jsem je čekala bylo mi 35let,umělé oplodnění a od prvního dne na neschopence,v šestém měsíci mi zjistili cukrovku a nasadili inzulín,byla jsem tudíž riziková,od čtvrtého měs.mi tvrdlo břicho a užívala magnezium(trochu zabíralo) a k hospitalizaci jsem měla nastoupit ve 35tt,ale večer před nástupem do nem.mi praskla plod.voda a jelo s,kluci byli zadečkama dolů takže se narodili císařs.řezem.Takže si myslím že záleží na názoru lékaře,kdy hospitalizovat...
  • 
7.4.2008 21:00:44
To je zvláštní, já jsem v 27. týdnu, chodím normálně do poradny a v porodnici, kde jsem zaregistrovaná (Praha - Podolí), mi řekli, že tam mám začít chodit nějak v 36. týdnu do poradny, "pokud, hi hi hi, do té doby neporodíte". O nějaké nucené hospitalizaci nikdo nemluvil, ani náznakem. Také čekám dvouvaječná dvojčata, kluka a holku, a je mi 37, po dvou porodech a dvou potratech, takže jsem automaticky považovaná za rizikovou. Jedno z dětí je navíc v poloze příčné, takže případný důvod SC je u mě taky.
 Příspěvky 14 z 4 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.