Suroviny: | Spotřeba na 1 plát:4 vejce8 lžic horké vody200 g cukru krupice200 g mouky (směs hladké a polohrubé)Punčový rozvar:200 ml vody300 g cukru krupiceasi 2 lžičky rumového aromaasi 2 lžičky punčového aromaasi ½ lžičky kyseliny citronové |
---|---|
Postup: | Vodu a cukrem přivedeme k varu, vaříme asi 5 minut, odstavíme a přidáme dochucovací prostředky.Upečeme celkem 3 pláty (jedno těsto obarvíme narůžovo potravinářským barvivem ještě před vmícháním mouky).Vychladlý bílý plát slabě potřeme zředěnou marmeládou.Růžový plát provlhčíme teplým punčovým rozvarem, položíme na připravený podklad a také potřeme marmeládou.Provlhčíme poslední plát a položíme ho nahoru. Vše zatížíme a uložíme v chladu.Povrch řezu potřeme marmeládou, polijeme fondánovou polevou a dobře ztuhlý řez krájíme na díly. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 22.9.2008 20:15:27 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.