Suroviny: | jedno balení širokých nudlí • menší hlávka zelí • dvě střední cibule • slaninu, jak má kdo rád, ani málo, ani moc • zakysanou smetanu, celý kelímek |
---|---|
Postup: | Lokše se zelím... Zelí z hlávky jemně nakrouhej, osol a nech "zpotit". Slaninu nakrájej na kostičky, dej zesklovatět a na ní do růžova osmaž cibuli. Ze zelí vymačkej vodu a dej dusit na cibulku se slaninou. Často míchej, ale vodou nepodlévej. Asi po dvaceti minutách přimíchej do zelí široké nudle, uvařené ve slané vodě, ocezené a propláchnuté studenou vodou. Dobře prohřej a těsně před podáváním promíchej s hustou kysanou smetanou... |
Vložil: | Hromča, Vojta 03 + // Dubňátka 2009 |
Datum: | 8.11.2008 18:44:30 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.