| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Tchýně

Příspěvky 15 z 5 
  • 
23.1.2009 0:01:51
JDĚTE SE VYCPAT A NETAHEJTE SEM OSOBNÍ ZKUŠENOSTI SE SNACHAMI.KDO SEM PÍŠE,MÁ TRABLE.A CHCE JE ŘEŠIT,ULEVIT SI,POMOC.TYHLE DÁMY CHTĚLY POMOC?JISTĚ...MOŽNÁ K JEŠTĚ VĚTŠÍ DEPCE.ZBOHEM
  • 
14.4.2006 19:09:05
Opravdu nejste žádná lidská zrůda. To, že si momentálně s někým nerozumíte, rozhodně neznamená, že jste zavrženíhodná. Chtěla bych, abyste mi rozuměla, nesouhlas s něčím názorem je zkrátka jen nesouhlas s názorem, nikoli odsouzení celého člověka. Právě ten způsob Vašich reakcí je Váš problém - nemůžete pak dostat to, co teď nejvíc jako matka malých dětí, potřebujete. A to je podpora ostatních. Nepodceňujte vliv hormonů, napětí, dlouhé zimy a zkuste vyhledat odbornou pomoc. Uleví se Vám a rozsvítí sluníčko pro Vás i ostatní. Jde opravdu jen o komunikační problém a Váš přístup k lidem... Určitě jste dobrá matka, manželka, hospodyně, ale nepohnete se dál, dokud tohle nevyřešíte. Potřebujete nadhled a máte právo na pomoc, ale musíte hledat na správném místě u někoho, kdo nebude posuzovat celý kontext, ale jen Vaše rozpoložení a bude tu jen pro Vás. Hezké velikonoce.
  • 
13.4.2006 8:52:09
Dobrý den Elen,nebudu se vyjadřovat k vaší odpovědi,ani příspěvkům Lebedy a Dali.Ty jsem ani nečetla,protože je mi jasné,že to bude jen další "odsouzení".
Vrátím se k mému problému,který a to jsem si uvědomila v jiné poradně,není napsán výstižně.Když jsem si ho přečetla očima všech tchýní či všech nezasvěcených,uznávám,že asi vypadám jako netolerantní snacha.
Mé okolí ví,jak to u nás je,ale nechci se obhajovat.
Také to bylo o trochu jiném problému,který je,ve srovnání s "nemocí vnučky" ,v mém příspěvku v pozadí.Jsou zde i jiné,zásadnější problémy a kdybych do poradny napsala jakýkoliv jiný,určitě bych se nesetkala s takovou vlnou negativních reakcí./jiná poradna/Možná stačilo napsat:Má tchýně se mnou,při JAKÉMKOLIV problému ,jedná tak,že ¨pokud tam žiju,mám být slepá,hluchá a neříkat svůj názor,rozhodně by jsem alespoň četla názory,které se týkají toho.
Lituju,že jsem sem i do té jiné poradny napsala,protože můj problém se opravdu nedá tolik vysvětlit,neznáte samozřejmě detaily,okolnosti/moje chyba/ a proto chápu vaši reakci.
Ale jak už jsem psala,můj problém není zdaleka dobře napsán a vysvětlen a tak vám to,že mě máte za lidskou zrůdu,nemám za zlé...Mrzí mě jen jediné.Dostalo mě to do zbytečných depresí,protože jsem velice citlivý člověk,zvlášt po porodu a zabývat se tím dál,abych napsala opravdu vše ,již psychicky nejsem schopna.
  • 
12.4.2006 10:51:15
Někdy si říkám, jak je možné, že tak nemožné, netolerantní a neschopné maminky vychovali tak úžasné syny, které se staly vašimi manželi. Jsem tchyně od dcery i od syna. Chování zetě a snachy se od sebe liší jako den od noci. Pro zetě jsem milovanou maminkou i milující babičkou i když to neznamená, že bychom navzájem nerespektovali jeden druhého.
Pro snachu, která je se synem závislá na bydlení v mém bytě jsem byla dlouho dobu zdrojem zábavy. Prostě snachy si myslí, že musí proti nové mamince bojovat,jen nevím proč. Ona opravdu nechce toho svého velkého kluka zpátky a stačilo by jí jen trochu tolerance a pochopení, které se i ona snažila mladé paní nabídnout. Pochopitelně pokud naráží na nezájem a třeba i výsměch a nezlobte se,vy se vaší mamince posmíváte upne se tak, kde se cítí lépe.
Navíc bydlíte v jejím domě a jestli ho postavila sama tak všechna čest. A pokud je v důchodu má už určitě i spoustu zdravotních problémů a před sebou vidinu ne zrovna klidného stáří.
A tak bych vám je připomněla jednu moudrost. Kde jsi ty byla jsem i já, kde jsem já budeš i ty.
Dali
  • 
11.4.2006 9:53:29
To jsem se pobavila !!. Jste s tchyní jedna za osmnáct a druhá za dvacet bez dvou :-)).
A vůbec mi nejde do hlavy, proč by babička v důchodu nemohla ve svém bytě o patro níž hlídat nemocné vnouče,od toho snad ty babičky jsou.
Celé mě to tak přijde, že "zabedněná, ukřivněděná a nepochopená " je (především) autorka textu.
A už vůbec nechápu, proč ten odpor k současné snaze tchyně o vstřícné chování?
veselé velikonoce!L.
 Příspěvky 15 z 5 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.