Suroviny: | Špízy • Drůbež • Ryby a plody moře • Uzeniny • Brambory a zelenina |
---|---|
Postup: | Špízy - na grilovací jehlu napichujte střídavě kousky vepřového masa, slaniny, česneku a cibule. Grilujte až je maso propečené dle Vaší chuti. Kombinujte jen takové druhy masa, které se dělají přibližně stejnou dobu. Vepřové s uzeninou, hovězí se slaninou.Drůbež - kousky drůbeže jsou zvlášť křehké a šťavnaté, pokud jsou zabaleny ve fólii před položením na grilovací rošt. Drůbež lze také připravovat na rožni. Volné části ( křídla a stehna ) by měly být připevněny k tělu speciální nití. Tím se předejde jejich spálení.Ryby a plody moře - ryby a mořští živočichové jsou bohatí na protein a mají tendenci se přichytávat ke grilovacímu roštu. Je proto vhodné je podložit fólií nebo do ní zabalit. Pokud však chcete péci pokrm přímo, abyste získali grilovanou chuť, ujistěte se, že je rošt náležitě rozžhavený. Potom se pokrm peče rychleji.Uzeniny - na grilu můžete připravovat nejrůznější typy uzenin, klobásy, špekáčky apod. Sloupněte uzeninu a napříč ji po obou koncích nařízněte nebo udělejte 3-4 krátké řezy na jejím povrchu. Grilujte na středním ohni po dobu 5-6 minut, max. 10 minut na každé straně.Brambory a zelenina- můžete péci maso na jedné straně a brambory (gratinované nebo ve slupce atd.) nebo zeleninu na straně druhé |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 28.9.2008 20:09:02 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.