• |
15.11.2005 12:46:44
Dobrý den,
melasa měla obrovskou reklamu už pěkných pět i více let nazpátky a taky jsem se nechala "nachytat". V letácích popisují neuvěřitelné účinky prakticky na cokoliv a kdo nemá nějaký ten problém, že? Koupila jsem si ji a asi před rokem jsem ji vyhodila. Obdivuji ty, co pro své zdraví jsou schopni pít kombuchu a nebo jíst nalačno melasu. Je to husté,hořké a odporné. Nicméně, pobývali jsme čas v Americe a tam se mi podařilo koupit melasu, která byla výborná. Zjistila jsem , že melasa se vyrábí z přírodního cukru, který obsahuje všechny prospěšné látky, o které je rafinovaný cukr ochuzen.ALE!!! Pokud chcete vyrobit kvalitni melasu (je to podobné jako u oleje), vezmete extrakt z prvního "lisu" a získáte hnědou, polotekutou, sladkou hmotu, neěco jako hustší med. Tato melasa je kvalitni a velmi chutná. Pokud použijete odpad po několika rafinacich na bílý cukr, zbyde vám odpad, který je černý , hustý a hořký, nedobrý a nekvalitní. Pro neznalé Čechy, kterým se jako vždy doveze "novinka" ze západu(co už jim tam není dobré)....ĆERNÝ ZÁZRAK. Tak to vidím já. Pokud černý zázrak opravdu ochutnáte, zajímal by mě váš názor.Neznám nikoho kdo to jí a chutná mu to. Pro zajímavost přidávám název "kvalitní melasy" dovezené z USA : Golding Farms Natural Melasses, ale bohužel Vám neporadím, kde se dá koupit. Zkuste specialní zdravou výživu, ne lékárnu a zajímejte se o barvu a tekutost. Ta naše je opravdu tekutá a sladká jako med. Mějte se hezky, snad jste dočetl až do konce, hodně zdraví, Jitka |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.