| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Neklid u kojení

Příspěvky 15 z 5 
  • 
17.6.2008 20:12:18
Milé maminky, mě to dcerka 9 tyden zacla dělat také, vždy když ji dam k prsu začne hrozně plakat až se to změní ve vzteklý pláč. Doufám že jí to nebude držet dlouho. Moc děkuji za rady a jsem rada že v tom nejsem sama. Přeji nám hodně trpělivosti s těmi naši zlatíčky
  • 
29.2.2008 12:32:37
Ahoj, měla jsem stejný problém s kojením, kdy se mi prcek taky vzpiral od prsu, křičel, vztekal se, prohýbal se do luku a k prsu jsem, ho musela jak píšes i Ty, taky doslova přišroubovat, Jen si cucnul, zase se pustil a vztek začal nanovo. to trvalo nekolik dní, ted uz ho uklidnuju tim, ze ho nenutim, zvednu ho do vzpřimené polohy,a po chvíli prilozim k prsu znovu. Po par dnech se sice casto behem kojení pouští, ale už se vzteká velmi málokdy, spiš vzdy okamžik odpocívá, při tomto ,,odpočinku,, se na mě usmívá a ,,vykládá,, mi a pak zas chvíli pokracuje. Vzhldem k tomu, že mám málo mléka, tak přikrmuji Bebou H 1, dobře prospívá a je to spokojené miminko, s tím že se mi u kojením kolikrát od prsu ,, utrhne,, jsem si už zvykla. tak držím pěsti ostatním maminkám, aby to také zvládly.
  • 
7.4.2003 17:48:57
Dobrý den,

jen mi to nedá neodpovědět...Měla jsem naprosto stejný problém se svojí dcerou (kojím dodnes). Po všech telefonátech a radách na Horkou linku kojení, Lali atd. jsem zjistila, že šlo o špatný vypuzovací reflex a Sáře jen nešlo dobře spustit mléko...Po čase se vše upravilo, nemusela jsem vůbec přikrmovat.Trvalo to asi tři týdny. Odpověď mého pediatra byla stejná jako u vás, má bolení, moc se nalokala,nechte ji vyplakat a znovu přiložte....Moc jsem tomu od začátku nevěřila a raději se zajímala dál, co to může být.Měla jsem v té době také vážné problémy, manžel byl vážně nemocný, což také způsobilo špatné souštění mléka.
Přeji hodně trpělivosti a zdravé a šťastné dítě.
Alena Vandasová
  • 
30.3.2003 23:43:11
u nas to probihalo podobne, nejsem si jista, jestli to bylo od hladu, spis se Kajka necitila dobre. Po sestinedeli jsem v techto pripadech aplikovala dudlik (vim, ze se to nema...) a fungovalo to - Kajka se uklidnila a ja jsem do/nakojila.
  • 
29.3.2003 22:28:08
Ahoj, máme také velmi podobné problémy. Synovi je teď 14 týdnů, potíže s kojením trvají již od začátku 6.týdne.Předpokládám, že to bylo tím, že mi do té doby mléko hodně teklo a syn nemusel skoro vůbec sát jen podumlal na začátku a pak už jen polykal. To mu už po šestinedělí nefungovalo. Nejprve odmítal jen levý prs - s menší bradavkou a hůř teče, později tvrdě bojkotoval celé kojení. Vytvářela jsem odstříkáváním nadbytky mléka a dokrmovala ho stříkačkou tím odstříkaným, když měl málo (hlavně málo počůraných plen). Před každým kojením jsem se nahřívala a masírovala, pila teplý čaj, aby to hned teklo, ale zase se hned zakláněla, když to teklo moc, protože jinak se rozčílil také a hned bylo po kojení. Prdíky máme stále a dost ho ruší, mám pocit, že s nafouklým bříškem prostě pít nechce(pak dělá přesně to, co popisuješ a místo prsa si dumlá ručičku a poslední dobou i tlačí), tak se to snažíme předem trochu uvolnit a důkladně odříhávat. Když se nepřisaje hned, rozčílí se a dlouho trvá než se zklidní. Má dny kdy odmítá levý prs, tak pije vždy nejdříve z pravého a když si dá pauzu v sání rychle ho opatrně přesunu k levému - to nám většinou funguje.Má taky občas den, kdy odmítá pít třeba půl dne úplně (není to mojí stravou ani denním režimem)Od té doby, co to respektuji a zkouším ho přikládat, ale moc ho nenutím je to trochu lepší.
Je to prostě cíťa a lecos mu vadí, ale pořád ještě přes to všechno kojíme. K prsu ho musím doslova našroubovat. Jo, někdy se taky může pouštět spolykaným vzduchem, ale to spíš až po chvíli sání.

Držím palce a přeju silné nervy a zlepšení!!!!
 Příspěvky 15 z 5 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.