| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Labužnický řízek

Už jsem to četla pod názvem "Vizovický...", "Šumavský..." nebo "Slezský řízek". Takže nebudu řešit, odkud pochází, v každém případně je to pokrm pro labužníky :o)
Labužnický řízek
Suroviny:4 plátky vepřové kýty (možno i z kuřecích ňader) • na bramborákové těsto: 400 g brambor • 2 lžíce mléka • 100 g hladké mouky • 4 stroužky česneku • 1 vejce • sůl • 2 lžičky majoránky • pepř • rostlinný olej na smažení
Postup:Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme česnekem a necháme 3 hodiny v chladnu odležet. Nastrouháme najemno oloupané brambory. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a rozetřeme. Mléko ohřejeme a horké přilijeme k nastrouhaným bramborám. Potom přidáme hladkou mouku, vejce, česnek a zamícháme. Směs osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a opět důkladně promícháme. Jestliže je těsto příliš řídké přidáme mouku, pokud je naopak husté přidáme trochu mléka. Po 3 hodinách odležení maso máčíme v bramborákovém těstě a v dobře rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka: dokonce jsem viděla, že lze dělat v bramboráku i karbanátky - nezkoušela jsem to, ale postup je v podstatě stejný
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:8.8.2008 19:34:26
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.