• |
18.6.2009 0:07:47
Dobrý den,jsem svobodná matka,dočasně na MD,ale již jen na 4měsíce,a dostala jsem se do velmi tísnivé situace a to že jsem se ocitla bez domova po incidentu mého druha.Nyní bydlím u přátel mimo místo mého trv.bydliště a vím,že budu muset spoustu věcí vyřídit,ale upřímě nevím,kde začít.Ráda bych se zeptala,kde a na koho bych se mohla obrátit o pomoc nejen ohledně dávek na bydlení a na jaké sociální dávky mam vlastně nárok.Ještě mam konkrétní dotaz na to,když se ocitnu po 4 měsících na ÚP,mám nárok na nějaké soc.dávky na dítě a na mě,abych se neocitla bez prostředků a nezůstaly mi jen alimenty,které jsou 2.500,-?Děkuji za odpověď
|
• |
27.4.2007 12:44:54
dobrý den,
uvažuji o zvýšení alimentů na 4 dcery (13,5 až 18let, ta nejstarší nejspíš bude muset žádat sama), doposud dostávám 2000Kč měsíčně, což považuji málo. Nebude to jednoduché, bývalý manžel se mnou o této otázce odmítá komunikovat. Ale chci se zeptat na jednu věc - marně se snažím někde zjistit, jak moc bude mít případné zvýšení dopad na dávky sociální podpory. Aby se mi potom nestalo, že alimenty se zvednou o xxxKč, ale podpora se potom v důsledku toho sníží ještě o vyšší sumu. Prosím, poradíte? Jsem ochotna si to i spočítat sama, ale nevím kde, na sociálce mi řekli, že je to složitý výpočet a vůbec mi neporadili. Děkuji za odpověď, doufám že se jí dočkám, zatím kam jsem psala, mi neodpověděli. S pozdravem se těší na odpověď Ing.Jana Ježková |
• |
18.7.2006 22:47:15
Dobry den,rada bych se dozvedela na jake davky mam narok.Pracuji v zahranici a planujeme rodinu po navratu do CR.V pripade,ze by slo o rizikove tehotenstvi bude mi davka nemocenskeho vypocitana z platu v zahranici,predpokladam,ze je tam max.hranice.
Po navratu do CR budu nejakou dobu cerpat statni podporu-hledani nove prace...Kdybych v te dobe otehotnela, jak se mi bude pocitat nemocenska v pripade pracovni neschopnosti. Predem dekuji Lilien.. |
• |
16.2.2006 11:09:38
Jsem od 2004v plném inva.důchodu.Chtěli by jsme miminko,pokud to doktoři dovolí.Můžu i nadále pobírat inv.důchod a třeba rodič.příspěvěk?Nebo na co mam nárok?Děkuji.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.