Suroviny: | 2 pórkysůl250g hub šítaké2 lžíce olivového oleje1 svazek pažitky- Kari holandská omáčka:1 lžička kari2 žloutky100g másla2 šalotky3 lžíce bílého vinného octasůl, pepř2 lžíce šlehané smetany |
---|---|
Postup: | Pórek nakrájíme šikmo na 1cm široké plátky a vaříme jej asi 5min v osolené vodě. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, krátce opečeme na rozehřátém oleji. Necháme vychladnout.Vejce rozetřeme s kari kořením.- Holandská omáčka: lehce rozehřejeme máslo, odstavíme ze sporáku a slijeme tak, aby sraženiny zůstaly na dně. Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky, dáme vařit do hrnce s vínem a octem a necháme ze 2/3 odpařit. Do nerezové mísy dáme žloutky, osolíme a opepříme. Vložíme do horké lázně a šleháme dokud nevznikne krém. Odpařený vývar se šalotkou přecedíme a postupně ho přidáváme ke žloutkům a šleháme do zhoustnutí. Šleháme a po kapkách přidáváme máslo, přimícháme šlehanou smetanu.Houby a pórek omáčkou přelijeme. Posypeme najemno nasekanou pažitkou. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 28.9.2008 20:06:16 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.