• |
25.9.2006 18:11:33
Milá Romano, pokud je porod tak rychlý, že se rodičce nestačí aplikovat antibiotika, není to žádná katastrofa. Při spontánním porodu sice může, ale taky nemusí dojít k přenosu infekce na miminko. Pakliže se nestihnout dát antibiotika, znamená to pro miminko zvýšené sledování hlavně během prvních 48 hodin po porodu, většinou je vše zcela v pořádku. Pokud by byl s miminkem nějaký problém, vzhledem k údaji přítomnosti streptokoka u vás by pediatr v první řadě pomýšlel na možnou infekci a neprodleně zahájil léčbu antibiotiky u miminka.
Dětská lékařka, porodnice |
• |
16.9.2005 19:37:16
milá tazatelko,
měla jsem také pozitivní GBS test, tak jsem zjišťovala informace. některé nemocnice provádí antibiotickou profylaxi u všech GBS pozitivních, jiné (např. Vrchlabí) selektivně, tj. pouze pokud existuje vážný důvod. podání antibiotik matce během porodu má vedlejší účinky jak na matku, tak i na dítě. při nepodání antibiotik je riziko nakažení dítěte malé, riziko vážných komplikací u dítěte ještě menší (ale existuje). já jsem zvolila odmítnutí podání antibiotik kvůli vedlejším účinkům a vše bylo v pořádku. přeju hodně štěstí a správné rozhodnutí. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.