| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Lokše se zelím

levné, jednoduché, moravské, dobré a naprosto chutné
Suroviny:jedno balení širokých nudlí • menší hlávka zelí • dvě střední cibule • slaninu, jak má kdo rád, ani málo, ani moc • zakysanou smetanu, celý kelímek
Postup:Lokše se zelím... Zelí z hlávky jemně nakrouhej, osol a nech "zpotit". Slaninu nakrájej na kostičky, dej zesklovatět a na ní do růžova osmaž cibuli. Ze zelí vymačkej vodu a dej dusit na cibulku se slaninou. Často míchej, ale vodou nepodlévej. Asi po dvaceti minutách přimíchej do zelí široké nudle, uvařené ve slané vodě, ocezené a propláchnuté studenou vodou. Dobře prohřej a těsně před podáváním promíchej s hustou kysanou smetanou...
Vložil:

*Hromča, Vojta 03 + //

Dubňátka 2009
Datum:8.11.2008 18:44:30
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.