Suroviny: | cizrna (množství na osobu je asi 60-70g v syrovém stavu) • 1 mrkev • 1 menší celer • 1 cibule • 2 rajčata • Olivový olej • Pálivá paprika • petržel |
---|---|
Postup: | Cizrnu namáčíme 8-12hodin (do vody přidáme jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5l vody). Pak vodu slijeme a cizrnu propláchneme. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, na čtvrtky nakrájená rajčata, přidáme cizrnu a zalijeme vodou. Vaříme do měkka cca 120min, v tlakáči 35min. Po uvaření osolíme a můžeme okořenit pálivou paprikou a posypat nakrájenou petrželí.Podáváme samostatně nebo smícháme s těstovinami. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 24.9.2008 20:41:28 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.